Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
16 Kasım 2021 Salı - 08:49

15 Temmuz şehitlerinin aileleri Antalya'da buluştu

ANTALYA’da 15 Temmuz şehit ailelerinin buluşma etkinliğine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "15 Temmuz şehitlerimizi ve şehit yakınlarını itibarsızlaştırma çalışmalarını asla kabul etmeyeceğimizi altını çizerek ifade etmek istiyorum” dedi.

15 Temmuz şehitlerinin aileleri Antalya da buluştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’nın Kemer ilçesindeki Rixos Premium Tekirova’da 15 Temmuz Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ‘5’inci Şehit Aileleri Buluşması’ gerçekleşti. Etkinliğe, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile 182 şehit ailesinden 584 kişi katıldı.

58 farklı şehirde ikamet eden 15 Temmuz şehit ailelerine ve şehit yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sağlanacak 18 Kasım’a kadar devam edecek buluşmada, şehitlerin yakınları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk ile 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’un yapacağı ‘Babalarla Başbaşa’, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk’ün gerçekleştireceği ‘Kadınlarla 5 Çayı’, Gazeteci-Yazar Nedim Şener’in konuşmacı olduğu ‘Gençlerle Kafa Kafaya’ ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Dinç’in yapacağı psikolojik içerikli ‘Yeniden Hoş Geldin’ gibi özel programlar düzenlenecek.

AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANI DERYA YANIK, ANTALYADA 15 TEMMUZ SEHIT AILELERININ BULUSMA ETKINLIGINE KATIDI. (FOTO: ASLI DURAN/KEMER, DHA)

'15 TEMMUZ RUHUNU YAŞATACAK HER BİRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR VAZİFEDİR'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 15 Temmuz ruhunu unutturmaya çalışanlara karşı bıkmadan usanmadan tüm dünyaya 15 Temmuz tarihi ve gerçeğini tek tek anlatacaklarını söyledi. 15 Temmuz gecesi canını vatan uğruna siper eden gazi ve şehitlerin aileleriyle sık sık bir araya geldiklerini anlatan Derya Yanık, "Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak her birimiz için önemli bir vazifedir. Şehit yakınlarına destek olmak ve hüzünlerini paylaşmak da şehitlerimizin hatıralarına hürmetimizin bir geleneğidir. Şehitlerimizi ve şehit yakınlarını itibarsızlaştırma çalışmalarını asla kabul etmeyeceğimizi altını çizerek ifade etmek istiyorum. Şehitlerin ailesini bizim ailemiz kabul ediyorum” dedi.

'İSTİHDAMLAR ARTIYOR'

Şehit yakınları ve gaziler için çalışmaların devam ettiğini belirten Derya Yanık, "Bu süreçte şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını 1’den 2’ye çıkardık. Yeni düzenlemeyle daha önce istihdam hakkı bulunmayan vazife ve hak malullerinin de istihdam hakkından faydalanmalarını sağladık. İstihdamda 45 yaş şartını kaldırdık. Daha önceden yılda 2 defa yapılan atamaları süresiz hale getirdik. Hak sahiplerini bekletmeden atamalarını gerçekleştiriyoruz. Eğitim, konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı gibi daha birçok konuda ekonomik destek ve sosyal imkanlardan yararlanmalarını sağlıyoruz. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza daha iyi imkan sunmak, refah seviyelerini yükseltmek için elimizden gelen çalışmaları bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

'GÖZÜNÜ KIRPMADAN CANINI VERDİLER'

Şehit ailelerine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "O gece zor bir geceydi. Allah bir daha bize böyle geceyi yaşatmasın ama kendini 1 dolara satan hainler ve işbirlikçileri buradaki güzel insanların evlatlarının, eşlerinin, yakınlarının gözlerini kırpmadan canını verebileceğini ülkesinden bayrağına, ezanından cumhuriyetine demokrasine sahip çıkabileceğini o hainler bilemedi. Buradaki kişilerin yakınları bugün ülkemiz yoluna devam etsin diye dünyada söz sahibi olsun diye gözünü kırpmadan canlarını verdi. İnşallah böyle günleri bir daha yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

ART NİYETLİ İNSANLARA GEÇİT VERİLMEYECEK

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ise "50-100 tane tankla üzerimize gelseler, dünyanın en gelişmiş silahlarıyla, bombalarıyla üzerimize gelseler bu milletin kalbindeki günlündeki insana, bayrağına, vatanına olan sevgisinden dolayı bu millete hiçbir şey yapamazlar. Yeniden projeler yapmasın, yeniden darbe ihtilal teşebbüs senaryoları yazmasınlar bu milletin kalbindeki o sevgi ve muhabbet ahirete ve şehadete olan inancı kesinlikle bu vatandaki art niyetli insanlara geçit vermeyecektir” dedi.

Etkinlikte İstanbul eski Başvaizi Mustafa Akgül ile sohbet ve şehitler için dualar edildi.

Aslı DURAN- Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) - 

 
Antalya'da cinayet... Zanlı 22, ölen 23 yaşında...
 
Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda yangın
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Ferit 16 Kasım 2021 Salı 11:18

Vatandaştan topladıkları paraları nasıl ve niye dağıtmadıklarını hiç kimse sormamış mı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da cinayet... Zanlı 22, ölen 23 yaşında...
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde alkol alan bir grup arkadaş arasında çıkan ...
KKTC’nin 38’inci kuruluş yıl dönümü kutlanıyor
KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 38’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle ...
Kayalıklarda mahsur kalan paraşütçü 4 saatte kurtarıldı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan paraşütçü, ...
 
Milli Eğitim ve ATSO'dan mesleki eğitim buluşması
ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ...
Hedef 1000 kadın köy öğretmenine ulaşmak
TÜRK Eğitim Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Selçuk Pehlivanoğlu, 'Eğitimin ...
Başkan Uysal: Üretmeye devam edeceğiz
MURATPAŞA Belediyesi, Güzeloba Mahallesi'nde yaklaşık 5 dönümlük alanda ...
 
AGC ile Gençlik ve Spor'dan iş birliği protokolü
ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ...
Kültürel Miras Çalışma Grubu oluşturuldu
ANTALYA Kent Konseyi'nde yeni kurulan Kültürel Miras Çalışma Grubu, Kaş'tan ...
İlk sergi, ilk heyecan
GÖNLÜNÜ resim sanatına kaptıran, 10 yıldan beri de eğitim alan ressam ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva