Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
1 Mart 2011 Salı - 10:15

'Üç iyi adam' ödüllendirildi

Antalya'da bir bebek ve iki kadını ölümden kurtaran temizlik işçisi Mahmut Kişi, itfaiye eri Fehmi Meşeli ve arkadaşının yerine kapıcılık yapan Metin Onur'a, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı tarafından 'İyilik Ödülü' verildi.

 Üç iyi adam  ödüllendirildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da geçen yıl 3 kişinin hayatını kurtaran 3 kişi, Türk Kızılayı tarafından ödüllendirildi. Balkondan düşen çocuğu kollarını açarak havada yakalayan Metin Onur, genç bir kadını falezlerden aşağı düşeceği sırada saçından yakalayan Fehmi Meşeli ve yine falezlerden atlamak isteyen genç kızın uçuruma düşmesini engelleyen Mahmut Kişi için 'Antalya'da birkaç iyi adam' adlı tören düzenlendi. Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Antalya İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Başkan Süleyman Evcilmen, üç kahramanın yaptıkları işlerin çok önemli olduğunu belirterek "Bu üç kahramanın Antalyamız'dan çıkması ayrı bir gurur kaynağı. İyi insan olmanın ne demek olduğunu bizlere bu yolla gösterdikleri, ölümü hiçe sayarak bir can kurtarma çabasında oldukları için kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

İYİ Kİ ÜLKEMİZDE VARSINIZ GÜZEL İNSANLAR

Daha sonra söz alan projenin mimarı Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, törenin amacının iyi insanları onore etmek olduğunu söyledi. Küçükali, "Ama asıl önemlisi 'İyi ki ülkemizde varsınız güzel insanlar' demek için bu töreni düzenledik. Bildiğiniz gibi Antalya bazen turist otobüslerinin devrilmesi, bazen de turistlerin kaçırılması ile gündeme gelmişti. Bu üç iyi insanın Antalya'dan çıkmış olması da şehir açısından ayrıca bir önem taşımaktadır" dedi.

Bu kişilere ödül verecek başka yerler olması gerektiği için tören düzenlemekte geciktiklerini söyleyen Tekin Küçükali, "Bu üç iyi adama ödül vermek de yine Türk Kızılayı'na düştü. İyiliğin, güzelliğin olduğu her yerde biz varız. Bizler gönüllü insanlarız. Mevlana diyor ki 'Dostlarımı gönlümle severim.' İşte biz de bu üç kişiyi gönlümüzle sevdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 kahraman, 'İyilik Ödülü'nü Türk Kızılayı Genel Başkanı Küçükali, Başkan Evcilmen ve savcı Yusuf Hakkı Doğan'ın elinden aldı. Türk Kızılayı'nın özel olarak yaptırdığı, ödül törenine yetiştirilemeyen altın broşların ise 3 kahramanın evlerine gönderileceği belirtildi.
 

ÜÇ ADAM ÜÇ OLAY

Antalya'da bir hastanede sözleşmeli işçi olarak çalışan Metin Onur, izinli olduğu 10 günü değerlendirmek ve bütçesine artı bir katkı sağlamak için sitede kapıcılık yapan arkadaşının yerine geçici olarak kapıcılık yapmaya başladı. 16 Temmuz 2010'da genel kontrol için sitenin çevresini gezen Metin Onur, 6'ncı kat balkonundan sarkan 1.5 yaşındaki Ahmet Ege Bulut'u gördü. Onur, balkonun altında bekleyerek 6'ncı kattan düşen çocuğu, kollarını açarak havada yakaladı. Onur'un kollarına çarpınca hızı azalan çocuk, sol bacağındaki hafif kırıkla kurtuldu.

SAÇINDAN KURTARDI

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi'nde görevli Fehmi Meşeli de bir başka mucizeye imza attı. 16 Temmuz 2010 günü intihar etmek için yaklaşık 35 metre yüksekliğindeki falezlere çıkan 25 yaşındaki Seniha A., tam uçurumdan aşağı düşeceği sırada Fehmi Meşeli uzanarak saçlarından yakaladı. Onlarca görevlinin şaşkın ve çaresiz bakışı arasında ani bir müdahale yapan Meşeli, saçlarından yakaladığı genç kadını ölümün elinden çekip aldı.

ÖLEBİLİRDİ

Muratpaşa Belediyesi'nde temizlik işçisi Mahmut Kişi ise kayıtlara en gözüpek kahraman olarak geçti. 30 Ekim 2010'da Fener Mahallesi'ndeki parkı temizleyen Mahmut Kişi, 19 yaşındaki Çiğdem Y. adlı kızın bir anda kendisini falezlerden bıraktığını gördü. Kayalıktan yuvarlanarak yaralanan ve çalılara takılan genç kızın, 30 santimetre daha gitmesi halinde 25 metrelik uçuruma düşeceğini anlayan Mahmut Kişi, kızın peşinden gitti ve ona sarılarak düşmesini engelledi. Kişi ve ölümüne izin vermediği genç kız, kurtarma ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı.

 

 
Borcu olanlara tanınan süre başladı
 
Eğlenceli hayvanlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüsnü Özyeğin ATSO'da
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın markalaşma etkinlikleri kapsamında ...
Enginar karaciğer dostu
Market ve pazarlarda tanesi 2,5 liradan satılmaya başlanan enginarın, ...
Sahte parayla alışveriş
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde mağazalardan sahte 100 lira ile alışveriş yapan 2 kişi yakalandı.
 
Kadına şiddete hayır
Antalya’da 'Kadına Yönelik Şiddet Grubu' üyesi kadınlar, ‘şiddet ve ...
Latin Amerika ATSO'da
DEİK/Türk-Amerika İş Konseyleri tarafından başlatılan ve ilki Mersin’de ...
Başkan yerinde inceledi
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği tarafından ...
 
Boşanmak isteyen karısını öldürüp intihar etti
İstanbul'da taksi şoförlüğü yapan 35 yaşındaki Ömer Dilek, kendisinden ...
Antalya'yı resimledi
Antalya sevdalısı olduğunu ifade eden Ressam Reyhan Kutsi’nin, üçüncü ...
Talasemi barış köprüsü
Türkiye Talasemi Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Duran Canatan, Akdeniz ülkelerinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva