Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kobra Murat sahne ücretini açıkladı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
Kurban Bayramı yaklaşıyor! Vatandaş kolları sıvadı
'Bir Cumhuriyet Şarkısı'ndan yeni kareler yayınlandı
"Bir Cumhuriyet Şarkısı"ndan yeni kareler yayınlandı
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
23 Nisan 2016 Cumartesi - 18:52

'Vali CHP'li başkanı gözaltına alacağız dedi' iddiası...

CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP'li Aydın Belediyesi'ne yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi.

 Vali CHP li başkanı gözaltına alacağız dedi  iddiası...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Baydar,  "2014’te gerçekleşen yerel seçimden bu yana bir algı operasyonu yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı operasyonun Valilik kaynaklı olduğu şeklinde ciddi emareler var. Hatta “3 gün dahi olsa Özlem Çerçioğlu’nu gözaltına alacağız” biçimindeki söylemler kulağımıza kadar geldi. Şimdi sayın valiye soruyorum; Bu sözleri söylediğin doğru mudur" diye sordu.
"Anlaşılıyor ki, Aydın Valisi Aydın’a hizmeti bırakmış sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktadır" diyen Baydar şöyle devam etti:

"Burada bir kampanya yürütülüyor. Bu kampanyanın altında yatan siyasi hesaplaşma duygusudur. Aydın Valisi kanunen dava açma hakkı olmamasına rağmen DİM1 projesini yargıya taşımış, açtığı davayı da kaybetmiştir. Yani halkın hizmet almasını yine engelleyememiştir. Aydın Valisi Aydın’ın yakasından düş, Başkan Çerçioğlu’na karşı bu kinin nedir?

Medyada devletin kurumlarında, bankalarında yolsuzluk ve usulsüzlükler yapıldığına dair pek çok haber yayınlanmakta. AKP Aydın Milletvekillerinin bu konularda herhangi bir açıklamasına bugüne dek rastlamadık. Kendileri sıkışınca her şey paralel diye bağırıyorlar.
Şu dava sürecindeki ilginçliğe bakın ki: Şirket görevlisi ifadeye çağırılıyor ama Yeni Asır muhabiri ondan önce savcılık kapısında hazır bekliyor. Soruşturma gizli olmasına rağmen tutanaklar 1 saat sonra Yeni Asır sayfalarında yayınlanıyor. Bunları kim veriyor? Sayın Vali soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatacak mı? Başlatıp başlatmayacağının Ankara’dan takipçisi olacağım.

Hatırlanacağı gibi daha önce kurulan Ergenekon davasının bir kumpastan ibaret olduğu yargı kararı ile de tescillenmiştir. Bu tür kumpasları orada da gördük. “Paralel yapıyla mücadele edeceğiz, devletin kurumlarından temizleyeceğiz” derken, Özlem Çerçioğlun’a karşı Aydın’da, devletin kurumlarında yeni bir paralel yapı oluşturulmuş mudur? Ancak yapılan bütün kumpaslar çökecek gerçekler ortaya çıkacaktır. Biz Türk yargısına güveniyor, bu paralel yapıyı ortaya çıkaracağına inanıyoruz.

Her kurumda olabilecek ve olağan bir ifade alma işlemi, Yeni Asır gazetesi tarafından bir algı operasyonu çerçevesinde haberleştirilmiştir. Açıktır ki bununla amaç 2019 seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediyesini AKP’nin kazanması için Çerçioğlu’nu yıpratmaktır. Yeni Asır muhabiri kendisini mafya olarak nitelendiren şahısla röportajını acaba AKP İl binasında mı yapmıştır? Gazetedeki fotoğrafa dikkatli bakıldığında AKP İl Binasının karşısındaki Aydın Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası görülmektedir. Yaptıkları kumpas birinci dakikadan itibaren ayaklarına dolanmıştır.

Aydın Büyükşehir Belediyesinde 5 bin kişi çalışmaktadır. Her kurumda olduğu gibi çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulabilir. Çalışanların ifadesi alınabilir. Başkan Çerçioğlu bu zamana kadar yanlış yaptığını düşündüğü kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Hukukun temel ilkesi suç ve cezanın şahsiliği üzerine kuruludur. Suçu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur. Yeni Asır gazetesi, Cumhuriyet Savcılığı gibi delilleri toplamış, mahkeme gibi hüküm vermiş, Yargıtay gibi onamıştır. Biz hiçbir zaman suçluların önüne yatmadık. Suçluları adalete teslim ederiz.

Büyükşehir Belediyesi Vali’nin baskısına rağmen Aydın halkına hizmet etmeye devam edecektir. Bizler Özlem Çerçioğlu’nun her zaman yanındayız." (Gerçekgündem)


CHP'li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu
 

 
Donkişot Börek Mantı'nın yönetimi kime geçti?
 
THY'yi şoke eden ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hodri Meydan tartışması
Meclis Genel Kurulu’nda gece yarısı görüşmelerine AKP ve CHP arasındaki ...
Meral Akşener MHP'yi uçuruyor
Merkez Sağda Yeni Oluşumlar ve Genel Gündem Araştırması”nı, Avrasya Kamuoyu ...
Çaycı şimdi CEO oldu
Adı Mehmet Tosun… ANSAN’ın çay ocağını işletiyordu. Büyükşehir, ANSAN’a ...
 
Antalyalı 3 vekilin 9 dosyası var
Karma Komisyonda, 129 milletvekiline ait 567 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. ...
Yine, 'Öldürüldü' mesajları
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 23. yıl dönümü nedeniyle Topkapı'da ...
Fire toto
Dokunulmazlık dosyalarının Meclis’te görüşülmeden savcılara gönderilmesine ...
 
CHP'de bir meclis üyesi daha disipline sevk edildi
Yerel seçimlerden sonra bir çok meclis üyesi istifa edip AKP'ye geçen ...
Antalya CHP'de durum sakin
ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2 CHP'li meclis üyesinin kavgasına ...
Uysal; Kendimizi 5 yıllık geçici nöbetçi olarak görüyoruz
Muhtarlar Meclisi’nde konuşan ve ‘Kuralcı değil adaletliyim’ diyen Başkan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva