Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 09:16

'Tek çatı altında toplanmalıyız'

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği(GATAB) Başkanı ve aynı zamanda Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, Güney Antalya Bölgesi Belediyelerinin tek çatı altında birleşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Birlik çatısı altında güçlerimizi birleştiriyoruz ve büyük adımlar atıyoruz ama daha da ileri gitsek, mesela tek belediye çatısı altında toplansak çok daha faydalı işler yapıp, daha büyük adımlar atıp bölgeyi dünyanın en cazip turizm merkezi haline getirebiliriz” dedi.

 Tek çatı altında toplanmalıyız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GATAB Başkanı Üras ANKA’ya yaptığı açıklamada, Güney Antalya Bölgesi Belediyelerinin tek çatı altında birleşmesi gerektiğine işaret ederek, birleşerek kaynaklarını daha tasarruflu kullanabileceklerini ve verilen hizmetlerin daha da kaliteli olacağının altını çizdi. Üras, “Birlik çatısı altında güçlerimizi birleştiriyoruz ve büyük adımlar atıyoruz ama daha da ileri gitsek, mesela tek belediye çatısı altında toplansak çok daha faydalı işler yapıp, daha büyük adımlar atıp bölgeyi dünyanın en cazip turizm merkezi haline getirebiliriz. Bunun farkındayız ama nedense farkındalıkla kalıyoruz” dedi.
Üras, “GATAB olarak geniş bir alanda Kemer ve bölgesinin güzelleşmesi ve sorunsuz hale gelmesi için yoğun uğraş veriyoruz. Ciddi altyapı yatırımları yapıyor, tanıtım faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Üras, yapılacak projelerin kısa, orta ve uzun vadeye yayılması gerektiğini vurgulayarak, “Bir anda uygulama yapma, zamana yay” dedi.
Alternatif turizmin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Üras, bölgenin yazın turist konusunda bir sıkıntı yaşamadığını ancak yaz dönemi bittikten sonra alternatif turizm çeşitleri için bölgeye insan çekilmesi gerektiğini kaydetti. Üras, Antalya’da yatak kapasitesi konusunda bir sorun yaşanmadığını eğer turizm konusunda bir çalışma yapılacaksa bunun mevcut potansiyeli geliştirmek için kullanılması gerektiğini dile getirdi.

BABADAĞ’A RAKİP GELİYOR

Üras, alternatif turizmin gelişmesi için GATAB’ın birçok projesi olduğunu belirterek bunların başında yamaç paraşütünün geldiğini söyledi. Üras, bölgenin en önemli Zirveleri arasında yer alan Tahtalı Dağı Zirvesinin yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte olduğunu anlattı. Üras bölgenin en yüksek zirvesinden, eşsiz bir manzara eşliğinde gerçekleştirilen uçuşların yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi göreceği belirten Üras, hizmete giren yamaç paraşütünün bölge tanıtımına ve turizmine ciddi ivme katacağına dikkat çekti. Tahtalı Dağı Zirvesinin Fethiye’deki Babadağ’a rakip olduğunu söyleyen Üras, “Bu dağa ulaşım özel bir teleferikle sağlanmaktadır. Babadağ’a ulaşım arabayla yapılmaktadır ve yolu kötüdür. Turistlerin çok fazla ziyaret ettiği bu zirveden GATAB’ın girişimleri ve desteği ile yamaç paraşütü atlayışları geçtiğimiz ay başladı. İlk uçuşu ben yaptım. Bizim yeni bir sloganımız var: Denizde, karada, havada. Turizm Tekirova’da” dedi.

"UÇAĞI DENİZE BATIRIYORUZ"

GATAB Başkanı Üras, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan bir askeri uçağın TSK’nın özel izni ile Eylül ayında Tekirova’nın Üç Adalar mevkiinde batırılacağını söyledi. Üç Adalar mevkiinin, dünyanın en önemli dalış turizmi noktalarından birisi olduğunu belirten Üras, bu bölgenin dalış için daha fazla ilgi çekmesi ve ekolojik bir yaşam yaratılması için harekete geçtiklerini kaydetti. Üras, “Dalgıçlar için kullanılacak uçak, mercanlar ve balıklar için de yuva olarak ekolojik dengeye de katkı sağlayacak. Tekirova’da iki yıl önce de bir savaş gemisi batırılmıştı. C-47 Dakota Kargo Uçağı, Kayseri 2’nci Hava Bakım ve İkmal Komutanlığında parçalanarak tırlarla Tekirova’ya getirildi. 20 metre uzunluğunda, kanat uzunluğu dahil 30 metre genişliğinde ve 7.7 ton ağırlığında bulunan uçak, Tekirova’da tekrar birleştirildi” dedi.
GATAB’ın yaptığı bir başka projeden bahseden Üras,Derin Deşarj Hattı’nın denizlerin temiz kalması ve Mavi Bayraklı plajların korunması adına yapılan bir çevre yatırımı olduğunu kaydetti.
Olympos, Çıralı bölgesinin Likya yolu üzerinde olduğu için çok fazla tarihi kalıntı ve bulgu içerdiğini belirten Üras, buranında özellikle Hıristiyanlarca tur güzergahı yapılması konusunda çalışmaların olduğunu söyledi.

"ÖLDÜKTEN SONRA KİTABIM YAYINLANACAK"

Üras, “Hayat Bir Seçimdir. Seçimler Kazanmak İçindir” isimli bir kitabı çıkarmak üzere olduğunu belirterek konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi’nde zaman zaman hedef koyma ve motivasyon konularında seminer veriyorum. Hocalar, bu deneyimlerimi sadece sınıflarda bir grup öğrenciyle değil, herkesle paylaşmam gerektiğini söylediler. Kitap yazma fikri oradan çıktı. Zaten benim aklımda da 3 kitap yazmak vardı. İlki ‘Hayat Bir Seçimdir. Seçimler Kazanmak İçindir’ iki ay içinde piyasaya çıkacak. İkinci kitabı siyaseti bıraktıktan sonra yazacağım. Üçüncüsünü ise hayattan ayrıldığımda yayınlanmak üzere yazacağım. Ben öldükten sonra yayınlanacak.”(ANKA)
 

 
Rus yetkiliden Türk turizmcisine; 2 sorunumuz var
 
Menisküsteki sessiz yırtılmalara dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LPG tankının üzerine çıktı benzini döktü
ANTALYA'da, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesindeki 16 ton kapasiteli ...
Antalya'da bir vali yardımcısı fazla çıktı
İllerdeki vali yardımcıları sayısı yeniden düzenlendi. Antalya’daki vali ...
Laf atma cinayeti
ANTALYA'da yanındaki kız kardeşine laf atan iki kardeşle tartışan 19 yaşındaki ...
 
Sakal-ı Şerif izdihamı
Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı İlçelerinde Sakal-ı Şerif'lerin ziyarete ...
Destek geldi üretim ve kalite arttı
Hükümet tarafından hayvancılığa verilen desteğin 2 milyar TL sınırına ...
Prof'un kaçağı kargodan döndü
Antalya'nın Belek beldesinde 5 yıldızlı bir otelde eşi Melanie Pufe ile ...
 
Pansiyonda yangın
ANTALYA'da tadilattaki pansiyonda henüz belirlenemeyen nedenle yangın ...
Aranan kapkaççılar polisin önüne çıktılar
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde aynı gece İsveç ve Rus uyruklu 2 kadın turistin ...
Plajda boğuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan 63 yaşındaki ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva