Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
17 Kasım 2019 Pazar - 09:54

10 ayda, 272 kişi nakille can buldu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, yılın 10 ayında Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Merkezi'nde 206 böbrek, 63 karaciğer ve 3 kalp nakliyle 272 hastayı hayata bağladıklarını söyledi.

10 ayda, 272 kişi nakille can buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 1985 yılında kurulan Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Merkezi'nde, kurulduğu günden bu yana 4 bin 667 böbrek, 567 karaciğer, 107 kalp ve 78 pankeas olmak üzere toplam 5 bin 419 organ nakli yapıldığını kaydetti.

'AMAÇ REKOR DEĞİL, HASTA SAĞLIĞI'

Merkez olarak hedeflerinin rekor değil, hasta sağlığı olduğunu, amaçlarının merkezin deneyim ve kapasitesine dikkat çekmek olduğunu belirten Prof. Dr. Aydınlı, bu yılın 10 ayında ise 206 böbrek, 63 karaciğer ve 3 kalp nakliyle 272 hastayı hayata bağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, yapılan ameliyatların tümünün başarılı geçtiğini kaydetti.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI BASHEKIMI VE ORGAN NAKLI MERKEZ MUDURU PROF. DR. BULENT AYDINLI (FOTODAKI), YILIN 10 AYINDA PROF. DR. TUNCER KARPUZOGLU ORGAN NAKIL MERKEZI'NDE 206 BOBREK, 63 KARACIGER VE 3 KALP NAKLIYLE 272 HASTAYI HAYATA BAGLADIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Merkezlerinin başarı oranının dünya standartlarında olduğuna işaret eden Prof. Dr. Aydınlı, özellikle son yıllarda karaciğer nakli konusunda gelişim gösterdiklerini söyledi. Kamu hastanelerinde gerçekleştirilen karaciğer nakil sayısında ilk sıralarda yer aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Aydınlı, 10 ayda yaptıkları 63 karaciğer naklinin 15'ini kadavradan gerçekleştirdiklerini, hastaların sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

'NAKİLDEN BAŞKA ŞANSLARI YOK'

Böbrek hastalarının diyaliz tedavisiyle, kalp hastalarının ise yapay kalp destek cihazıyla yaşamlarını sürdürebildiğini anlatan Prof. Dr. Bülent Aydınlı, karaciğer hastalarının ise nakilden başka şansı olmadığını söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, "Karaciğer, diyaframın altında, sağ tarafta, yaklaşık olarak 2 kilogram ağırlığında, koyu kırmızı renkte yumuşak bir organdır. Yaşamak için gerekli birçok olay bu organda meydana geliyor" dedi.

KARACİĞER NAKLİNE KURUL KARAR VERİYOR

Karaciğer hastalığının şiddetine göre gastroenteroloji uzmanının değerlendirmesi sonucu hastanın nakil için aday olabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Aydınlı, "Karaciğer nakil işleminin yapılabilmesi için kalp damar, akciğer, böbrek gibi organlarınızın sağlıklı olup olmadığının ameliyat öncesi değerlendirilmesi şart. Merkezimizde bu değerlendirme en ince ayrıntısına kadar yapılıyor. AÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Yıldırım, Prof. Dr. Dinç Dinçer, Prof. Dr. İnci Süleymanlar, Doç. Dr. Mete Akın ve Doç. Dr. Haydar Adanır'dan oluşan kurulun değerlendirmesinden sonra hastanın nakil için uygun olup olmadığına karar veriliyor. Kurul uygun görürse hastamız nakil için ameliyata alınıyor" diye konuştu.

'30 BİN HASTA ORGAN NAKLİ BEKLİYOR'

Karaciğer hastalarının sağlığına kavuşması için iki yol olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bülent Aydınlı, bunların kadavradan ve canlı vericiden nakil olduğunu ifade etti. Organ nakillerinde ilk tercihlerinin kadavradan nakil olduğunu anlatan Prof. Dr. Aydınlı, "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre yaklaşık 30 bin hasta organ nakli bekliyor. Her bağış bir hayat kurtarıyor. Bu konuda herkesin daha duyarlı olmasını ve bağışta bulunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI BASHEKIMI VE ORGAN NAKLI MERKEZ MUDURU PROF. DR. BULENT AYDINLI, YILIN 10 AYINDA PROF. DR. TUNCER KARPUZOGLU ORGAN NAKIL MERKEZI'NDE 206 BOBREK, 63 KARACIGER VE 3 KALP NAKLIYLE 272 HASTAYI HAYATA BAGLADIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI BASHEKIMI VE ORGAN NAKLI MERKEZ MUDURU PROF. DR. BULENT AYDINLI, YILIN 10 AYINDA PROF. DR. TUNCER KARPUZOGLU ORGAN NAKIL MERKEZI'NDE 206 BOBREK, 63 KARACIGER VE 3 KALP NAKLIYLE 272 HASTAYI HAYATA BAGLADIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESINDE KARACIGER NAKLINE GASTROENTEROLOJI BOLUMU OGRETIM UYELERI PROF. DR. BULENT YILDIRIM, PROF. DR. DINC DINCER, PROF. DR. INCI SULEYMANLAR, DOC. DR. METE AKIN VE DOC. DR. HAYDAR ADANIR'DAN OLUSAN KURULUN (FOTODAKILER) DEGERLENDIRMESINDEN SONRA HASTANIN NAKIL ICIN UYGUN OLUP OLMADIGINA KARAR VERILIYOR.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESINDE KARACIGER NAKLINE GASTROENTEROLOJI BOLUMU OGRETIM UYELERI PROF. DR. BULENT YILDIRIM, PROF. DR. DINC DINCER, PROF. DR. INCI SULEYMANLAR, DOC. DR. METE AKIN (FOTODAKI)  VE DOC. DR. HAYDAR ADANIR'DAN OLUSAN KURULUN DEGERLENDIRMESINDEN SONRA HASTANIN NAKIL ICIN UYGUN OLUP OLMADIGINA KARAR VERILIYOR.(FOTO:EROL AKKIR/ANTALYA-DHA)
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)-

 
Otomobil, TIR'ın altına girdi: 3 ölü, 1 yaralı
 
Antalyalı kadın ilaç şirketine dava açtı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bağışçı 22 Kasım 2019 Cuma 19:05

Akdeniz Ünv organ naklinde Türkiye nin en başarılı hastanesi Sağlık Bakanlığında veriler vardır

Yorumu oyla      3      3  
Ferudun ünlü 19 Kasım 2019 Salı 22:23

Bülent aydınlı hocama cok teşekkürler babamın ameliyatından dolayı sağolun iyiki varsınız

Yorumu oyla      3      3  
Ozan Alptekin 17 Kasım 2019 Pazar 12:07

Peki bu kadar nakil yapıldı kaç kişi hayatta bence o daha önemli bunlar söylemez ama bana göre bu işin içinde olduğum için söylüyorum kesinlikle yapılan nakil sayısına yakını vefat etmiştir öyle yaptıkla olmuyor bu işler

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya semalarında uçan siyah balonların sırrı
Türkiye’nin Aile Hekimliği'nin en prestijli kongrelerinden AHEKON, bu ...
Organ Bağışı Haftası'nda Başhekim Aydınlı'ya ziyaret
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü ...
Böbrek hastası çifte, 15 gün arayla nakil
TRABZON'da her ikisi de kronik böbrek hastası olan Cemil (37) ve Dilara ...
 
Kopan eli 8 saatte dikildi
ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde yaşayan Bahattin Çetin'in (52), iş kazasında ...
AÜ'de ekimde 41 nakil
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakil Merkez Müdürü ...
Türkiye'de 28 bin 470 kişi organ bekliyor
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon Birim Sorumlusu ...
 
Uğur Acar, yeni yüzüyle 7 yılını anlattı
TÜRKİYE'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar (26), yeni yüzüyle geçirdiği ...
Hastanelere başvuranlar var; bu uyarılara dikkat
İSTANBUL'da özellikle son zamanlarda çok sayıda kişi uzun süren gripten ...
Evlenecek çiftlere talasemi testi
TÜRKİYE'deki belediyeler arasında ilk talasemi testi ruhsatını alan Kepez ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva