Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
14 Şubat 2020 Cuma - 10:35

'Zimmet' soruşturmasında 3 şüpheli adliyede

YALOVA Belediyesi'nde 'zimmet' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in şoförü B.E., sekreteri B.T. ile  zimmet olayına karıştığı tespit edilen bir firma çalışanı O.G., adliyeye sevk edildi.

 Zimmet  soruşturmasında 3 şüpheli adliyede
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Soruşturma kapsamında daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş,  muhasebe çalışanı Reşat Elgin ve paraların aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi tutuklanmıştı.

Yalova Belediyesi'ndeki zimmete para geçirme olayı, Mali İşler Müdürlüğü'nde çalışan, evli ve 2 çocuk babası Reşat Elgin'in kayıplara karışmasıyla ortaya çıktı. Belediye kasasından yüklü miktarda parayı, belli aralıklarla paravan bir şirkete aktardığı anlaşılan Reşat Elgin hakkında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında, paraların aktarıldığı paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi gözaltına alındı. Bilgi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DENİZLİ'DE YAKALANDI

Polisin takibe aldığı Reşat Elgin'in ise Denizli'de bir otele rezervasyon yaptırdığı tespit edildi. Elgin, Denizli'de yolda yürürken yakalanıp, Yalova'ya getirildi. Muhasebe çalışanı Reşat Elgin'in yanı sıra belediyenin Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve muhasebe çalışanı S.Ö. de gözaltına alındı.

Savcılık talimatıyla belediyenin muhasebe birimindeki evraklar incelemeye alındı. Yapılan inceleme sonunda Reşat Elgin'in zimmetine para geçirme olayı ile ilişkisi olduğu iddia edilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile Güleç'in şoförü B.E. ve sekreteri B.T. de Pazartesi günü polis tarafından belediyede gözaltına alındı.

ELGİN, BAŞKAN YARDIMCISI GÜLEÇ’İ İŞARET ETTİ

Zimmet olayının kilit ismi konumundaki muhasebe çalışanı Reşat Elgin, emniyette verdiği ifadede, "Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in bilgisi olmadan kimseye ödeme yapılmazdı. Halit Güleç, el yazısıyla not yazarak veya sekreteri vasıtasıyla, hangi firmaya ne kadar ödeme yapılacağını bana bildirirdi. Bana, firmalara ödeme yapılması konusunda talimat verirdi. Firmalara alacağından fazla ödeme yapıldı. Paranın belli miktarı Yalı Caddesi'ndeki bir otobüs firmasına bırakılırdı. Fazla yatan paraları Halit Güleç elden alırdı veya şoförü ya da sekreteri Güleç'in hesabına yatırırdı. Belediyenin ihaleleri Güleç'in istediği firmalara verilirdi. Aksi olunca ya ihale iptal edilir ya da ödemede sorun çıkarılırdı. İhaleyi kazanacak firmaları Halit Güleç belirlerdi” dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜ 2 KİŞİ TUTUKLANDI

?Şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan Reşat Elgin, Şenay Reyhan Kaş ve S.Ö., çarşamba günü adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Elgin ve Kaş tutuklandı, S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 3'e çıktı.

FİRMA ÇALIŞANI DA GÖZALTINDA

Yalova Belediyesi'nde 'zimmet' soruşturması kapsamında, muhasebe bölümünde bulunan evrakı titizlikle inceleyen polis, bir firma çalışanının da olaya dahil olduğunu tespit etti. Firma çalışanı O.G.'nin, çarşamba günü polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. 

Pazartesi günü Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile birlikte Yalova Belediyesi'nde gözaltına alınan Güleç'in şoförü B.E. ve sekreteri B.T. ile olaya karıştığı tespit edilen ve çarşamba günü gözaltına alınan O.G., bugün adliyeye sevk edildi.

Yalova Belediyesi'nde 'zimmet' soruşturması kapsamında daha önce Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, muhasebe çalışanı Reşat Elgin, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve paraların aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi tutuklanmıştı.

YALOVA BELEDIYESI'NDE ZIMMET SORUSTURMASI KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI HALIT GULEC’IN SOFORU B.E.(ONDE), SEKRETERI B.T.(ARKADA), ILE  ZIMMET OLAYINA KARISTIGI BELIRLENEN BIR FIRMA CALISANI O.G. ADLIYEYE SEVK EDILDI. FOTOGRAF:CEM METE OKUR/YALOVA,(DHA)

HALIT GULEC(BASKAN YARDIMCISI) YALOVA BELEDIYESI'NDE ZIMMET SORUSTURMASI KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI HALIT GULEC’IN SOFORU B.E., SEKRETERI B.T., ILE  ZIMMET OLAYINA KARISTIGI BELIRLENEN BIR FIRMA CALISANI O.G. ADLIYEYE SEVK EDILDI. FOTOGRAF:YALOVA,(DHA)

(RESAT ELGIN-FOTOGRAFTA) YALOVA BELEDIYESI'NDE ZIMMET SORUSTURMASI KAPSAMINDA GOZALTINA ALINAN BELEDIYE BASKAN YARDIMCISI HALIT GULEC’IN SOFORU B.E., SEKRETERI B.T., ILE  ZIMMET OLAYINA KARISTIGI BELIRLENEN BIR FIRMA CALISANI O.G. ADLIYEYE SEVK EDILDI. FOTOGRAF:YALOVA,(DHA)

Cem Mete OKUR/YALOVA, (DHA) 

 

Etiketler:
 
Sipsi ustası Bedel'e, 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödülü
 
Annesini döverek öldürdüğü suçlamasını kabul etmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sipsi ustası Bedel'e, 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödülü
BURDURLU sipsi ustası ve icracısı Mehmet Bedel'e (56), 'Yaşayan İnsan ...
Kaza yapan alkollü sürücüye 18 bin 875 lira ceza
BURDUR'da polisten kaçarken kaza yapan ve 3'üncü kez alkollü yakalanan ...
Evini ateşe verip; annesi, babası ve kardeşlerini uyandırıp kaçtı
ANKARA'da, ailesi ile birlikte 4 katlı apartmanın teras katında yaşayan ...
 
"Natalia"nın su üzerinde sadece kaptan köşkü kaldı
ŞİLE açıklarında şiddetli fırtına nedeniyle yaklaşık 14 ay önce karaya ...
Aranan hükümlü, kahvede oyun oynarken yakalandı
ADANA'da, 'yağma' suçundan kesinleşmiş 55 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasıyla ...
Ordu'da işçi servis midibüsü devrildi: 12 yaralı
ORDU'nun Ünye ilçesinde tekstil işçilerini taşıyan servis midibüsü, buzlanma ...
 
Yardımcı pilotun 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alındı
SABİHA Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin yürütülen ...
Zonguldak'taki okul eyleminde güzel haber bekleniyor
ZONGULDAK'ta yenisi yapılmak üzere 3 yıl önce yıkılan Gazi Ortaokulu'nun ...
Hamile kadın ve hasta çocuk yol açılarak hastaneye götürüldü
VAN'ın Çaldıran ilçesinde, yolu karla kaplı mahallede doğum sancısı başlayan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva