'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
25 Aralık 2021 Cumartesi - 12:00

'Tandır' cinayetinde çiftin kızları tanık olarak dinlenecek

ISPARTA'da boşandıktan sonra dini nikahla birlikte yaşamaya devam ettiği Ramazan Yılmaz'ı (45) av tüfeğiyle vurarak öldürüp, cesedini tandırda yakan Emel Gür (41), ilk kez hakim karşısına çıktı. Emel gür duruşmadaki savunmasında, iddianamedeki ifadesini tekrar etti.

 Tandır  cinayetinde çiftin kızları tanık olarak dinlenecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 23 Ekim günü Senirkent ilçesi Akkeçili köyünde meydana geldi. 3 çocuk annesi Emel Gür ile boşandıktan sonra dini nikahla birlikte yaşamaya devam ettiği Ramazan Yılmaz arasında tartışma çıktı. Yılmaz'ın eve alkollü gelmesi üzerine başlayan tartışmada Gür, Yılmaz'ı av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü, ardından da cesedini tandırda yaktı. Cinayet, çiftin Antalya'da yaşayan en büyük oğlunun babasından haber alamaması üzerine köye gelince ortaya çıktı. İhbar üzerine köye gelen jandarma ve sağlık ekipleri, evin tandırında Ramazan Yılmaz'ın yanmış cesedini buldu. Gözaltına alınan Emel Gür, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi ile dava açılan Emel Gür, Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Emel Gür ve avukatı, cinayet sonrası delilleri yok etmekte annesine yardım ettiği gerekçesi ile tutuksuz yargılanan suça sürüklenen çocuk Ö.Y., çiftin çocukları Durmuş Ali Yılmaz, maktulün kız kardeşleri ve avukatları katıldı.

Dava dosyasında suça sürüklenen küçük yaşta çocuk olması nedeniyle kapalı yapılan duruşmada sanık Emel Gür, Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında düzenlenen iddianameye karşı kendisini savundu. Ramazan Yılmaz ile 22 yıldır evli olduklarını aktaran Gür, olaydan 3 ay önce anlaşmalı boşandıklarını, Senirkent'in Akkeçili köyünde aynı evde yaşadıklarını, bu evlilikten 3 çocukları bulunduğunu belirterek, zaman zaman aralarında tartışma yaşandığını ifade etti.

'BEN ÖLDÜRMEDİM'

Ramazan Yılmaz'ın sürekli alkol aldığını, aynı köyden R.E.'nin eşi E.E. ile gizlice aşk yaşadıklarını, geceleri sürekli E.'nin ismini sayıkladığını ileri süren Emel Gür, savunmasını şöyle sürdürdü:

“Eski eşim Ramazan günlerdir sevgilisinin adını sayıkladığı için uyuyamıyordum. Olay gecesi yine sayıklayınca ben yattığım yerden kalkınca o da kalkarak av tüfeğini alarak yan odaya geldi. Silahın namlusunu kendi şakağına dayayarak, 'Ben intihar edeceğim. Herkes seni suçlayacak, sürüneceksin' diyerek, benim sağ el işaret parmağımı tetiğin üzerine koydu. Kendi parmağı ile baskı yapması sonucu silah patladı. Ramazan vurulunca yere düştü. Bu olayı 5 yaşındaki kızım ve oğlum Ö.Y. gördü. Ben öldürmedim."

'EŞİMİN DEDİKLERİ AKLIMA GELDİ KORKTUM, YAKTIM'

Olaydan sonra şok geçirdiğini, bir an ne yapacağına karar veremediğini aktaran Emel Gür, "Eşimin 'Ben öleceğim herkes seni suçlayacak. Sürüneceksin' sözlerini hatırlayınca panikledim. Jandarmaya haber vermek istedim ancak oğlum Ö.Y.'nin 'Kimse sana inanmaz. Hapse gireceksin, bizi yurda verirler' demesi üzerine eski eşimin 'Bir gün buralardan çekip gideceğim' sözleri aklıma geldi ve kayıp süsü vermek aklıma geldi. Bu panikle cesedi yok etmek istedim. Kollarından tutarak bahçeye sürükledim. Burada başkaları görür diye evin dışında bulunan oda şeklindeki tandır fırınına kadar sürükledim. Evde kan bulaşan yerleri temizleyip kanlı ne varsa hepsini topladım, tandıra attım. Daha sonra kağıtlarla tandırı ateşleyerek cesetle birlikte eşyaları da attım. Ramazan'ın telefonunu da patpat ile göl kenarına giderek göle doğru fırlattım. Ceset tamamen yandıktan sonra kalan parçaları bir çuvala koyup su kuyusuna atacaktım. Büyük oğlum Durmuş Ali Antalya'dan eve gelince durumu ona anlattım. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Suçsuzum" diye konuştu.

CESET YAKTIĞI ANLAŞILMASIN DİYE PLASTİK MALZEMELER YAKMIŞ

Hazırlık soruşturması sırasında savcıya verdiği ve iddianamede de yer alan ifadesinde Emel Gür, tandırda yanan cesedin kokusunun anlaşılmaması için ateşe plastik malzemeler attığı yönündeki beyanını, mahkemede de kabul etti.

ÇOCUKLARI ANNELERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya katılan çiftin en büyük çocukları Durmuş Ali Yılmaz (21) ve suça sürüklenen Ö.Y. de dinlendi. 2 çocuk, babaları Ramazan Yılmaz'ı öldürmesinden dolayı annelerinden davacı ve şikayetçi olduklarını belirtti. Aynı davada delilleri yok etmeye yardım etmekten yargılanan Ö.Y. üzerine atılı suçları kabul etmeyerek olay gecesi uyuduğunu, silah sesi duymadığını, annesine hiçbir şekilde yardım etmediğini söyledi.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUK DİNLENECEK

Mahkeme heyeti, o gece evde bulunan ve sanık annenin beyanına göre olayı gördüğünü iddia ettiği 6 yaşındaki kızları Ö.Y.’nin dinlenmesi için duruşmayı 18 Mart 2022 tarihine erteledi.

ISPARTA'DA BOSANDIKTAN SONRA DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI RAMAZAN YILMAZ'I (FOTODAKI) AV TUFEGIYLE VURARAK OLDURUP, CESEDINI TANDIRDA YAKAN EMEL GUR, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI.(FOTO: ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA BOSANDIKTAN SONRA DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI RAMAZAN YILMAZ'I (45) AV TUFEGIYLE VURARAK OLDURUP, CESEDINI TANDIRDA YAKAN EMEL GUR, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. (OLAY YERI) (FOTO: ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA BOSANDIKTAN SONRA DINI NIKAHLA BIRLIKTE YASAMAYA DEVAM ETTIGI RAMAZAN YILMAZ'I (45) AV TUFEGIYLE VURARAK OLDURUP, CESEDINI TANDIRDA YAKAN EMEL GUR, ILK KEZ HAKIM KARSISINA CIKTI. (OLAY YERI) (FOTO: ISPARTA-DHA)

Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)

 
Demre'de kış mevsiminde ağaçlar çiçek açtı
 
Erciş'te gölet dondu, çatılarda buz sarkıtları oluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüfekle oynarken kazara annesini vurdu
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 1 ay önce askerden gelen Belya Selçuk (21), ...
Isparta'da sahte içki operasyonu
ISPARTA'da jandarmanın bir bağ evine düzenlediği sahte içki operasyonunda ...
Devlet sanatçısı olmak isteyen 32 yıllık ahşap ustası kırgın
ISPARTA'da ağaç parçalarını 32 yıldır sanat eserine dönüştüren ahşap ustası ...
 
Otomobilin üzerinden geçtiği yavru köpek öldü
ISPARTA'nın Şarkikaraağaç ilçesinde, otomobilin üzerinden geçtiği yavru köpek öldü.
Vali Seymenoğlu: Sahte alkolden 1 vatandaşımız vefat etti
ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, "Sahte alkol yüzünden şu anda 1 vatandaşımız ...
'Merdivenli' sokakta otomobil şaşkınlığı
ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde iki mahalleyi birbirine bağlayan, dar ve ...
 
Yalvaç'ta 50 bin üzüm fidanı dağıtıldı
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Kuyucak köyünde bağcılığın geliştirilmesi ...
Kırgız kadın Isparta'da devlet desteği ile gül serası kurdu
KIRGIZİSTAN'dan 18 yıl önce turist olarak geldiği Antalya'da çalışmaya ...
Kaza yapan polis, annesini görüntülü arayıp teselli etti
ISPARTA'da, otomobiliyle takla atan polis memuru Aziz Özdemir, kazayı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva