Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
28 Nisan 2015 Salı - 16:17

'Turizmdeki sorunumuz yedek akçe'

ANTALYA'da Salı Grubu'nun toplantısına katılan ASKA Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan, turizm sektörünün en temel sorununun yedek akçe olduğunu söyledi.

 Turizmdeki sorunumuz yedek akçe
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın önde gelen sanayici ve işadamlarından oluşan Salı Grubu'nun bu haftaki konusu turizmdi. Salı Grubu'nun bu haftaki toplantısına, ASKA Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan ve Alman ortağı ile Antalya Havalimanı'nı işleten IC Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş konuşmacı olarak katıldı. 

TÜRK YILDIZLARI ANTALYA'DA UÇACAK

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Vali Yardımcısı Recep Yüksel, turizmle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüksel, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Türk Yıldızları'nın iki yıl önce gerçekleştirdiği Cumhuriyet uçuşlarının bu yıl yine yapılacağını söyledi. Recep PYüksel, Konyaaltı sahilinde Türk Yıldızları'nın gökyüzü gösterilerinin bu yıl 25 Ekim'de olacağını açıkladı.

11 YAŞINDA VALİZ TAŞIYARAK TURİZME BAŞLADI

ASKA Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan ise 1967 yılında Adıyaman'da doğduğunu, 11 yaşında memleketi Kahta'da turizme valiz taşıyarak başladığını söyledi. “Kendimdem ağır valizler taşıdığım için kamburum çıktı" diyen Aslan, Melike Zobu'nun babaannesinin tavsiyesi üzerine sabah sporuyla kamburunu giderdiğini söyledi. 

ASKA BERLİN'DE OTEL AÇIYOR

Otellerin teknik departmanı hariç tüm birimlerinde çalıştığını, 1999'da ise ASKA'yı kurduğunu açıklayan Aslan, şu anda bünyelerinde 6 otel bulunduğunu vurguladı. Bunlardan üçünün Alanya'da, ikisinin Manavgat'ta, birinin de Lara'da olduğunu anlatan Aslan, Almanya Berlin'de bir oteli bünyelerine katacaklarını söyledi. Bu konuda protokol yaptıklarını açıklayan Aslan, İstanbul'da da bir otelle ilgili de görüşmeler yaptıklarını söyledi. Buna karşılık 2015 yılının olumsuzlukları nedeniyle Alanya'daki bir otelini sattığını anlatan Aslan, "Daha dik durmak adına bu tesisi satarak, sıkıntılı görünen sezonda hareket kabiliyetimi artırmak için bunu yaptım" dedi. 

ERKEN REZERVASYON YERİNE SON DAKİKAYA YÖNELİM 

Aslan, Rus rublesindeki değer kaybının turizme olan etkisini de değerlendirdi. Rubledeki kayıp nedeniyle Rusya'dan gelecek turist sayısında azalma olacağını anlatan Aslan, bunun kaygısıyla sektörün paniklediğini söyledi. Paniğin temel sebebinin ise yedek akçe olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

"Yedek akçe olmadığı için çok çabuk panik yapıp, bu paniği yaygara yaptığımız için Almanya'dan ve Avrupa'dan alacağımız erken rezervasyon sayısını da kaybetmiş durumdayız. Çünkü, 'Erken rezervasyona gerek yok. Son dakika satışları erken rezervasyondan daha uygun olacak' dendi. Dolayısıyla bunlar basına yansıyıp dilden dile dolaştığı için erken rezervasyon alacağımız pazarlardaki oranlar son dakikaya düştü. Mart ayına kadar Avrupa'daki satışlar geçen seneye göre geçen senenin altındaydı. Ama son dakika satışlarıyla bugün Almanya satışları geçen senenin üstüne çıkmış durumda."

Kaliteden taviz verip fiyat düşürerek turizmde başarılı olunamayacağını aktaran Aslan, "Şu anda yapılan budur. Ancak böyle devam ederse mevcut turisti de kaybederiz" dedi. Erken rezervasyon yaptıran turistin son dakikacıya daha fazla indirim yapılması halinde kendisini aldatılmış hissedeceğini belirten Aslan, bu yıl yaşanan sıkıntı nedeniyle bazı otellerin hiç açılmadan sezonu kapatabileceğini de söyledi. 

Aslan, sektörün yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu da belirterek, hiç kimsenin yılın altı ayını işsiz geçireceği bir mesleği yapmak istemediğini söyledi. Ayrıca üniversiteden mezun olan gençlerin de mezun olur olmaz genel müdür olacağını düşündüğünü belirten Aslan, "Çıraklığını yapmadığınız bir yerde genel müdür koltuğuna oturursanız altınızda çalışanların size vereceği zararı bilemezsiniz. Genel müdür olamadığı için sektörde okuyanlar anında sektör değiştiriyor. İstediğini bulamayınca sektör değiştiriyorlar" dedi.

ULAŞIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

IC Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş de turizmde ulaşımın önemine değildi. Ulaşımın bir senkronizasyonu olması gerektiğini anlatan Keleş, Antalya'ya 4 saatlik zaman dilimi içinde gelebilecek 2 milyar insan olduğunu söyledi. Keleş, “Bu insanları diyelim ki Antalya'ya getirdiniz. Kemer'e nasıl ulaştıracaksınız? Tek ana arter var. Dolayısıyla bir senkronizasyon yok" diyen Keleş, Antalya'nın bölünmüş yol noktasında Türkiye'nin 81 vilayeti içinde 47'nci sırada olduğunu vurguladı.

Buna karşılık Antalya'nın dünyada da en fazla turist çeken şehirler içinde dördüncü sırada olduğuna dikkat çeken Keleş, “Londra, Paris, Newyork'un ardından dördüncü sırada Antalya geliyor. Bunu ben söylemiyorum. Bu Dünya Turizm Örgütü'nün söylediği bir rakam. Dünyada turizmde dört numaralı olan bir kentin bölünmüş yol bakımından 81 vilayet içinde 47'nci sırada yer alması sıkıntıların ana kaynağıdır" dedi. 

Konuşmasında Antalya'ya gelen turistin şehir içini de gezmesi için yapılması gerekenleri anlatan Keleş, “Antalyalılar turisti şehir içine çekmek için ne yapıyor? Transfer mi yapıyoruz. Eğlence mi düzenliyoruz? Cadde süslemesi mi var? Kaldırımlar mı uygun yürüyüşe? Dinlenme alanları arasında bir olgunlaşma mı var" diye sordu. 

Dünyada yılda turizm amaclı seyahat eden kişi sayısının 1 milyar 100 milyon olduğunu hatırlatan Keleş, elde edilen direkt turizm gelirinin ise 1 trilyon 160 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi. Toplam turizm ve havacılık gelirinin ise 7 trilyon dolar olduğunu anlatan Keleş, bu paranın Türkiye bütçesinin 8.5 katı olduğunu söyledi. Böylesine bir pastadan Türkiye'nin payının artmasını istediklerini anlatan Keleş, turizmde Türkiye'nin 35 milyar dolar ciro elde ettiğini açıkladı. Bunun kar değil, ciro olduğuna dikkat çeken Keleş, “Bunun reel olarak yatırımcılara getirisi 10-12 milyar dolardır" dedi. 

THY YENİ YERLERE DE UÇMALI 

Dünyada havacılığın Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika'da geliştiğini aktaran Keleş, şöyle devam etti:

“Buralarda Türk Hava Yolları yer almazsa, beş yıl sonra çok büyük bir pazar kaybedecek. Artık Dubai ile mücadele edemezsin. Türk Hava Yolları'nın elbette çok büyük başarıları var. Haklarını yemeyelim. Ama bu trend devam etmez. Türk Hava yolları 2003'te dış hatlarda 60 noktaya uçuyordu. Şimdi 236 noktaya uçuyor. Bu durduğu anda, rakibimiz ilerlediği anda siz geride kalırsınız. Hayat boyu yarışın içinde olmak durumundayız."

Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu da turizmin bu yıl biraz daha az para kazanacağını söyledi. Kavaloğlu, karamsarlığa gerek olmadığını anlattı. Toplantı sonunda konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

ANTALYA'NIN ONDE GELEN SANAYICI VE ISADAMLARINDAN OLUSAN SALI GRUBU'NUN BU HAFTAKI KONUSU TURIZMDI. SALI GRUBU'NUN BU HAFTAKI TOPLANTISINA, ASKA OTELLERI YONETIM KURULU BASKANI RAMAZAN ASLAN VE ALMAN ORTAGI ILE ANTALYA HAVALIMANI'NI ISLETEN IC GRUBU YONETIM KURULU UYESI ABDULLAH KELES KONUSMACI OLARAK KATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN ONDE GELEN SANAYICI VE ISADAMLARINDAN OLUSAN SALI GRUBU'NUN BU HAFTAKI KONUSU TURIZMDI. SALI GRUBU'NUN BU HAFTAKI TOPLANTISINA, ASKA OTELLERI YONETIM KURULU BASKANI RAMAZAN ASLAN (FOTODAKI)  VE ALMAN ORTAGI ILE ANTALYA HAVALIMANI'NI ISLETEN IC GRUBU YONETIM KURULU UYESI ABDULLAH KELES KONUSMACI OLARAK KATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

 
Denizdeki sarı rengin nedeni polen
 
Sahte kimlikle kredi çekeceklerdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizdeki sarı rengin nedeni polen
KONYAALTI Sahili'nde denizdeki sarı rengin polenden kaynakladığı ortaya çıktı.
Pınar Öner’in kına gecesi
Antalya’nın tanınmış ailelerinden Mustafa-Meral Öner’in kızı Pınar Öner ...
12 mülteci yakalandı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi ile Uluburun sahilinde Suriye uyruklu 12 mülteci yakalandı.
 
Teknokent kabına sığmıyor
ANTALYA Teknokent, 82 yerli ve yabancı Ar-Ge firması ve 300'ün üzerinde ...
Tosun'un imza heyecanı
TURİZMCİ yazar- şair Özlem Deliduman Tosun'un ilk şiir kitabı 'KimSenYok'un ...
Antalyalı DJ'den müzik şov
TÜRKİYE turnesine tüm hızıyla devam eden Antalyalı DJ Sıla Özbek, Çorum'da ...
 
Kamyon şarampole devrildi sürücü öldü
ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde şarampole devrilen kamyonun kasasındaki ...
Kamyon şarampole devrildi sürücü öldü
ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde şarampole devrilen kamyonun kasasındaki ...
Sahte parayla alışveriş yapan Suriyeliler yakalandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde sahte parayla alışveriş yaptığı tespit edilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva