Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
Babasının beylik tabancası ile ağabeyini öldürdü
GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
10 Kasım 2021 Çarşamba - 14:42

100'üncü yıla 10 proje finalde

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Eseri Projesi Fikir Yarışması'nın sonuçları belli oldu. Fikir yarışmasında 5'i asil, 5'i yedek olmak üçere toplam 10 proje teşvik ödülü kazandı.

100 üncü yıla 10 proje finalde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO'nun Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Eseri Projesi fikir yarışmasının birinci etabında yaklaşık 160 proje başvurusu içerisinden 5'i asil, 5'i yedek olmak üzere toplam 10 projeye teşvik ödülleri verildi. Seçilen 10 proje önümüzdeki süreçte düzenlenecek çalıştayda da katılımcılar tarafından değerlendirilecek ve yeni proje fikirleriyle birlikte düzenlenecek yarışma neticesinde ATSO öncülüğünde Antalya'ya Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü simgeleyen bir eser hayata geçirilecek.

Proje sahipleri ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle ATSO Başkanı Davut Çetin ve Meclis Başkanı Sülelman Özer tarafından ödüllendirildi. Ödül alanlar arasında 90 yaşındaki Teknik Veri Evi projesinin sahibi mimar Ercan Evren'den 10 yaşındaki 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi projesinin sahibi Batu Açıkbaş da yer aldı.

ASİL PROJELER

Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Eseri Projesi fikir yarışmasında asil olarak ödül kazanan projeler ve sahipleri şöyle: Serdar Alp Öztürk'ün Atatürk Bilim-Sanat Köyü ve Ödülleri, Batu Açıkbaş'ın 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kütüphanesi, Ercan Evren'in Teknik Veri Evi (TVE), Selahattin Çelik'in Sonsuzluk Anıtı ve Mediha Kaya'nın Cumhuriyetin Çocukları Sanat Galerisi.

YEDEK PROJELER

Yarışmada yedek olarak ödüllendirilen projeler ve sahipleri ise şöyle: Mehmet Arda'nın opera binası, Cem Güney Çevikbaş'ın 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kulesi, Celal Öziş'in 100'üncü Yılda Nice 100 Yıllara, Defne Rengin Çetin'in Antalya 100'üncü Yıl Cumhuriyet Deniz Müzesi, Dr. Vahap Vahapoğlu'nun 100 Çınar projeleri.

100'ÜNCÜ YIL SİMGE ESERİ OLACAK

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'da Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Simge Eseri projesinin temel amacının Atatürk'ün aziz hatırasını yaşatmak, O'nu ve 'En büyük eserim dediği' Cumhuriyeti gelecek nesillere ve dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Atatürk'ü anmanın, resmi bir formalite meselesi olmadığını belirten Çetin, “Atatürk'ün fikirlerini ve vizyonunu bugün halen tam olarak anladığımızdan emin değilim. İşte 100'üncü Yıl projemizin büyük önderin, Cumhuriyetin, tarihimizin daha iyi anlaşılmasına katkı yapacağını ümit ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN VİTRİNİ ANTALYA

Türkiye'nin vitrini Antalya'da Atatürk'ü ve Cumhuriyeti gelecek nesillere ve milyonlarca ziyaretçiye anlatacak 100'üncü Yıl eserinin Atatürk ve Cumhuriyetimizin kurucularına karşı vefa borcu olduğunu kaydeden Çetin, yarışmanın birinci aşamasında 160 civarında fikir ve önerinin değerlendirilerek, jüri tarafından 10 proje önerisine teşvik ödülü kararı verildiğini açıkladı. Çetin, ikinci etapta bütün kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir çalıştay düzenlenerek, bir önerinin seçileceği veya bir proje yarışması düzenleneceğini kaydetti.

AKDENİZ HEYKELİ TEKLİFİ

Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı eseri için en çok önerilen projeler arasında birkaç konu öne çıktığını belirten Çetin, “İlhan Koman'ın Akdeniz Heykeli'nin Antalya'ya getirilmesi veya replikasyon yapılması konusunda çok öneri geldiğini görüyoruz. 100'üncü Yıl Kulesi yapılması yönünde öneriler geldi. Müze, opera sarayı, kütüphane türünde öneriler oldu. Düden şelalesi, su temalı fikirler geldi. Atatürk temalı park, bilim-sanat köyü projeleri var. Deniz üzerinde kule, denizaltı müzesi önerileri de yapıldı" diye konuştu.

ÇETİN, DESTEK İSTEDİ

Bu temaların aslında halkın ortak istek ve önerilerini yansıttığını da söyleyen Davut Çetin, “Keşke dünyada yankı uyandıracak, Antalya'nın geleceğine de güç katacak bir eseri Antalya'da yaşayan herkesin katkısıyla, hükümetimizin ve bütün kurum ve kuruluşlarının desteğiyle yapabilsek. Keşke hükümet destek verse, bankalarımız, holdinglerimiz Türkiye'nin vitrini Antalya'da dünya çapında mimari bir eser yapılmasına katkı sağlasalar" dedi.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), CUMHURIYETIMIZIN 100'UNCU YILI ESERI PROJESI FIKIR YARISMASI'NIN SONUCLARI BELLI OLDU. FIKIR YARISMASINDA 5'I ASIL, 5'I YEDEK OLMAK UCERE TOPLAM 10 PROJE TESVIK ODULU KAZANDI. PROJELER ARASINDA 50 METRELIK AY YILDIZLI KULEDEN SONSUZLUK HEYKELINE, OPERA BINASINDAN BILIM-SANAT KOYUNE BIRCOK FIKIR YER ALIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), CUMHURIYETIMIZIN 100'UNCU YILI ESERI PROJESI FIKIR YARISMASI'NIN SONUCLARI BELLI OLDU. FIKIR YARISMASINDA 5'I ASIL, 5'I YEDEK OLMAK UCERE TOPLAM 10 PROJE TESVIK ODULU KAZANDI. PROJELER ARASINDA 50 METRELIK AY YILDIZLI KULEDEN SONSUZLUK HEYKELINE, OPERA BINASINDAN BILIM-SANAT KOYUNE BIRCOK FIKIR YER ALIYOR. (CUMHURIYET KULESI)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), CUMHURIYETIMIZIN 100'UNCU YILI ESERI PROJESI FIKIR YARISMASI'NIN SONUCLARI BELLI OLDU. FIKIR YARISMASINDA 5'I ASIL, 5'I YEDEK OLMAK UCERE TOPLAM 10 PROJE TESVIK ODULU KAZANDI. PROJELER ARASINDA 50 METRELIK AY YILDIZLI KULEDEN SONSUZLUK HEYKELINE, OPERA BINASINDAN BILIM-SANAT KOYUNE BIRCOK FIKIR YER ALIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI'NIN (ATSO), CUMHURIYETIMIZIN 100'UNCU YILI ESERI PROJESI FIKIR YARISMASI'NIN SONUCLARI BELLI OLDU. FIKIR YARISMASINDA 5'I ASIL, 5'I YEDEK OLMAK UCERE TOPLAM 10 PROJE TESVIK ODULU KAZANDI. PROJELER ARASINDA 50 METRELIK AY YILDIZLI KULEDEN SONSUZLUK HEYKELINE, OPERA BINASINDAN BILIM-SANAT KOYUNE BIRCOK FIKIR YER ALIYOR. (SOSUZLUK HEYKELI)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Konya'da, 5.1'lik deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor
 
Arife öğretmeni öldürüp intihara kalkıştı, 5,5 ay sonra yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alman Noel Baba, 22'nci kez Demre'de
ALMANYA'da 36 yıldır 'Noel Baba' misyonunu yürüten Alman Wolfgang Kimming ...
Halk otobüsünün çarptığı Eren'in cenazesi morgdan alındı
ANTALYA'da, okuldan çıkıp evine giderken yaya geçidinde halk otobüsünün ...
Yamansaz'daki yangın, seralara metreler kala söndürüldü
ANTALYA kent merkezindeki 'Yamansaz' olarak bilinen sazlık alanda çıkan ...
 
Konyaaltı'nda 09.05'te hayat durdu
KONYAALTI Belediyesi personeli, Başkan Semih Esen'in de katılımıyla Türkiye ...
Atatürk sevgisi meydanı doldurdu
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ...
Antalya'da Ata'ya saygı duruşu
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 83'üncü ölüm yıl ...
 
Döşemealtı’nda zincirleme kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde kontrolsüz kavşakta 3 aracın karıştığı ...
Muratpaşa'da 10 Kasım anması
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
Atatürk Serik'te anıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva