'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
7 Kasım 2021 Pazar - 13:50

100’den fazla proje yaptık

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 11 Kasım tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştireceği toplu açılış töreni öncesi gazetecilerle bir araya geldi.

100’den fazla proje yaptık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

7 yılda projelendirilip halkın hizmetine sunulan ve 11 Kasım Perşembe günü toplu açılış töreni yapılacak olan 100’ün üzerinde projeyi gazetecilere anlatan Başkan Genç’e, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İlçe Başkanı Reşit Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Duman, birim müdürleri eşlik etti. Çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda Turgay Genç gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

KENTİN YAŞAM ALANI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 7 yıldır toplu açılış yapacağı için  hiçbir projenin açılışını yapmadığını belirterek, “7 yılda ilçemiz büyük bir değişim süreci içerisine girdi. 2019-2014 yılları arasındaki süreçte imar komisyonu üyeliği ve imar komisyon başkanlığım döneminde ilk defa bölgenin üst planlamalarının planlaması yapıldı. O süreçte ilçenin imar planları yapılırken işin başındaydım. Kentin imar planlarına baktığımız zaman Döşemealtı yaşam alanı olması gereken stratejik bir noktadaydı. Hem iklimsel olarak 4-5 derece ısı faktörünün olması, nem oranın düşük olması ve kentin şehirlerarası giriş yolu çevre yollarının da çıkış dağılım noktası olması. O yüzden Döşemealtı kentin yaşam alanı olmalıydı. Bütün planlarda da bunu görüyorduk. Antalya’da yaşamak isteyen herkesin Döşemelatı İlçesi’nde yaşama tercihinde olacağını biliyordum. Bütün Antalya’da yaşayan vatandaşlar bir gün Döşemealtılı olacak dedim ve bu hızla gerçekleşiyor” diye konuştu.

PANDEMİ SONRASI YAŞANAN PATLAMA

Belediye Başkanı Genç, “Bugüne kadar geldiğimiz noktada yüzün üzerinde projeyi hayata geçirdik. Hep ilkleri yaptık. İlk etapta üretim ve asfalt tesisimizi kurduk. Atölyelerimizi oluşturduk. 900 kilometreye varan bir yol çalışması yapmamıza rağmen  ilçemizin büyüme hızına yetişemiyoruz. Üst yapı anlamında temel ihtiyaçların yüzde 90’ını hayata geçirme fırsatı bulduk. 1 yılda verdiğimiz ruhsatı pandemiden sonra 1 ayda verir olduk. Hızlı büyüme kontrollü olmadığı sürece çarpık kentleşmeyi getirir. Bizim yaptığımız planlamada geniş bulvarlar, caddeler, sosyal alanları ile Avrupa standartlarında kişi başına düşen sosyal donatı alanı olarak kentin tek planlı alanı oluyor.  Doğru plana sadık kaldığımız sürece ilçemiz kentin yeni yaşam alanı olacak. 11 Kasım Perşembe günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla toplu açılış törenimiz olacak. Herkesi bekliyoruz” dedi.

KALKINAN VE GELİŞEN AKTİF ALANLAR

Başkan Genç, seçime yönelik plan yapmadığını ifade ederek şunları söyledi:  “14 tane pazar yeri yaptık. Şu anda bunların bazılarına pazar kurulmuyor. Ama o alanlar sosyal alanlar olarak kullanılıyor. İnsanlar burada her türlü düğün, toplantı, mevlüt gibi etkinliklerini yapıyor. Bu alanlar 30 yıl sonra tam kapasiteli pazar yeri olacak. İlk 5 yıllık süreçte bütçemizi zorlayabildiğim kadar zorladım. Seçimle ilgili bir kaygım olsaydı 3-5 tane projeyi bırakırdım ekonomik sıkıntı yaşamazdım. Yeri geldi personel maaşlarını aksatır hale geldiğimiz dönemleri de yaşadım. Ama iyi ki o süreçte yaptım. Bugün olsa her geçen gün yapma şansımız azalıyor. Belediyenin gelirlerinin düşmesinden kaynaklanıyor. İlleri Bankası payım düşüyor, girdilerim düşüyor, üretim maliyetlerim çok yükseliyor. Görev sürecim içerisinde yapabildiğim, üretebildiğim, geliştirebildiğim kadar çalışacağım. “

“HİPODROMU AÇACAĞIZ”

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Amacım ve hedefimiz bölgemizi marka yapmak. Bu azim bu emek toplum tarafından karşılık bulmuyorsa siz hayal kırıklığı yaşarsınız. Çevresel bölgemizdeki içme suyundan tarımından projeler geliştirdik. Bunları mümkün olduğu kadar uygulayacağız. Kalkınan gelişen ve aktif olan alanlar oluşturmak istiyoruz. Buranın nüfus kapasitesi 600 bin ise bunu 1 milyona çıkarmaya gerek yok. Sosyal alanlara da ihtiyacımız var. Hipodromu Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı ile görüştük. 6-7 yıldır bir ihale sürecinde. Yüzde 80’e ulaşılmış ama bir türlü tamamlanmayan bir yapıydı. Projenin tamamlanması isin Jokey Kulübüne devri yapıldı. Bize yılbaşına bitirileceği söylenmişti. Yer ve firma belirlendi. Şubat ayı koşularına yetiştireceğim diyerek koşu programına da alındı. Ocak ayı içerisinde hipodromun açılışını yapacağız.” 

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz ise konuşmasında, “Biz iktidara hazır bir partiyiz. Yarın biz iktidara geldiğimizde sorunlar ile nasıl mücadele edeceğiz diye bir derdimiz yok. Döşemealtı’nda kent kimliği anlamında ciddi çalışmalar var. Başkanımızın mimar olması bu bölge için de bir ayrıcalık. Ülkemizi Atatürk’üm çizmiş olduğu çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Eksiğimiz olabilir. Eleştirilere her zaman açığız” sözlerine yer verdi. Toplantının ardından Başkan Genç gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
'Sevgilimi öldürdüm, polisi arayın' deyip intihara kalkıştı, kurtarılamadı
 
Türkkan: Sayın Akşener'in talebi üzerine...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 8 Kasım 2021 Pazartesi 12:33

İl başkanı Nuri cengiz siz chp olarak Atatürk ün çizgisinden çıktınız sapittiniz hdp ile iktidar olacağınızı mi sanıyorsun boş konuşmayın lutfen

Yorumu oyla      0      0  
Vatandaş Rıza 8 Kasım 2021 Pazartesi 11:52

Döşemealtıspora diye alınan bağışları biri sorsa keşke. Milyonlar havada uçuşuyor.

Yorumu oyla      0      0  
Lotus 8 Kasım 2021 Pazartesi 10:21

Heykel heykel gene heykel chp nin işi hipodrom kumar alkol festival konser başka ne işi var

Yorumu oyla      0      0  
taş 7 Kasım 2021 Pazar 18:58

Açıklamalara bakınca insan kendi kendine acaba başka bir ilçede mi yaşıyoruz diye düşünmeye başlıyor.İlçeye bu gazeteci arkadaşlar nasıl olsa 11 Kasımda gelecekler,hiç değilse geldiklerinde Atatürk caddesi etrafındaki binalara bir baksalar hiç bir tertip düzen var mı,rast gele yazılarak asılmış dükkan isimlerini ve levha kirliliğini görecekler. Binaların ruhsatları alındıktan sonra dükkanların önden caddelere kadar kapatıldığını,hatta yan çekme paylarının dahi dükkanlara döndürüldüğünü görecekler.Peki bütün bunlar yapılırken 'Belediye' bu yapılanları görmemiş mi.Ayrıca cadde arkası sokaklara gidin ne vaziyette olduğunu görün. Ayrıca İller Bankasından gelen payların azaldığını söylüyor da,peki 7 yıldan beri mahalli sattığı arazilerden gelen paralar yetmemiş mi,keşke bu gazeteci arkadaşlar Başkana göreve geldiği günden beri her yıl ne kadarlık adalar ve parseller sattığını sorabilselerdi.Döşemealtın'nda Belediye Başkanlarının bu güne kadar yaptığı tek ortak noktaları devamlı Belediye'ye ait gayrimenkulleri satmak.Plansız programsız yapılan işler nedeniyle sürekli satarak sonunda bir şey bırakmadılar.Daha gündemde 100 dönüm ve 80 dönüm arazileri satmak için yeni ihale yapmışken, kalkıp birde ödeneğimiz az geliyor dememiş mi insanın gülesi geliyor.Kısacası Merkezi hükümet ve Döşemealtı Belediyesi sata sata bitiremediler.

Yorumu oyla      0      0  
Atatürkçü 7 Kasım 2021 Pazar 18:56

Bir tane halka faydası olacak PROJE adını hakedecek ne var acaba? Sıradan belediye hizmetleri ne zamandan beri proje oldu. Açacakları mahalle parkları, e mahalle parkından proje mi olur? Oyuncakları kırılmış çoğunun onları bari yenileyin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sevgilimi öldürdüm, polisi arayın' deyip intihara kalkıştı, kurtarılamadı
ANTALYA'da tartıştığı Ayşegül Sert'i (45) tabancayla öldürüp, aradığı ...
Edebiyatın ödül gecesi
ANTALYA'da, Muratpaşa Belediyesi'nin 6'ncısını düzenlendiği Antalya Edebiyat ...
Yabancıya vatandaşlıkta 'değer artırımı' hilesi önlendi
TÜRK vatandaşlığı alabilmenin şartlarından olan, 250 bin dolarlık taşınmaz ...
 
Kemer'de eve uyuşturucu baskını
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bir eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri, ...
MHP'li kadın yönetici eski eşinin darp ettiğini söyleyip şikayetçi oldu
MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi İlknur Fidan, eski eşi Avukat Haldun ...
Serik'te cezaevi firarisi yakalandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde jandarma, hakkında cinayet, hırsızlık, uyuşturucu ...
 
Antalya'da 29 kaçak göçmen ile 3 organizatör yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Suriye uyruklu 29 kaçak göçmen ile onları ...
4 bin 160 adet doldurulmuş makaron ele geçirildi
TÜRKİYE genelinde yapılan kaçak alkol uygulaması kapsamında Antalya İl ...
Antalya'da korkunç olay
ANTALYA'da tartıştığı sevgilisi Ayşegül Sert'i (45) tabancayla vurarak ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva