Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
21 Şubat 2011 Pazartesi - 11:22

'Vaftiz'i keşfettiler

Gelinlik sektörünün yıldızının giderek parlamasıyla daha özel müşteri gruplarına hitap eden firma sayısı artarken, Okay Kids Fashion adlı firma Yunanlı alıcılardan vaftiz kıyafeti siparişi aldı.

 Vaftiz i keşfettiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çinlilerin çoktan keşfettiği pazardan pay almak isteyen firma, kalitesiyle öne çıkarak Avrupa’nın tamamına açılmayı planlıyor.

Son yıllarda İzmir’de gelinlik sektörünün yüksek bir ivmeyle gelişmesi, üreticileri de büyük beden, nedime kıyafetleri, çocuk gelinlikleri gibi alanlara yöneltirken, kaliteyi gören alıcıların talepleri de firmaları yepyeni alanlara yönlendiriyor. Bunun son örneği ise İzmir’i gelinliğin başkenti haline getiren If Wedding Fashion Fuarı’nda görüldü. Fuardaki standında bu yıl ürettiği çocuk abiyelerini sergileyen İzmirli Okay Kids Fashion adlı firma, Yunanlı alıcılarla 'vaftiz kıyafeti' siparişi için öngörüşme gerçekleştirdi, yakında da imalata başlanması bekleniyor.

ÖNCE YUNANİSTAN’LA BAŞLAYACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Okay Kids Fashion yetkilisi Ertan Okay, fuar sayesinde yeni açılımlar da gerçekleştirdiklerini vurguladı. Okay, Yunanlı bir firmanın teklifi üzerine vaftiz kıyafeti üretmek için bir ön anlaşma yaptıklarını söyledi. Okay, "Bu konuda gerek firma yetkililerinden gerekse de yaptığımız araştırmalarla bilgi sahibi olduk. En çok ihracatı yaptığımız Avrupa ülkelerindeki vaftiz kıyafetleri pazarında pek bilinmeyen, ancak büyük fırsat olduğunu gördük" dedi.

TASARIM KİLİSENİN

Ertan Okay, Çinli firmaların bu alanı çoktan keşfettiğini ve bir adım önde olduğunu dile getirdi. Okay, "Ancak Türkiye’nin kalitesi tüm dünyada bilindiği için şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Firma bize kataloğunu bıraktı. Modelleri hazırlayacağız, daha sonra da imalata geçeceğiz. Öğrendiğimiz kadarıyla bu modeller zaten kilisenin belirli standartlar koyduğu hazır modeller. Son derece sade ve gösterişten uzak olması gerekiyor. Üretim açısından da bizi zorlayacak özellikleri yok. Yunanistan pazarında yerimizi sağlamlaştırabilirsek Avrupa’nın diğer ülkelerindeki fırsatları da değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda en büyük güvencemiz kalitemiz ve müşteriyle kurduğumuz güven ilişkisi" diye konuştu.

ÇOCUK GELİNLİKLERİ YOK SATIYOR

Hazır giyim sektörüne ilk olarak kadın giyimi ve kaban ile başladıklarını, daha sonra da çocuklar için düğün kıyafetleri hazırlamaya başladıklarını anlatan Ertan Okay, bu konuda çok büyük potansiyelin olduğunu vurguladı. Okay, "Türkiye’de her yıl 450 bin gelinlik satılıyor. Diğer yandan her düğünde en az birkaç tane de çocuklar için düğün kıyafeti satıldığını düşünürsek çok büyük bir pazardan bahsediyoruz. Örneğin biz talebe yetişmek için bir diğer üretimimiz olan yetişkinler için abiye kıyafet siparişlerini bu yıl iptal etmek zorunda kaldık" dedi. Okay, dış pazarlarda da gurbetçilerin etkisiyle Almanya’nın talep konusunda ilk sırada yer aldığını kaydetti.

ÖRÜN: EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK

Türkiye Hazırgiyim ve Moda Federasyonu Başkanı Nedim Örün ise fuarların bir amacının da hazır giyimciyi yeni ufuklarla tanıştırmak olduğunu belirterek bu tür gelişmelerden mutluluk duyduklarını vurguladı. Örün, vaftiz kıyafeti pazarının Avrupa ülkeleri arasında olduğunu, ancak Türkiye’nin de bu pazardan pay alabilmesi için yeterli kalite düzeyinde bulunduğunu anlattı. Örün, "Daha önce de Noel kıyafeti yapılıp ihraç ediliyordu. If Wedding ile birlikte bu tür gelişmelerin sağlanması ve sektörün daha özel alanlara yönelmesi markalaşmayı da ciddi şekilde etkileyecektir. Eğer firmalarımız bu tür açılımlar yapabiliyorlarsa biz de emeklerimizin karşılığını almışız demektir" diye konuştu.

 
Mey içki 2.1 milyar dolar
 
kim bu adam?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL .....BURSA 11 Ağustos 2011 Perşembe 13:01

HADİ HAYIRLISI..BURSA'DAN SEVGİLER.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mey içki 2.1 milyar dolar
İngiltere’nin dev içki şirketi Diageo PLC, Mey İçki Sanayi ve Ticaret ...
6 ilde özelleştirme
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Mardin, Muğla, Aydın, İzmir, ...
Yurt dışı sermaye azaldı
Yurtdışına doğrudan yatırım için göç eden yerli sermaye 2010 yılında bir ...
 
Özelleştirmeler onay bekliyor
İhalesi tamamlanmış 13.7 milyar dolarlık özelleştirme, onay ve sözleşme imzası bekliyor.
Bireysel'e iki buçuk milyon katılımcı
Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 11 Şubat itibariyle ...
Dünyanın en zengin ve en cimrisi
Son günlerde kırılan bardak modelinin piyasadan toplatılması kararıyla ...
 
Pegasus halka açılıyor
Pegasus Havayolları, paylarının yüzde 31,32 oranındaki bölümünün halka ...
Kısa vadeli borç arttı
Türkiye’nin kısa vadeli dış borç stoku 2010 yılı sonunda bir önceki yıla ...
Şirket sayısı arttı
Kurulan şirket sayısı 2011 yılı Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva