Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
11 Nisan 2019 Perşembe - 11:35

13 kez beyin kanaması geçiren mucize adam

AYDIN'ın Söke ilçesinde 20 yılda 13 beyin kanaması, 6 felç, 20'den fazla beyin anjiyosu ve çok sayıda epilepsi nöbeti geçiren Ferkan Taş (39), 10 hastanede toplam 562 gün geçirdi. Her seferinde öldüğü sanılan Ferkan Taş, mucizevi bir şekilde yaşama tutundu.

13 kez beyin kanaması geçiren mucize adam
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kırsal Bağarası Mahallesi'nde yaşayan Taş Ailesi'nin 4 çocuğundan biri olan Ferkan Taş, 8 Ocak 1999 tarihinde, ailesine ait zeytinlikte zeytin toplarken fenalaşıp baygınlık geçirdi. Eve gitmeyince kendisini aramaya çıkan yakınları tarafından 6 saat sonra baygın bulunan Ferkan Taş, önce Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Taş, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne oradan da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Birçok test yapılan Taş'a, nadir görülen 'Thalamik AVM' (Arterio-Venöz-Malformasyon)' teşhisi konuldu. Beyin damarlarındaki yapısal bir bozuklukla dünyaya gelen ve yıllar sonra beyin kanamasıyla ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle şaşkına dönen Taş, 13 defa beyin kanaması geçirmesine rağmen yaşama azmiyle sağlığına kavuştu.

'GİTTİĞİM HER CERRAH BANA ÖLÜMDEN BAHSETTİ'

Doktorların beyin kanaması geçirdiğini söylediğinde yaşadıklarını anlatan Ferkan Taş, "Askere gitmeme 4-5 ay kala rahatsızlandım. Doktorlar, 'beyin kanaması' teşhisi koyunca, şaşırdım. Gittiğim her cerrah bana ölümden bahsetti. O günler çok zor günlerdi. Ama artık o hastalığı yenerek bir tarafa bıraktık. Bugüne kadar 13 defa beyin kanaması geçirdim. 6 defa felç geçirdim. 4 defa beyin ameliyatı oldum. Çok sayıda epilepsi nöbeti atlattım. Bu sürede 562 günüm hastanelerde geçti. Şu an çok mutluyum" dedi.

DOKTORLAR YAŞAMASININ MUCİZE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Doktorlarının da gayretiyle hayata bağlandığını ifade eden Taş sözlerine şöyle devam etti: 

"Beni hayata bağlayan doktorum Yusuf Kurtuluş Duransoy oldu. Onun emeği ve gayretiyle, kendi çabamla bugüne geldim. Normalde beyin kanaması geçiren bir kişinin ölüm olasılığı yüzde 80'dir. Sonraki her kanamada bunun 5 puan daha arttığını doktorlar söylüyor. Benim 13 kanamada matematiksel olarak hesapladığımız zaman yüzde 100'ün üzerinde bir rakam ortaya çıkıyor. Gittiğim her doktor benim yaşamamı mucizeye bağladı. 'Thalamik AVM' adı verilen bu hastalık bir kronik hastalık olarak geçer. Kronik hastalık ise sonu gelmeyen ve devamlılığı olan bir hastalık türüdür ama ben bu hastalığı yendim. Beyin AVM'yi tamamen atmış ve yerine normal insanlarda olan sıvı yerleşmiş. 20 yıldan beride aynı zamanda sol tarafım felçli. Kolum tutmuyor, bacağımda ise aksamalar var. Bu yıl yine İzmir'de tedavi görmeye başladım ve çok faydası oldu. Elimde ve kolumda küçük çaplı oynamalar başladı. Bununla birlikte bir şekilde mucize gerçekleşiyor. Ben herkesin yaptığını yapabilirim ama herkes benim yaptığımı yapamaz. Bana destek veren doktorlarıma sonsuz teşekkür ediyorum." 

AİLESİ ÖLDÜ SANMIŞ

Baba Recep Taş (70), "Oğlum zeytinlikte rahatsızlandı. Onu o halde görünce öldü sandım. Hastanede kendisini toparlayamadı 17 gün bitkisel hayatta yaşadı. Allah onu bize bağışladı" diyerek gözyaşlarına hakim olamazken, anne Ümmühan Taş (68) da "Halen oğlum banyoda, tuvalette uzun süre kaldığında, baygınlık geçirmiş olabileceğini düşünerek endişe ediyorum. Kullandığı ilaçları dakika dakika takip ederek veriyorum. Onu çok seviyoruz" dedi.

'2 KİLOMETRE SIRTIMIZDA TAŞIDIK'

Kardeşi Ural Taş (37) ise "O dönemler oldukça zordu. İlk rahatsızlandığında ağabeyimi zeytinlikten 2 kilometre sırtımızda taşıyarak yolda bekleyen ambulansa ulaştırabildik. Sürekli onun yanında olduk. O zamanlar yatağa mahkumdu şimdi çok şükür kurtuldu" diye konuştu.

'TAŞ, İMKANSIZI BAŞARDI SAYILIR'

Ferkan Taş'ın tedavi sürecinin bir bölümünde yer alan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kurtuluş Duransoy, 'Thalamik AVM' adı verilen hastalığı çok riskli bir hastalıktı. Kanama riski çok yüksekti, çok genç yaşta başlamıştı bu hastalık. Türkiye'de çok değerli hocalarımızın sayesinde, damar içerisinden ışın tedavileri ile birlikte şu anda neredeyse bu hastalığı yendi. Ferkan çok pozitif enerjisi olan birisi. Ona yönlendirme konusunda fayda sağladım. Ferkan Taş'ın bu duruma gelmesi çok iyi bir sonuçtur. Aile olarak zoru başardılar. Hastada en önemli olan moraldir" dedi. 

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS (FOTOGRAFTA), 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI. DOKTORLAR VE AILESI OLDU GOZUYLE BAKARKEN, O AZMETTI VE HASTALIGI YENDI. MUCIZE YASAMIN MUTLULUGUNU YASIYOR.  TAS, YEGENI HILAL TAS (KUCAKTA) ILE.(SOLDA) (FOTO: BURHAN CEYHAN / SOKE, DHA)

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS (SOLDAN IKINCI), 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI. DOKTORLAR VE AILESI OLDU GOZUYLE BAKARKEN, O AZMETTI VE HASTALIGI YENDI. TAS KARDESI URAL TAS (SAGDA), BABASI RECEP TAS (SAGDAN IKINCI) VE ANNESI UMMUHAN TAS (SOLDA)  VE YEGENI HILA TAS (KUCAKTA) (FOTO: BURHAN CEYHAN / SOKE, DHA)

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS, 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI. DOKTORLAR VE AILESI OLDU GOZUYLE BAKARKEN, O AZMETTI VE HASTALIGI YENDI. BABA RECEP TAS (FOTOGRAFTA) SEVINC GOZYASI DOKTU. (FOTO: BURHAN CEYHAN / SOKE, DHA)

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS (ORTADA), 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI. DOKTORLAR VE AILESI OLDU GOZUYLE BAKARKEN, O AZMETTI VE HASTALIGI YENDI. MUCIZE YASAMIN MUTLULUGUNU YASIYOR.  BABASI RECEP TAS (SAGDA) VE ANNESI UMMUHAN TAS (SOLDA) (FOTO: BURHAN CEYHAN / SOKE, DHA)

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS (FOTOGRAFTA), 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI. (FOTO: SOKE, DHA) (ARSIV)

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE 20 YILDA 13 BEYIN KANAMASI, 6 FELC, 20'DEN FAZLA BEYIN ANJIYOSU VE COK SAYIDA EPILEPSI NOBETI GECIREN 39 YASINDAKI FERKAN TAS, 10 HASTANEDE TOPLAM 562 GUN GECIRDI.  (FOTO: BURHAN CEYHAN / SOKE, DHA)

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

Etiketler:
 
MATSO Turizm Fakültesi'nde gastronomi paneli
 
Doğa fotoğrafçılığı ve sulak alanlar söyleşisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Patrick Melrose İzle
Gelişen teknoloji ile her gün alışkanlıklarımız da değişiyor. TV’nin hayatımıza ...
Yaralı kızıl şahine tedavi
DİYARBAKIR'da köylüler tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Veteriner ...
Göç yolunda 12 kilometre yürüdüler
ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), Karaisalı ilçesi ...
 
Okulda önce spor sonra ders
MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde Hatice Görgülü İlkokulu'nda 'Önce spor, ...
Bu antikacıdaki hiçbir ürün satılık değil
BURSA'da yaşayan 84 yaşındaki Rafet Nalıncılar, 62 yıl boyunca topladığı ...
Yangında 7 hayvan telef oldu
KAHRAMANMARAŞ'ta 2 katlı binada çıkan yangında zeminde bulunan ahırdaki ...
 
Kendisini polise ihbar eden arkadaşını öldürdü
ADANA’da kullanılmayan çiftlikte başından tabancayla vurularak öldürülen ...
Üniversite mezunu kasap, muhtar oldu
MERSİN’in Erdemli ilçesinde, elektronik teknolojisi bölümü mezunu Muhammed ...
Otomobil bagajında kalaşnikof ve tabancalar ele geçirildi
ADANA'da polis yaptığı asayiş uygulamalarında şüphe üzerine durdurduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva