Koronavirüsten bugün 21 kişiyi kaybettik
Koronavirüsten bugün 21 kişiyi kaybettik
Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili eski günlerini arıyor
Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili eski günlerini arıyor
Yaş sebze ve meyvede 242 milyon dolarlık ihracat
Yaş sebze ve meyvede 242 milyon dolarlık ihracat
Yenidoğan 6 bebekte koronavirüs çıktı
Yenidoğan 6 bebekte koronavirüs çıktı
17 Mayıs 2020 Pazar - 09:54

128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor

ORDU'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin Öztürk (45), yumurtadan balığa, meyvelerden bitkilere kadar 128 çeşit turşu çeşidi yapıyor. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları büyük ilgi görüyor.

128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Perşembe'deki Hoynat Adası yakınında kurduğu tesiste birbirinden lezzetli çeşit çeşit turşular yapan Celal Öztürk, 'Vonalı Celal' markasıyla kısa sürede ününü yurt dışına kadar duyurmayı başardı. Babası Celal Öztürk’ten turşuculuğu öğrenen Yasin Öztürk ailesiyle kendi tesislerinde, balık, hamsi, yumurta, erik, melocan, kara yemiş, kara lahana, fasulye gibi sebzeden meyveye 128 çeşit turşu yaptı. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları yok satıyor. 

Turşulara büyük talep olduğunu ve talebi karşılayamadıklarını belirten Öztürk, "Turşuculuk benim baba mesleğim. Elimizden geldiğince baba mesleğini sürdürmeye çalışıyorum. 128 çeşit turşu var. Sebze ve meyve gibi her türlü bitkiden turşu yapılıyor. Haşlanmış yumurtadan turşu yapıyoruz ama onun ömrü 15 gün ama bunun haricinde Karadeniz’de fasulye ve salatalık turşusu meşhur. Onun haricinde bitkilerimiz var. Sakarca, melocan, kaldirik gibi turşularımız var. Karadeniz’de bitki çeşidi fazla. Elimize turşu yapılabilecek bir bitki geçtiğinde hemen turşusunu yapıyoruz. Kendimiz ilk önce deniyoruz. Olunca da müşterilerimize de sunuyoruz" diye konuştu.

'HAM MADDEMİZ ÜZÜM VE HAM ERİK'

Turşularında sirke yerine ham erik ve üzüm suyu kullandıklarını belirten Öztürk, "Turşularımızda sirke yerine ham üzümün suyunu kullanıyoruz. Üzüm bulamadığımız zamanlar sirke kullanıyoruz ama bizim turşularımızın ana maddesi üzüm ve ham eriktir. Turşuya talep fazla. Turşu ve turşu suyunun bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor. Bu nedenle il dışından ve yurt dışından turşularımıza yoğun bir talep var. Telefonlar geliyor ama sıvı bir ürün olduğu için gönderemiyoruz" dedi.

'TAFLAN VE KİRAZ TURŞUSUNU EKSİK ETMEYİN'

Sabah kahvaltılarında vatandaşlara sofralarından taflan ve kiraz turşusunu eksik etmemeleri tavsiyesinde bulunan Öztürk, "Karadenizliler taflan ve kiraz turşusunu bilirler. Taflan ve kiraz turşusunun kavurmasını sabahları kahvaltıda yiyebilirler. Taflan zaten bilinen bir ilaç" diye konuştu.

'BALIĞIN SALAMURASINI YAPIYORUZ'

Balık salamurası yaptıklarını da ifade eden Öztürk, "Balığın salamurası kendi suyunda oluyor. Şu anda biz palamut ve hamsinin salamurasını yapıyoruz. Balık salamurası kanlı balıktan oluyor. Beyaz etli balıktan salamura olmaz. Karadeniz’de hamsi, uskumru, palamut olduğu için biz sadece bunları yapıyoruz ama torik, tombik balığı gibi kanlı balık çeşitlerinde de salamura yapılabiliyor" dedi. 

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA HAMSI VE PALAMUTTAN YAPILAN SALAMURA ILGI GORUYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK, YUMURTADAN BALIGA, ERIKTEN KARA YEMISE 128 CESIT SEBZE VE MEYVENIN TURSUSUNU YAPIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK (FOTOGRAFTA), ELLERINE HER GECEN BITKININ TURSUSUNU KURDUKLARINI SOYLEDI. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’NUN PERSEMBE ILCESINDE BABA MESLEGI TURSUCULUK YAPAN YASIN OZTURK, YUMURTADAN BALIGA, ERIKTEN KARA YEMISE 128 CESIT SEBZE VE MEYVENIN TURSUSUNU YAPIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU’DA ‘VONALI CELAL’ MARKASIYLA UNLENEN YASIN OZTURK, YAPTIGI 128 CESIT TURSUYLA DIKKAT CEKIYOR. FOTO: MUSTAFA KIRLAK-ORDU-DHA

ORDU'DA 'VONALI CELAL' MARKASIYLA BABASI VE AILESIYLE 120 CESIT TURSU YAPAN YASIN OZTURK TURSUYU YAPMANIN VE PISIRMENIN PUF NOKTALARINI ANLATTI.
FOTO: NEDIM KOVAN-ORDU-DHA

ORDU'DA 'VONALI CELAL' MARKASIYLA BABASI VE AILESIYLE 120 CESIT TURSU YAPAN YASIN OZTURK TURSUYU YAPMANIN VE PISIRMENIN PUF NOKTALARINI ANLATTI.
FOTO: NEDIM KOVAN-ORDU-DHA

Mustafa KIRLAK/PERŞEMBE (Ordu), (DHA)-

Etiketler:
 
Amerika'dan gelen vatandaşlar Isparta ile Burdur'da karantinada...
 
Burdur'da vatandaşlardan kan bağışı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salgın günlerinde ramazanda meyveli güllaç
BURSA’da tatlı ustası Yüksel Aktaş, uzmanların koronavirüsten korunmak ...
Kakaolu baklava, güllaca rakip oldu
ADANA'da, baklava üreticisi Mehmet Tekin, ramazanda en çok kakaolu baklavanın ...
Turfanda karpuz kilosu 5 liradan satıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde mevsimin ilk örtü altı üretim karpuzu hasat ...
 
Antalya'nın meşhur böreği 'fıtır' Guinness yolunda
ANTALYA'da, 'Fıtır Börek' ustası Ali Murat Hizay, serpme börek olarak ...
Yılbaşı hindisi, 20 çeşit baharatla 3 saatte hazır
YILBAŞI menülerinin vazgeçilmez lezzeti iç pilavlı hindi, 20 çeşit baharatla ...
Dünyaca ünlü şeflerin tercihi domates reçeli oldu
Üreten Kadın Yarışması, gastronomi alanında önde gelen isimleri bir araya ...
 
Kuver Akademi'de tadım zamanı
TURİZM ve gastronomi sektörüne projeleriyle hizmet veren Kuver Akademi, ...
Türkiye'nin 81 ili YÖREX'te buluştu
ANTALYA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX), ...
Kars'ta tandırda kaz geleneği
TÜRKİYE'nin önemli kaz üretim merkezlerinden Kars'ta, kadınların unutulmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'nın virüsle sınavı
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Olmadı TRT…
İsa Altun
İsa Altun
KİŞİSEL BİLGİLER RİSK ALTINDA!
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Polisten kıskıvrak
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Muratpaşa'da neler neler oluyor?
Duran Canatan
Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran ayına başladığınızda ilişki ve evlilik hayatınız gündemde olacaktır. İlişkinizde ciddi adımlar atılabilir. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva