4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
3 Haziran 2020 Çarşamba - 12:18

10 yıllık hukuk mücadelesiyle gazi unvanını aldı

AFYONKARAHİSAR'da yaşayan Ahmet Boran (30), vatani görevini yaptığı sırada Bingöl'de tüberküloz (verem) oldu. Uzun süreli tedavi sonrası hastalığın vücudunda yürüme kaybına neden olduğu Boran, gazilik unvanı alabilmek için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

10 yıllık hukuk mücadelesiyle gazi unvanını aldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bingöl'de, 2010 yılında vatani görevini yaparken öksürük, yüksek ateş, halsizlik ve gece terlemesi şikayetleriyle hastaneye götürülen Piyade Er Ahmet Boran'a tüberküloz teşhisi konuldu. Daha sonra doktorların verdiği rapor ile terhis edilerek evine gönderilen Boran, haklarını öğrenmek için Türkiye Harp Mahlulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ne başvurdu. Yaptığı görüşmeler sonrası gazi unvanı alabileceğini öğrenen Boran, bunun için mücadele başlatmaya karar verdi.

10 YIL SONRA GAZİ UNVANI 

Derneğin Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte gazi unvanını almak için harekete geçen Ahmet Boran'ın başvurusu reddedildi. Şube Başkanı Kumartaşlı ve avukat Serpil Öztürk'ün desteğiyle hukuk mücadelesi başlatan Boran, AYM'ye kadar götürdüğü yargı sürecinde haklı bulundu. Boran, 10 yıl sonra 'vazife malulü gazi' unvanını almaya hak kazandı. Gazi unvanını almanın mutluluğu ve gururunu yaşayan Boran'a, İsmail Kumartaşlı dernek madalyasını verdi. 

'BU DAVADAN ÇIKAN SONUÇ EMSAL OLACAK'

İsmail Kumartaşlı, Ahmet Boran'ın 10 yıllık hukuk mücadelesi sonrası gazilik unvanını almaya hak kazandığını söyledi. Boran'ın hastalığına askerliğin sebep ve tesiri olduğuna inandıkları için gerekli müracaatları yaptıklarını belirten Kumartaşlı, şunları söyledi: 

"Müracaatlarımız reddedilince Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açtık. Buradan da dava reddedildi. Sonrasında avukatımız Serpil Öztürk tekrar bir müracaatta bulundu ve 10 yıl sonra askerimiz malul gazi olarak haklarını aldı ve 10 yıllık geriye dönük haklarını aldı. Bu emsal olacak bir karardır. Çünkü askerlik görevini yaparken rahatsızlanan askerlere çoğu durumda vazife malulü gazilik unvanı verilmiyor. Bu anlamda kardeşimiz bugün itibarıyla gazi ve bundan sonra gazilik imkanlarının hepsinden yararlanacak."

'GAZİLİK UNVANINI ALMAK GURUR VERDİ'

Uzun süre tedavi gören ve yürüme kaybı yaşayan Ahmet Boran, görevi sırasında ayaklarında ve boynunda yaşadığı rahatsızlık sonrası hastaneye gittiğini söyledi. Boran, "Görevi yaparken ayaklarımda rahatsızlık ve boyunda şişme oldu. Daha sonra askeri hastaneye gönderildim. Orada tedavi gördükten sonra yatalak hale geldim, durumumum ağırlaştı. Oradan askerliğe elverişsiz olarak taburcu oldum. Başkanımız İsmail Kumartaşlı bize yol gösterdi, başvuru yaptık. İlk etapta reddedildi. Sonrasında avukat Serpil Öztürk ablamız bize yardımcı oldu ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk. Sonrasında gazi unvanını almaya hak kazandık. Bu bana gurur verdi, mutlu etti" dedi.

AFYONKARAHISAR'DA YASAYAN AHMET BORAN (30), VATANI GOREVINI YAPTIGI SIRADA BINGOL'DE TUBERKULOZ RAHATSIZLIGINA YAKALANDI. UZUN SURELI TEDAVI SONRASI HASTALIGIN VUCUDUNDA YURUME KAYBINA NEDEN OLDUGU AHMET BORAN, GAZILIK UNVANI ALABILMEK ICIN BASLATTIGI HUKUK MUCADELESINI KAZANDI. (FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'DA YASAYAN AHMET BORAN (30), VATANI GOREVINI YAPTIGI SIRADA BINGOL'DE TUBERKULOZ RAHATSIZLIGINA YAKALANDI. UZUN SURELI TEDAVI SONRASI HASTALIGIN VUCUDUNDA YURUME KAYBINA NEDEN OLDUGU AHMET BORAN, GAZILIK UNVANI ALABILMEK ICIN BASLATTIGI HUKUK MUCADELESINI KAZANDI. (FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'DA YASAYAN AHMET BORAN (30), VATANI GOREVINI YAPTIGI SIRADA BINGOL'DE TUBERKULOZ RAHATSIZLIGINA YAKALANDI. UZUN SURELI TEDAVI SONRASI HASTALIGIN VUCUDUNDA YURUME KAYBINA NEDEN OLDUGU AHMET BORAN, GAZILIK UNVANI ALABILMEK ICIN BASLATTIGI HUKUK MUCADELESINI KAZANDI. BORAN'A, ISMAIL KUMARTASLI DERNEK MADALYASINI TAKDIM ETTI. (FOTO:MUSTAFA KILINC/AFYONKARAHISAR-DHA)

Mustafa KILINÇ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Etiketler:
 
Vuhan'da 110 gün sonra hayat normale döndü
 
Misafirlikteyken evleri yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terk edilen bebeği bulan kadın: Kolinin üzerine koymuşlardı
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde, sokağa terk edilmiş 3 günlük bebeği ...
Vefalı eller yüz güldürdü
AFYONKARAHİSAR'da Valilik ve Kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan ...
Gölde 21 bin metre ağ yakalandı
AFYONKARAHİSAR'ın Çay ilçesi sınırlarında bulunan Karamık Gölü'nde 21 ...
 
Yaşlı kadını darbedip, parasını çalan saldırgan yakalandı
AFYONKARAHİSAR'da su isteme bahanesiyle kapıyı açtırdığı Hatice Ayçiçek'i ...
Sokağa terk edilen bebek korumaya alındı
AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin ilçesinde, alüminyum folyoya sarılarak sokağa ...
Termal oteller en erken 25 Haziran'da açılacak
ZAFER Termal Otel İşletmecileri Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, ...
 
Afyonkarahisar'da fuhuş operasyonu: 5 gözaltı
AFYONKARAHİSAR'da polis ekipleri, sosyal medyadan müşteri bularak fuhuş ...
Dinlenme tesislerinde ilk gün hareketliliği
KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında şehirlerarası ulaşım kısıtlamasının ...
Uyuşturucu şüphelisi yakalandı
AFYONKARAHİSAR'da 'uyuşturucu madde imal ve ticaret' suçundan sabıkalı ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva