Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Nisan 2015 Perşembe - 10:38

'Topçam başlangıç projesi olacak'

DOĞA Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Topçam mesire alanının proje olarak yeniliklerle dolu olduğunu belirterek, "Topçam bizim için bir başlangıç oldu.

 Topçam başlangıç projesi olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu projemiz diğer noktalarımızda da devam edecek" dedi.
Faaliyet alanı Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, merkezi Burdur'da bulunan bölge müdürlüğüne bağlı 7 milli park bulunduğunu söyledi. Bunlardan 5'inin Antalya'da, diğer 2'sinin ise Isparta'da bulunduğunu aktaran Yılmaztürk, müdürlük sahasında 8 tabiat parkı, 16 sulak alan, 11 yaban hayatı geliştirme sahası, 9 da deniz kaplumbağası yumurtlama noktası olduğunu kaydetti.

'YABAN HAYATIN GELİŞMESİNİ SAĞLIYORUZ'
Giden Gelmez ve Kıbrısçık gibi alanları koruma altına aldıklarını ve bu sahaların içindeki yaban hayatın potansiyelini tespit ederek, bir planlama yaptıklarını vurgulayan Yılmaztürk, "Bu planlama dahilinde burada yaban hayatını koruyarak, bir takım iyileştirmeler yaparak o yaban hayatın gelişmesini sağlıyoruz. Burada da belli bir olgunluğa, belli bir popülasyona ulaşıldığı zaman da buradan hasılat da alıyoruz. Tamamen bir koruma sahası değil. Bu alanlarımızda Alageyik üretme istasyonumuz da bulunuyor" dedi.

OCAK ALANLARININ DOĞAYA KAZANDIRILMASI
Bölgede doğada oluşan tahribat ve bozulmalara karşı nasıl çözüm üretebileceklerine yönelik çalışmalar yaptıklarından bahseden Adnan Yılmaztürk, "Bu çalışmalarımızı da Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ilgili bölümleriyle yapıyoruz. Son zamanlarda Antalya, Burdur ve Isparta'da çok yoğunlaşan taş ve mermer ocakları bulunuyor. Bunun en önemli nedeni de burada bulunan mermerin dünya piyasasında çok önemli bir yere sahip olması. Mermer ocaklarının rehabilitasyonu, yani restore edilerek doğaya kazandırılması, bitkilendirilmesi ve bu yerlerin piknik alanı gibi değişik amaçlarla kullanılması üzerine çalışmalar yürütüyoruz" diye konuştu.

DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR 6'NCI BOLGE MUDURU ADNAN YILMAZTURK, TOPCAM MESIRE ALANININ PROJE OLARAK YENILIKLERLE DOLU OLDUGUNU BELIRTEREK, "TOPCAM BIZIM ICIN BIR BASLANGIC OLDU. BU PROJEMIZ DIGER NOKTALARIMIZDA DA DEVAM EDECEK" DEDI.(FOTO:KEMER-DHA)

'20 YILLIK TESİSLERLE HİZMET VERİLİYOR'
Antalya'nın turizm açısından kullanılabilir günübirlik ya da kamp alanları açısından dünya çapında gözde olduğunu da kaydeden Adnan Yılmaztürk, bunların çoğunda yaklaşık 20 yıllık tesislerle hizmet verilmeye çalışıldığını aktardı. Bunların bir kısmı ihaleyle kiraya verildiği için çok fazla müdahale şanslarının olmadığını anlatan Yılmaztürk, en azından mevcut şartlarla en iyi hizmeti verebilmeleri için denetimler yaptıklarını vurguladı. Bu alanlarda özellikle katı atığa çok dikkat ettiklerini belirten Yılmaztürk, kiracılardan teslim alınan, süresi dolan ya da yükümlülüklerini yerine getirmeyip sözleşmesi feshedilen alanları da hızlı şekilde projelendirerek daha iyi şekilde halka kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

'TOPÇAM BAŞLANGIÇ PROJEMİZ'
Bu kapsamda Topçam mesire alanında proje yaptıklarını belirten Yılmaztürk, "Avrupa standartlarının üzerine çıktık. Topçam projemiz Antalya'da bir başlangıç niteliğindedir. Üst düzey bir alan düzenledik. Burada gerek vatandaşlarımız, gerek engelli arkadaşlarımız ve gerekse çocuklarımızın çok daha verimli bir şekilde kullanacağı çağdaş bir yer yapıyoruz. Topçam projemiz kısa bir süre içerisinde biterek hizmete girecek. Şu anda üçüncü ve son etabını yapıyoruz. İnşallah açılışını yaptığımız zaman, tamamen kendi örf ve adetlerimize uygun bir tasarımla kendi insanlarımızın tüm ihtiyaçlarını görebilecek bir şekilde hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu tip mesire alanlarındaki en büyük handikabın ziyaretçi yönetimi olduğuna işaret eden Adnan Yılmaztürk, giriş kapısında başlayıp çıkışına kadar devam edecek şekilde otomatik sistemde çalışma yapılacağına dikkati çekti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA) - 
DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR 6'NCI BOLGE MUDURU ADNAN YILMAZTURK, TOPCAM MESIRE ALANININ PROJE OLARAK YENILIKLERLE DOLU OLDUGUNU BELIRTEREK, "TOPCAM BIZIM ICIN BIR BASLANGIC OLDU. BU PROJEMIZ DIGER NOKTALARIMIZDA DA DEVAM EDECEK" DEDI.(FOTO:KEMER-DHA)
 

 
Orman personeline eğitim
 
Perdeyi 'Sam' açacak 'fare' kapatacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Recep OLUŞ 11 Temmuz 2016 Pazartesi 13:25

İki yıldır tadilatta olan Topçam'ın halka iyi hizmet verecek nitelikte olması gerekir. Bunu açılınca göreceğiz. Açılşı yakın zamanda yapılacak denmesine rağmen, bir türlü açılışı gerçekleşmiyor. Son aldığım bilgiye göre Ramazan Bayramından sonra açılması planlanmış. Açılış hangi tarihte yapılacak? Gerçekten merak ediyorum. Dolayısıyla açılış tarihini tarafıma bildirmenizi rica ediyorum. Saygılarımla, E-Posta:[email protected] TEL:0544-3161953

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman personeline eğitim
FİNİKE ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan personele, ormanların ...
100'üncü kitap için imza günü
ANTALYALI Tarih Araştırmacısı Ahmet Karakuş, 'Tarihin İzinden' adlı seri ...
Yaşlıların kazancı vakfa bağışlandı
MURATPAŞA Belediyesi Yaşlı Evi'ndeki gönüllü üyelerin el emeği, göz nuru ...
 
AKUT üyeleri öğrencilerle buluştu
AKUT Antalya Birim gönüllüleri, Mehmetçik İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere ...
Sanatla yeniden yaşam
MURATPAŞA Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitimi ...
Antalya Fotoğraf Günleri başladı
TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ...
 
Öğrenciler kütüphaneyi tanıdı
KÜTÜPHANELER Haftası etkinlikleri kapsamında Kemer Hilmiye Serin Kütüphanesi'nde ...
TEMADEVİ mehteranla açıldı
TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığı (TEMADEVİ), mehteran gösterisiyle açıldı.
Belediyelerin fuarı CityExpo başladı
ANTALYA'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Anfaş City Expo belediye ekipmanları ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva