TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
28 Kasım 2018 Çarşamba - 22:37

11 yaşındayken 4 yıl patronunun tecavüzüne uğramış

ANTALYA'nın Serik ilçesinde yanında çalıştığı kişinin kendisine 11 yaşından itibaren tecavüz ettiğini, 15 yaşında istismarın ardından bir çocuk dünyaya getirdikten sonra Almanya'ya yerleştiğini anlatan S.B. (43), hayatını karartan kişiyle adalet önünde hesaplaşmak için Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

11 yaşındayken 4 yıl patronunun tecavüzüne uğramış
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

S.B., Serik ilçesinde yanında çalıştığı Bayram S.'nin 4 yıl boyunca kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla 1990 yılında polise başvurarak şikayetçi oldu. 11 yaşında tecavüze uğradığını, bu durumun 15 yaşına kadar devam ettiğini belirten S.B., dayanamayınca intihara kalkıştığını söyledi. Bayram S.'nin tecavüz suçundan yargılandığını anlatan S.B., "Bana o dönem avukat tayin edilmedi. O süreçte hamile olduğum anlaşıldı. Bayram S.'nin ailesinin işkencelerine maruz kaldım. Bir defasında beni tekmeleyerek bayılttılar. Uyandığımda doğum ebesinin yanındaydım. Kürtaja izin vermedim ve oradan kaçtım. Bana tecavüz eden kişinin dayısı da avukat bulacağını söyleyerek beni evine çağırdı. O da tecavüz etti, çıplak fotoğraflarımı çekip şantaj yaptılar. Dava sürerken kızım dünyaya geldi. DNA ile çocuğun Bayram S.'den olduğu kesinleşti" dedi.

'İLÇEDE KÖTÜ GÖZLE BAKTILAR'

Tehdit ve şantaj nedeniyle mahkemede kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söylemek zorunda kaldığını aktaran S.B., 15 yaş üstünde olması ve kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini beyan etmesinden dolayı sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiğini kaydetti. Mahkemenin tecavüzün 15 yaşında gerçekleştiğini göz önüne aldığını dile getiren S.B., yaşadığı ilçede çok rahatsız edilmesinden dolayı Antalya'ya yerleştiğini kaydetti. Burada yaşlı bir kişiye bakarak geçimini sağladığını anlatan S.B., tanıştığı bir kişiyle evlendiğini, ancak bu kişiden de şiddet nedeniyle boşandığını belirtti.

ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞMAK İÇİN DÖNDÜ

Otelde çalışırken tanıştığı Alman turistle evlenerek Almanya'ya yerleştiğini anlatan S.B., "Bana yapılanların hesabını soracağıma ant içtim. Herkes bana gülmüştü. Geri döndüm. Son dönemler ülkemizde çok fazla çocuk istismarı olduğunu gördüm. Sustuğum için kendimi suçlu hissettim. Belki bu adamlar başka çocuklara da tecavüz etmiştir. Bana tecavüz eden kişinin hiçbir şekilde pişmanlık duymaması ve kızımdan özür dilememesi beni çok yaralıyor. Bu mücadele kimsesiz kadınların mücadelesi. Başka kadınlara faydalı olmak istiyorum" diye konuştu.

YARGITAY'A BAŞVURULDU

S.B.'nin avukatı Ahmet Kuş, davanın temyizi için Yargıtay'a başvurduklarını söyledi. O dönemde temyiz hakkını Cumhuriyet savcılarının kullandığını aktaran Ahmet Kuş, "Savcı kararı temyiz etmemiş. Dolayısıyla dava karara bağlansa dahi temyiz hakkı kullanılmadığı için zaman aşımı işlemez. Bu davaya ilişkin zaman aşımı söz konusu değil. Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunduk. Muhtemelen dava yeniden görülecek" dedi.

'ADALETİN GEÇ DE OLSA TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ'

Antalya'nın Serik ilçesinde yanında çalıştığı kişinin kendisine 11 yaşından itibaren tecavüz ettiğini, 15 yaşında istismarın ardından bir çocuk dünyaya getirdikten sonra Almanya'ya yerleştiğini  belirten S.B.'nin (43) avukatı Ahmet Kuş, davanın temyizi için Yargıtay'a başvurduklarını söyledi.

Müvekkilinin birçok hak kaybına uğradığını belirten Ahmet Kuş, "Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 17/10/1992 tarih 1992/181 E. - 1992/261 K. Sayılı kararının hukuka aykırı olmasına rağmen mağdure, vekil tutamadığı ve kendisine vekil tayin edilmediği için müvekkilimin herhangi bir kanun yoluna başvurma imkanı olmamış ve ilgili karar temyiz edilmeden kesinleşmiştir. Dosya kapsamına baktığımızda mağdure ve tanıkların beyanları esas alınmadan karar verildiğini görmekteyiz. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, re'sen araştırma ilkesini görmezden gelerek ilk celsede tanıkların dinlenmesinden vazgeçmesi bir yana dosyadan bihaber iddia makamının ilk celsede mütalaa okuması da bir hukuk skandalıdır. 1992 yılı itibariyle  yürürlükte bulunan 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu (Mülga) birçok hak kayıplarına neden olmuştur. En somut örneği ise müvekkilim S, Hanım'dır. Adaletin geç de olsa  tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)-

 
Çetin Osman Budak'ın acı günü
 
İstanbul ve Ankaralı yazarlara göre Antalya siyasetinde neler oluyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çetin Osman Budak'ın acı günü
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, Antalya’nın Muratpaşa İlçesi ...
Antalya'da jandarmadan hava destekli trafik denetimi
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince yapılan hava destekli ...
Doğu Garajı Nekropol Alanı'nda sona doğru
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezini turistik cazibe merkezi ...
 
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polisin uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
Lokantacılar ve Pastacılar Başkanı Yenice: Kent merkezlerinde gıda teröristleri var
TÜRKİYE Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, "Hâlâ ...
Antalya'da 'Deri ve Kürk Moda Fuarı'
TÜRKİYE Deri Konfeksiyoncuları Derneği tarafından organize edilen Deri ...
 
'Organ bulundu haberiyle adeta dilim tutuldu'
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde kronik karaciğer yetmezliği hastası Mustafa ...
Gencerlerden okul ziyareti
ANTALYA'da Güngör Gencer İlkokulu'nda yapılan diş sağlığı eğitimine katılan ...
Dünyanın en büyük seracılık fuarı Growtech Eurasia açıldı
DÜNYANIN en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı, 18'inci Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva