Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
26 Nisan 2017 Çarşamba - 09:23

1120 kişi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ- PDY ' ye karşı operasyon başlatıldı. Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 81 ilde 3224 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda şuana kadar 1120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi

1120 kişi gözaltında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Emniyet'teki FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldı. FETÖ üyelerinin mahrem imamı olanlara ilişkin 81 ilde operasyon başlatıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamlarına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan bin 448'inin daha önceden FETÖ'den tutuklu olduğunu bildirdi.

Tutuklular haricinde kalan 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şu ana kadar bin 120 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Türkiye genelinde 81 ildeki operasyona 8 bin 500 polis katılıyor. Yakalanan şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda; sahte kimlikler ve sürücü belgeleri, dijital materyal ve örgütsel iletişimde kullanılan cihaz ve aparatlar, örgütsel döküman ve himmet listeleriyle örgüte ait altın, döviz ve para ele geçirilirken, gözaltıların devam ettiği öğrenildi. 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, MİT ve Emniyet ortak düzenledikleri operasyonda FETÖ'nün Türkiye çapındaki tüm mahrem imamlarının listesine ulaştı. Listede 7 bin isim yer aldı. Bugüne kadar hem emniyet hem de diğer devlet kurumları içerisinde kendilerini gizlemeyi başaran "mahrem imamların" ismine ulaşıldı. Operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulacağı bildirildi. 

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara merkezli 81 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonlarıyla ilgili "Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Vilayetler Evi'nde düzenlenen 'Göç Politikaları Kurulu İkinci Toplantısı'nın açılışında konuştu. Bakan Soylu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emniyet teşkilatına yönelik Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) mahrem yapılanması soruşturması kapsamında, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 'mahrem imam'ın gözaltına alındığını bildiren Bakan Soylu, "Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde, emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan, adına 'mahrem imamlar' dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve kendi iddialarını dile getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapıla bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde, bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir adımdır" diye konuştu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi. 

 

 
İntihar etmek için çırpındı
 
Kaçak kazıya suçüstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danıştay 'CHP' kararını açıkladı
Danıştay, CHP'ninr referandum ile ilgili başvurusunu reddetti.
CHP'li başkan tepki üzerine tweet sildi
CHP’li Başkan Vefa Salman, Ali Ağaoğlu tweetini tepkiler üzerine sildi.
Evetçi kızlara sansür
Referandumun ardından "Evet" kutlaması yapan kadınların fotoğrafı hükümete ...
 
Polise; 'S....gidin' dedi
Ayşe Hatun Önal, Ortaköy’de yapılan trafik kontrolünde memurlara kök söktürdü. ...
2 askerimiz şehit
Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 asker şehit oldu.
Bu kızlar üzerinden polemik
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını ...
 
Yabancı öğrencileri taşıyan minübüs devrildi: 17 yaralı
AFYONKARAHİSAR'da, yabancı uyruklu öğrencileri taşıyan minibüsün devrilmesi ...
Bekir Coşkun "yeter" dedi
Bekir Coşkun bugünkü yazısında, “İlk işimiz; CHP'yi sekiz kez seçim kaybedenlerden ...
Otelcilerden Türkiye'de "Booking.com yasağı"na itiraz
Otelciler, uluslararası online rezervasyon sitesi Booking.com'un, Türkiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva