Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Isparta'da cip ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 23:44

10 milyon Afganlı ülkeyi istila eder

Turgut GÜNGÖR

10 milyon Afganlı ülkeyi istila eder
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bayram günlerini yaşıyoruz. Ailede, komşuda, akrabada bayramlaşma coşkusu mutluluğa dönüşüyor. 

Türkiye'nin sınır komşularından, yıllardır çeşitli gerekçelerle gelenler, bayramda ülkelerine gidiyor. Irak'ta, Suriye'de, Bulgaristan'da, İran'da çok sayıda akrabamız bulunuyor. Ülkemize kaçan, göçen, sığınan birileri, bu dini bayramı fırsat biliyor aile ocağına dönüyor. Son dönende sınır kapılarındaki bayramlaşma izdihamı, yerini doğrudan transit geçişlere bırakıyor.

Başımızda yıllardır Suriyeli sorunu vardı. Sayıları 5 milyonu bulan savaş kaçaklarına 8 yılda 50 milyar dolara yakın masraf yaptık. Kimi mahalleler Suriyeli doldu. Kafeleri, lokantaları, berberleri, kasaplarıyla 81 ilimizde büyük bir Suriyeli nüfus yaşıyor. Bir kısmı gerekli işlemleri tamamladı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. 

DEMOGRAFİYİ BOZDULAR

Suriyelilerin yüksek oranlı doğurganlığı, nüfus yapısını sürekli değiştiriyor. Doğurma yaşının 14'e indiği görülüyor. Her gün karıştıkları adli vakalar, ülke istatistiklerini olumsuz etkilemesinin diye kapatılıyor, görmezden geliniyor.

 Suriyelilerin masraflarını Türk halkı karşılıyor. Ödenen vergilerden, bütçeden, örtülüden ne kadar gerekli ise veriliyor. 

Türk konukseverdir. Savaştan kaçanlara kucak açtı. Suriye'de savaş bitti. Suriyelilerin ülkelerine dönmesi gerekiyor.

Düzensiz göçmen denilen Suriyeliler bizim ülkemizin demografik yapısını bozdu.  Sigortasız, ucuz işgücü olarak çalıştı. Türk işçilerin işsiz kalmasına neden oldu.

 Ülkelerinde savaştan kaçanlar, burada yerleşik rahat hayat koşullarında çok hızlı nüfus artışına yol açtı. Bir şarkı var: "Şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik." Suriyelilerin "milli marşı olmuş" diye esprisi yapılıyor. 

Suriyeliler AB'ne karşı bir anlamda pazarlık unsuru gibi görülüyor. Her zıtlaşmada "sınırları açarım, Suriyelilere Avrupa'ya salarım" tezi bir koz oluyor.

YABANCIYI İSTEMİYORLAR

Bir fıkra gibi olay. Hatay'da bulunan Suriyeliler, Afganistan'dan gelenleri istemediklerini açıkça ilan ettiler. Ellerinde 3 yıldızlı bayrakları ve pankartlar olan Suriyeliler, "Afganlılar Hatay'dan gitsin", "Afgan go home", "Türkiye'de Afganlı göçmen istemiyoruz" diye gösteri yaptılar. 

Evet sürpriz bir çıkarma. Yüzlerce, binlerce Afganlı, İran sınırından akın akın Türkiye'ye giriyor. Düzensiz göçmenlerden rahatsız olan Türk toplumu, Taliban'dan kaçtığını söyleyen bu insanlardan, "kadınlarınızı niye bıraktınız, çocuklarınızı neden getirmediniz" sorularına yanıt bekliyor.

 Suriyeliler, Afganlılar ve diğer ülkelerden kaçak giren yabancılar mülteci değil sığınmacı. Ülkemiz bir anlamda işgal ediliyor. Ekonomik, demografik ve sosyolojik olarak kötü günler yaşıyoruz, kimse umursamıyor, ciddiye almıyor. Sayıları 15 milyonu bulan bu insanlar, bir anlamda batıya, Avrupa'ya karşı koz veya tehdit olarak tutuluyor. Bu karmaşık bir satranç oyunu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne karşı kozu bir süre sonra yok olabilir. Yunanistan sınırımız boyunca 5 metre yüksekliğinde elektrikli tel döşüyor, ses bombası patlatıyor. Yakaladıkları göçmenleri dövüyor, soyduktan sonra çıplak olarak bizim topraklara yolluyor.

İLK FIRSATTA GİDECEKLER

Karşı tezler çok ciddi. 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiği ve ilk seçimde oy kullanacakları iddia ediliyor. Bu kadar genç insan bir iç karışıklıkta militarist güç olarak kullanılabilir. Suriyeliler kendi ülkelerindeki savaştan kaçıyor, rahat yaşamı seviyor, başka bir yerde çalışarak refah içinde hayatını sürdürüyor. Afganlıların iç savaş tecrübesi var. Yıllardır hem cephede hem sokak arasında savaşıyorlar.

Bir olasılık. ABD ile bir anlaşma yapılmış olabilir. Yıllarca Taliban'a karşı ABD'ne destek veren milis güçlerin bu kez güvenli bir ülke olarak Türkiye'ye gelmelerine olanak sağlanmış olabilir. Yoksa 4 bin 500 kilometre yolu geçerek Türkiye'ye gelmenin başka hiçbir gerekçesi ve güvencesi yok.

Suriyeliler ve Afganlılar ülkemizde uzun süreli ve yerleşik olarak kalmaz. İlk fırsatta kendilerini Avrupa'ya götürecek olanakları bulur.

ÇOK CİDDİ TEHDİT KAPIDA

Bu göç dalgası dünyanın cok ciddi bir sorunu oldu. ABD'de 70 milyon mülteci yaşıyor. Bu yıl ABD topraklarına Meksika sınırından girmeye çalışan 1 milyondan fazla göçmen gözaltına alındı. 

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani: "10 milyondan fazla işi göç etmek zorunda kalabilir "

Iran, geçişler için her türlü kolaylığı sağlıyor. Bu insanlar Türkiye'ye gelirse bunun adı İSTİLA olur. 

 Türkiye'nin eğitimli nüfusu Batı'ya (AB ve ABD'ne) gitmeye çalışırken, Doğu'dan gelen eğitimsiz nüfus felakete davetiye çıkarıyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelere sığınma isteği yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sayısı son 4 yılda yüzde 506 arttı. En fazla başvuru yapılan 7. ülkeyiz. 

Hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun, her biri insan ve 21. yüzyılda dünyada -bir devletin keyfi uğruna- büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

 
Bayrama susuz giriyorlar
 
Antalya'da bir ilçe onu arıyordu, acı haber geldi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 20 Temmuz 2021 Salı 06:54

İlerde önü alınmayan olaylara gebe olmamak için bir an önce Suriye hükümetiyle anlaşarak bu Suriyelilerin geldikleri topraklara dönmeleri sağlanmalıdır.Yanıbaşımızda Hataya sınır İdlib bölgesinde toplanan bu gruplar sonsuza kadar orada böylece kalacaklar mı,yine Fırat'ın doğusunda Suriye topraklarını işgal etmiş ABD destekli PKK/PYD denen örgüt bu statüsünü sürdürmeye devam mı edecek,ülkemizin çıkarı için bu yapıların yok edilmesi gerekmektedir,buda ancak Suriye hükümeti ile anlaşmakla olur. Yapılacak iş aslında çok basit İran,Irak,Suriye ile bir araya gelerek antlaşma yapılmalı ve bölgenin sorunları hep beraber çözülmelidir.Yoksa buradaki sorunları ne ABD,ne AB,nede Rusya,ÇİN çözmezler.Onlar sadece karışıklıktan besleniyorlar. Birleşik bir İRAN,IRAK ve Suriye bizim çıkarımızadır,ne zamanki onlar çeşitli parçalara ayrılırlar sömürücü devletler bizimde parçalanmamız için elinden geleni yaparlar.Ayrıca başta Afganlılar olmak üzere hiç bir göçmeni almamalıyız,daha sınırda karşılayarak içeri girmelerini önlemeliyiz. ABD'nin Ruslara karşı yetiştirdiği Taliban gün geldi şimdi bizim başımıza bela oluyor.ABD'nin umurunda mı o yarın çekip gidecek.Taliban'ın Afganistanın tamamına sahip olacağı görülüyor,o nedenle bizimde Afganistanı terk etmemiz gerekiyor. Batılı güçler önce sorun çıkarırlar sonra gelir işgal ederler,sonra da çekip giderler.Arkalarında ise bir sürü gözyaşı bırakırlar. Aslında baştan bu devletlerle hareket etmeyeceksin,gün gelir senide yalnız bırakır giderler.O nedenle komşularımızla,Ortadoğu ve Asya devletleriyle iyi geçinmemiz lazım.

Yorumu oyla      0      0  
memati 20 Temmuz 2021 Salı 06:16

kemal beceremez o işleri heveslenmesin

Yorumu oyla      0      0  
SELMA GÖK 20 Temmuz 2021 Salı 01:48

biz türk halkı olarak suriyeli veafganlıları ülkemizde istemiyoruz nokta

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayrama susuz giriyorlar
MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde sık sık şebeke suyu kesintilerinin yaşandığı ...
Gölet kenarında bataklığa saplandı, 4 saatte kurtarıldı
ESKİŞEHİR’in Günyüzü ilçesinde, gölet kenarında kuzeniyle iddiaya göre ...
Park halindeki minibüs, alev alev yandı
DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, park halindeki minibüste çıkan yangın, ...
 
Müsilajdan temizlenen İzmit Körfezi yeniden turkuaz
İZMİT Körfezi’nde müsilajla mücadele kapsamında çalışmalar sonuç verdi. ...
Cinsel istismara kalkıştığı genç kızı sesler gelince bırakmış
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, 17 yaşındaki A.A.’ya cinsel istismara kalkışan ...
Asansörde çıkan yangın korkuttu
BİTLİS'in Tatvan ilçesinde 7 katlı binanın asansör kabininde çıkan yangın ...
 
Eskişehir'de 'ucuz baklava' kuyruğu
ESKİŞEHİR'de, Kurban Bayramı arifesinde kilo fiyatı 18 ile 30 lira arasında ...
Eski sevgilisinin takside dövdüğü Habibe: 20 dakika boyunca darbetti
ANKARA'da, spor eğitmeni Habibe Öner (29) tehditleri nedeniyle uzaklaştırma ...
Pompalı tüfekle ateş açtığı husumetlileri tarafından öldürüldü
NİĞDE'de husumetli olduğu kişilerin iş yerine pompalı tüfekle ateş açan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva