Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
8 Eylül 2021 Çarşamba - 12:42

100 yaşında 18'inci kitabını baskıya hazırlıyor

YÖNETMEN Tunç Başaran ile oyuncu Meriç Başaran'ın annesi Pakize Başaran (100), 1948 yılında başladığı yazarlık hayatına Bandırma'da devam ediyor. Daha önce 17 kitap yazan Pakize Başaran, 'Daha Ne Olsun' adını verdiği 18'inci kitabını tamamladı.

100 yaşında 18 inci kitabını baskıya hazırlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul'daki tedavisi sırasında iki yıl önce yaşamını yitiren, 'Uçurtmayı Vurmasınlar' filmiyle de bilinen yönetmen Tunç Başaran ile oyuncu Meriç Başaran'ın annesi Pakize Başaran, 1948 yılında başladığı yazarlık hayatını sürdürüyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesinde oturan ve bu zamana kadar 15 roman, 1 şiir ve 1 de anı kitabı yazan Başaran, 100 yaşında, ‘Daha Ne Olsun’ adını verdiği kitabını tamamladı. Eserini baskıya hazırlayan Başaran, yazmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. “Yazmanın, yaşla ilgisi yok" diyen Başaran, "Çalışmadan duramıyorum, hala yazmaya devam ediyorum. Bundan sonra da devam edeceğim” dedi.

73 YILDIR YAZIYOR

İstanbul'da, 2'nci Noter Vekili ve Baş Katibi olarak 40 yıl çalıştığını anlatan Pakize Başaran, 73 yıl önce şiirle başlayan yazarlık hayatını şöyle anlattı:

"İstanbul'da noterde görev yaparken, çalışanlara şiir yazıyordum. Bir gün noterliğe o dönemin en ünlü yazarlarında Tarık Mümtaz Göztepe geldi. Arkadaşlar yazdığım şiirlerden bir tanesini ona okumamı istedi. Ben de okudum. Tarık Bey de o zaman ‘Kör Kadı’ adında haftalık bir mecmua çıkartıyordu. Bana öykü yazmamı tavsiye etti ve basalım dedi. O dönemde öykü nasıl yazılır bilmiyorum. Sonra bizim Bandırma’da Hacı Ninemiz vardı. O bize çocukken sık sık gelirdi. Oğlu savaşta şehit düşmüştü. O beni çok etkilemişti. Onu ele aldım ‘Hacı Nine’ diye öyküyü yazdım ve Tarık Bey'e verdim. Aradan bir hafta geçmedi Tarık Bey elinde o dönemin önde gelen gazetesi ‘Yeni Sabah’ ile gelerek gazeteyi bana uzattı. Ne olduğunu sorduğumda ‘Senin öykün Yeni Sabah’ta çıktı’ dedi."

TUNÇ BAŞARAN’IN EMANETİ

Bandırma Belediyesi Meclis Üyesi Nüvit Erten de belediye olarak Pakize Başaran’ın çalışmalarına destek olduklarını söyleyerek, “Pakize Ablamız, Bandırma’nın yaşayan en önemli değerlerinden biri. 100 yaşının güzelliğiyle yazın hayatına halen devam ediyor. Kendisi aynı zamanda Türk sinemasının en büyük ustalarından Tunç Başaran'ın bize emaneti. Onunla da çok anılar, hatıralar biriktirdik. Biz de Bandırma Belediyesi olarak Pakize Ablamızın tüm çalışmalarında yanında olmaya, destek sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

YONETMEN TUNC BASARAN ILE OYUNCU MERIC BASARAN'IN 100 YASINDAKI ANNESI PAKIZE BASARAN (FOTOGRAFTA), 1948 YILINDA BASLADIGI YAZARLIK HAYATINA BANDIRMA'DA DEVAM EDIYOR. DAHA ONCE, 15 ROMAN, SIIR VE ANI KITABI YAZAN PAKIZE BASARAN, 'DAHA NE OLSUN' ADINI VERDIGI 18'NCI KITABINI DA TAMAMLADI. ESERINI BASKIYA HAZIRLAYAN BASARAN, ILERLEYEN YASINA RAGMEN, ‘EN BUYUK TUTKUM’ DEDIGI YAZMAKTAN BUYUK KEYIF ALDIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF:TUFAN DALGIC/BALIKESIR,(DHA)

YONETMEN TUNC BASARAN ILE OYUNCU MERIC BASARAN'IN 100 YASINDAKI ANNESI PAKIZE BASARAN, 1948 YILINDA BASLADIGI YAZARLIK HAYATINA BANDIRMA'DA DEVAM EDIYOR. DAHA ONCE, 15 ROMAN, SIIR VE ANI KITABI YAZAN PAKIZE BASARAN, 'DAHA NE OLSUN' ADINI VERDIGI 18'NCI KITABINI DA TAMAMLADI. ESERINI BASKIYA HAZIRLAYAN PAKIZE BASARAN, ILERLEYEN YASINA RAGMEN, ‘EN BUYUK TUTKUM’ DEDIGI YAZMAKTAN BUYUK KEYIF ALDIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF:TUFAN DALGIC/BALIKESIR,(DHA)

YONETMEN TUNC BASARAN ILE OYUNCU MERIC BASARAN'IN 100 YASINDAKI ANNESI PAKIZE BASARAN, 1948 YILINDA BASLADIGI YAZARLIK HAYATINA BANDIRMA'DA DEVAM EDIYOR. DAHA ONCE, 15 ROMAN, SIIR VE ANI KITABI YAZAN PAKIZE BASAKAN, 'DAHA NE OLSUN' ADINI VERDIGI 18'NCI KITABINI DA TAMAMLADI. ESERINI BASKIYA HAZIRLAYAN PAKIZE BASARAN, ILERLEYEN YASINA RAGMEN, ‘EN BUYUK TUTKUM’ DEDIGI YAZMAKTAN BUYUK KEYIF ALDIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF:TUFAN DALGIC/BALIKESIR,(DHA)

YONETMEN TUNC BASARAN ILE OYUNCU MERIC BASARAN'IN 100 YASINDAKI ANNESI PAKIZE BASARAN, 1948 YILINDA BASLADIGI YAZARLIK HAYATINA BANDIRMA'DA DEVAM EDIYOR. DAHA ONCE, 15 ROMAN, SIIR VE ANI KITABI YAZAN PAKIZE BASARAN, 'DAHA NE OLSUN'' ADINI VERDIGI 18'NCI KITABINI DA TAMAMLADI. ESERINI BASKIYA HAZIRLAYAN BASARAN, ILERLEYEN YASINA RAGMEN, ‘EN BUYUK TUTKUM’ DEDIGI YAZMAKTAN BUYUK KEYIF ALDIGINI SOYLEDI. FOTOGRAF:TUFAN DALGIC/BALIKESIR,(DHA)

YONETMEN TUNC BASARAN (EN SOLDA) ILE OYUNCU MERIC BASARAN'IN (EN SAGDA) ANNESI PAKIZE BASARAN (ORTADA) (100), 1948 YILINDA BASLADIGI YAZARLIK HAYATINA BANDIRMA'DA DEVAM EDIYOR. DAHA ONCE 17 KITAP YAZAN PAKIZE BASARAN, 'DAHA NE OLSUN' ADINI VERDIGI 18'INCI KITABINI TAMAMLADI. ESERINI BASKIYA HAZIRLAYAN BASARAN, ILERLEYEN YASINA RAGMEN, "EN BUYUK TUTKUM" DEDIGI YAZMAKTAN KEYIF ALDIGINI SOYLEDI – FOTO: BALIKESIR - DHA

Tufan DALGIÇ/ BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)

 
Karı-koca, 3 gün arayla koronavirüsten hayatını kaybetti
 
Karacabey'de salça kazanları kaynıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karı-koca, 3 gün arayla koronavirüsten hayatını kaybetti
EDİRNE’nin Keşan ilçesinde koronavirüs tedavisi gören Şaziye Onar (76) ...
Metin Hara beraat etti
Bir dönem dünyaca ünlü model Adriana Lima ile yaşadığı aşk ile konuşulan, ...
Telefonunda müstehcen çocuk videoları bulunan sanığa hapis
ANKARA'da, cep telefonunda cinsel içerikli çocuk videoları bulunan inşaat ...
 
Van Gölü’ndeki çekilme 1 kilometreyi aştı
DÜNYANIN en büyük sodalı gölü olan, 3 bin 712 kilometrekarelik yüzey alanıyla ...
Mersin'de yetişiyor, Amerikalı askerlere gönderiliyor
MERSİN'in Erdemli ilçesinde alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan ...
Çal Kanyonu ilk kez kurudu
DENİZLİ il merkezine 60, Çal ilçesine ise 7 kilometre mesafede bulunan ...
 
Nusaybin'de iki köy karantinaya alındı
MARDİN'in Nusaybin İlçesine bağlı Duruca ve Girmeli mahalleleri, artan ...
Burcu Güneş: Babamın ikinci eşinin açıklamaları yalan
ŞARKICI Burcu Güneş (46), Antalya'da babasının evini üzerine geçirdiği ...
'Kalp Çarpıntısı' adlı kitap muzır ve müstehcen ilan edildi
RESMİ Gazete'de yayımlanan kararla 'Kalp Çarpıntısı' adlı kitap çocuklar ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva