Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
10 Ağustos 2019 Cumartesi - 16:26

1,5 milyon Euro'luk yat, film senaryolarını aratmayan yöntemle çalındı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde hırsızlık şebekesi, piyasa değeri 1,5 milyon Euro olan lüks yatı film senaryolarını aratmayan yöntemle çaldı.

1,5 milyon Euro luk yat, film senaryolarını aratmayan yöntemle çalındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karı koca görünümündeki Rus çift, yanlarındaki iki kaptanla bir hafta süreyle şirketin en lüks yatını 12 bin euroya kiraladıktan sonra Marmaris açıklarına demirledi. Ardından da şebekenin diğer üyeleri yatı kaçırdı. Dünyada sadece 67 tane bulunan yatın çalındığından şüphelenilmemesi için de üzerinde takip sistemi söküldü, başka bir gemiye takıldı. Firmanın Genel Müdürü Patrick Frere, "Açıkta yük gemisine alınıp farklı bir kıtaya götürüldüğünü düşünüyorum" dedi.

Marmaris'te faaliyet gösteren bir yat kiralama şirketine ait 'Ghost 3' isimli 21 metre uzunluğundaki yelkenli yat, 13 Temmuz'da Rus olan karı koca görünümündeki çift tarafından bir hafta süre için 12 bin euroya kiralandı. Hırsızlık şebekesinin üyeleri aynı gün akşam saatlerinde teslim alıp marinadan çıkardıkları yatı, Marmaris açıklarına demirledi. Şirketin takip sistemine göre bir hafta süreyle Marmaris koylarını gezdiği görülen yatın, çalındığı ise 19 Temmuz günü teslim edilmemesiyle ortaya çıktı.

PLANLARINI KUSURSUZ İŞLETMİŞLER

Yatın teslim edilmemesi üzerine şirket yöneticileri polise ihbarda bulundu. Polisin ve bağlantı kurulan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yaptığı araştırmada, güvenlik kamerası kayıtları da incelenerek şebekenin hırsızlık yöntemi ortaya çıkartıldı. Buna göre yatı teslim alan iki kaptan ile Rus çift, aynı gece Marmaris açıklarına demirleyen yatı yanlarına gelen üç kişiye teslim edip, ayrıldı. Bu üç kişinin yattaki takip sistemini söktükleri, şirketin şüphelenmemesi için başka bir tekneye taktıkları, o teknenin sürekli Marmaris koylarını dolaştığı belirlendi. Piyasa değeri 1,5 milyon Euro olan yat ise bu sırada şebeke üyeleri tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü. Yatın nerede olduğunun belirlenmesi için çalışmalar sürerken, uluslararası sularda olma ihtimaline karşı Interpol de devreye girdi.

'BAŞKA KITAYA GÖTÜRÜLMÜŞ OLABİLİR'

Dünyada sadece 67 tane bulunan yatı çalan ve planlarını kusursuz işleten şebeke üyelerinin bulunmasını beklediklerini, ancak tek bir ipucu bile elde edilemediğini söyleyen firmanın Genel Müdürü Patrick Frere, "Bizden normal yöntemlerle yatı kiraladılar. Sonra yat kayboldu. Biz sık sık yatın nerede olduğunu kontrol ediyorduk ama hep yakınımızda gördük. Meğerse o da hırsızların bir oyunuymuş, takip sistemini başka bir tekneye takmışlar o da koyları dolaşıp durmuş. Son günde takip cihazını da denize atıp tekne de gitmiş. Yat dünyada sayılı. Bulunmaması ilginç. Ben yatın, açıkta yük gemisine alınıp farklı bir kıtaya götürüldüğünü düşünüyorum. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum" dedi.


MUGLA'NIN MARMARIS ILCESI'NDE HIRSIZLIK SEBEKESI, KUSURSUZ ISLETTIKLERI PLANLARIYLA MARINADA DEMIRLI OLAN YATI, CALDI. KARI KOCA GORUNUMUNDEKI RUS CIFT, YANLARINDAKI IKI KAPTANLA BIR HAFTA SUREYLE SIRKETIN EN LUKS YATINI 12 EURO'YA KIRALADIKTAN SONRA MARMARIS ACIKLARINA DEMIRLEDI. ARDINDAN DA SEBEKENIN DIGER UYELERI YATI KACIRDI. DUNYADA SADECE 67 TANE BULUNAN YATIN CALINDIGINDAN SUPHELENILMEMESI ICINDE UZERINDE TAKIP SISTEMI SOKULDU BASKA BIR GEMIYE TAKILDI. FIRMANIN GENEL MUDURU PATRICK FRERE (FOTOGRAFTA), "ACIKTA YUK GEMISINE ALINIP FARKLI BIR KITAYA GOTURULDUGUNU DUSUNUYORUM. DUNYADAKI SAYILI YATLARDAN AMA BIR IZI BILE BULUNAMADI" DEDI.(FOTO: TAYLAN YILDIRIM MARMARIS DHA)

MUGLA'NIN MARMARIS ILCESI'NDE HIRSIZLIK SEBEKESI, KUSURSUZ ISLETTIKLERI PLANLARIYLA MARINADA DEMIRLI OLAN YATI, CALDI. KARI KOCA GORUNUMUNDEKI RUS CIFT, YANLARINDAKI IKI KAPTANLA BIR HAFTA SUREYLE SIRKETIN EN LUKS YATINI 12 EURO'YA KIRALADIKTAN SONRA MARMARIS ACIKLARINA DEMIRLEDI. ARDINDAN DA SEBEKENIN DIGER UYELERI YATI KACIRDI. DUNYADA SADECE 67 TANE BULUNAN YATIN CALINDIGINDAN SUPHELENILMEMESI ICINDE UZERINDE TAKIP SISTEMI SOKULDU BASKA BIR GEMIYE TAKILDI.(FOTO:MARMARIS DHA)

Taylan YILDIRIM/MARMARİS (Muğla), (DHA)

Etiketler:
 
Sarissa Antik Kenti'nin tanıtımı için 'Hititli Kız' klibi
 
CHP'de bayramlaşma töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarissa Antik Kenti'nin tanıtımı için 'Hititli Kız' klibi
SİVAS'ın Altınyayla ilçesinde Hititlerin yazlık başkenti olarak bilinen ...
Sulama göletinde intihar etti
KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, Bağ-Kur emeklisi Ali Osman A.(52), Bahtıllı ...
Rol yapan dilencinin yalanı hastanede ortaya çıktı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde, gömleğine iğnelediği 'sağır ve dilsiz' yazılı ...
 
Eşini bıçaklayıp, poşetle boğarak öldürdü
ANKARA'nın Keçiören ilçesinde Mehmet Nevzat Y. (56), evi terk ederek boşanma ...
Biga'da kavga: 1 ölü
ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, Mustafa Önver (59), para meselesi yüzünden ...
Taciz şüphelisini yalın ayak koşarak yakaladı
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, 3 kız çocuğundan birinin kolundan tutup ...
 
Gençlerin kız kavgasında kan aktı: 1 ölü
KARABÜK’te, 5 arkadaş arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavgada, Sefa ...
Cezaevinden bayram iznine geldi, ölü bulundu
SAKARYA’nın Akyazı ilçesinde, cezaevinden bayram iznine çıkan Burak Çakır ...
Jandarma, Kandıra sahillerinde atlarla görev yapıyor
KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde jandarma ekipleri, araçların giremediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva