Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
6 Haziran 2011 Pazartesi - 11:53

1 milyon turist, 1 milyon ağaç

Türkiye'ye bu yıl 1 milyon turist taşımayı hedefleyen Corendon Airlines, Antalya ve Pamukkale'de turistlere yönelik başlatılan 'Yeşil Yemin' kampanyasıyla da 1 milyon ağaçlık iki orman oluşturacak.

1 milyon turist, 1 milyon ağaç
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hollanda ve Belçikalı turistlere tatil satmak amacıyla küçük bir ofiste iki Türk girişimci Yıldıray Karaer ve Atilay Uslu tarafından 1997'de kurulan Corendon, bugün iki havayolu şirketi ve bir turizm firması ile Hollanda'daki bir numaralı Türk turizm grubu olmayı başardı. Firmanın Amsterdam'daki merkezini, Antalya'dan giden bir grup gazeteciye gezdiren Atilay Uslu, bugün 450 milyon dolarlık ciro ile Hollanda'daki 1 numaralı Türk turizm grubu haline geldiklerini söyledi. Corendon Touristic'in 2000 yılında Türkiye operasyonuna başladığını belirten Uslu, Hollanda ve Belçika'dan Türkiye'ye gelen 400 bin turistin 25 binini, Türkiye'ye gelen her üç turistten birini kendilerinin getirdiğini kaydetti. Türkiye’ye getirdikleri turistleri Ege ve Akdeniz’de 300’ü aşkın otele yönlendirdiklerini söyleyen Atilay Uslu, 2004 yılında otelciliğe adım attıklarını ve önce Bodrum’da 3 butik otelin işletmesi, ardından Finike’de 297 odalı ve 5 yıldızlı Presa di Finica Hotel’in işletmeciliğine başlanıldığını dile getirdi.

TURİSTE 'YEŞİL YEMİN'

İstanbul'da köpek barınaklarının yemlerinin temin edilmesinden Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarına kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkati çeken Corendon, Antalya'da Isparta yolu üzerinde 500 bin ve Pamukkale'de 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon fidan dikimine başladı. Atilay Uslu, taşıdıkları turistlere kampanya kapsamında, 1 fidan için 2.5 euro vermesi ya da tatilleri boyunca hiçbir ağaca zarar vermeyecekleri, yerlere çöp atmayacakları gibi sözlerden oluşan 'Yeşil Yemin' ettirdiklerini kaydetti. TEMA ile işbirliği içinde geçen ocak ayında ilk 15 bin ağacın dikiminin yapıldığını belirten Uslu, "9 Mayıs 2011 tarihi itibariyle 51 bin ağaç alımı yapıldı. Dikim dönemi eylülde bu sayının 200 bine çıkmasını bekliyoruz. 2013’ün Aralık ayına kadar da 1 milyon ağaç tamamlanmış olacak" diye konuştu.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ


Corendon, Antalya merkezli Corendon Airlines ve Hollanda merkezli Corendon Dutch Airlines ile de 75 şehirde 270 destinasyona uçuş gerçekleştiriliyor. 2004 yılında kurulan Corendon Airlines’in filosunda 1 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-400 ve iki de yeni nesil Boeing 737-800 uçak bulunduğunu anlatan Atilay Uslu, şöyle konuştu:

"Yeni yatırımlara paralel olarak 2009 yılı itibariyle çalışan sayımızı 360’a yükselttik. Corendon Airlines, full charter, sub charter ve wet lase olarak da organize ettiği uçuşlarını Hollanda, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Polonya, KKTC, Romanya, İsrail, Makedonya, Estonya, Kosova destinasyonlarına gerçekleştiriyor. 75 şehirde 275 destinasyona uçuş gerçekleştiriyoruz. Corendon Turizm ve diğer acentaların yolcularını taşıma hizmetleri ile bu yıl 1198 koltuk kapasitemiz ile 1 milyon turisti Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

400 YILLIK DOSTLUK ANISINA

Corendon Dutch Airlines ismini taşıyan Hollanda merkezli şirketin 2009 model Boeing 737-800 NG tipi 189 koltuk kapasiteli yeni uçağının adı, Hollanda ile Türk diplomasisi tarihinde önemli bir yeri olan Hollanda’nın ilk Osmanlı büyükelçisine atfen Cornelis Haga olarak belirlendi. Bu yıl 400’üncü yılı kutlanacak olan Hollanda- Türkiye ilişkilerinin temelinin atıldığı 1612 yılına uzanan bir isim olduğunu anlatan Atilay Uslu, "Hollanda ile İspanya arasındaki 80 yıllık savaşta Osmanlı, Hollanda’ya yardım eder ve Hollanda, İspanya işgalinden kurtarılır. Bununla başlayan dostluk üzerine de Osmanlı İmparatorluğu tarihinde ilk büyükelçi olarak Hollanda’dan Cornelis Haga’yı kabul eder. Bu dönem günümüzde Türkiye- Hollanda ilişkileri açısından bir milad olarak kabul edilir. Biz de iki ülke arasındaki tarihi dostluğu, iki ülke halklarına anımsatmak istedik" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA) -

 
Yarışma bitti tatil başladı
 
Hooop Abla
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarışma bitti tatil başladı
Antalya'da düzenlenen 'Miss Eurasia Güzellik Yarışması ardından kraliçe ...
Çevre için pedal çevirdiler
Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya Kent Konseyi tarafından 'Dünya Çevre ...
Kadın sürücü öldü 5 kişi yaralandı
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'ndeki akrabalarının düğününden dönen Solak ...
 
Turizm çalışanı başından vurulmuş halde bulundu
ANTALYA'da arkadaşları tarafından haber alınamayan 37 yaşındaki Halil ...
Teknede grup seks fotoğrafları ele geçti
ANTALYA polisinin 'Batı hattı' adını verdiği fuhuş operasyonunda gözaltı ...
Artık piknik zamanı
Ders yılının bitimine az süre kala öğrenciler havanın düzelmesini de fırsat ...
 
Kız kardeşi yerine finale kaldı
Antalya'da ilki düzenlenen 'Miss Eurasia Güzellik Yarışması' finalistlerinden ...
Otel sahibi ölü bulundu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde apart otel sahibi 37 yaşındaki Uğur Arslan, ...
Nazım Hikmet Antalya'da anıldı
Dünyaca ünlü Türk şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 48'inci yılında Antalya'da da anıldı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva