TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
29 Temmuz 2021 Perşembe - 16:53

15 yıl önce işlenen cinayette ‘arsa’ detayı

İZMİR'de, 15 yıl önce oto alım satım işi yaparken ortadan kaybolan ve dosyası uzunca bir süre faili meçhul kaldıktan sonra geçen yıl iş arkadaşları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan Orhan Karaoğlan (39) cinayetinde sanıkların yargılanmasına devam edildi.

15 yıl önce işlenen cinayette ‘arsa’ detayı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentte oto alım satım işi ile uğraşan Orhan Karaoğlan, 15 yıl önce ortadan kayboldu. Denizli'de yaşayan ailesi Karaoğlan’a ulaşamayınca, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin her yerde aradığı Karaoğlan'ın izine ulaşılamadı. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın talimatıyla, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği bünyesinde, 2018 yılı başında kurulan özel ekip, kayıtlara kayıp şahıs olarak geçen Orhan Karaoğlan dosyasını raftan indirdi. Karaoğlan'ın o dönemde irtibatlı olduğu kişileri takip eden polis ekipleri, 40'ı aşkın kişinin ifadesine başvurdu. İki yıllık çalışmanın ardından Karaoğlan'ın, ortağı Serkan Oğuz, personelleri Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir tarafından para meselesi nedeniyle çıkan tartışma sonucu otomobilde emniyet kemeriyle boğulduğu, üzerine alkol dökülerek yakılan cesedinin de Manisa'nın Salihli ilçesindeki bir dere yatağına atıldığı tespit edildi. Oğuz'un başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğu belirlenirken, diğer şüphelilerden Mehmet Yüksel Denizli'de, Yakup Aldemir ise İzmir'de operasyonla gözaltına alındı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına devam edildi. Davanın son duruşmasında tutuklu sanıklardan Yakup Aldemir ve taraf avukatları salonda hazır bulundu, diğer tutuklu sanıklar Serkan Oğuz ve Mehmet Yüksel ise SEGBİS ile katıldı.

TAHLİYE TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ

Tanıkların dinlendiği celsede söz alan tanık A.Y, Karaoğlan’ın arsa meselesi yüzünden öldürüldüğünü söyledi. A.Y, “Didim’de veya başka bir yerde sahilde bir arsa varmış. Ben tefecinin yanında çalıştığım için Orhan yanıma gelerek, ‘Arsayı ipotek verelim, tefeci bana para versin’ dedi. Orhan, ortak tanıdığımız olan M.S. ve T.S’nin yanına gittiğinde arsa konusu açılmış, M.S. de parasını verip arsayı almış. Durumu düzeldikten sonra Orhan arsayı geri almak istedi. Bu sebeple M.S. ile aralarında anlaşmazlık çıktı. Orhan ile M.S. arasında sürtüşme çıkınca Serkan, Orhan ile M.S. arasında kaldı. Orhan da o sıralarda ortalıktan kayboldu. Arsa yüzünden öldüğünü düşünüyorum" dedi.

Söz alan tutuklu sanıklar tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.  

IZMIR'DE, 15 YIL ONCE OTO ALIM SATIM ISI YAPARKEN ORTADAN KAYBOLAN VE DOSYASI UZUNCA BIR SURE FAILI MECHUL KALDIKTAN SONRA GECEN YIL IS ARKADASLARI TARAFINDAN OLDURULDUGU BELIRLENEN ORHAN KARAOGLAN (39) (FOTOGRAFTA), CINAYETIYLE ILGILI ACILAN DAVADA SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. TANIK OLARAK DINLENEN A.Y, ORHAN'IN ARSA MESELESI YUZUNDEN OLDURULDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, 15 YIL ONCE OTO ALIM SATIM ISI YAPARKEN ORTADAN KAYBOLAN VE DOSYASI UZUNCA BIR SURE FAILI MECHUL KALDIKTAN SONRA GECEN YIL IS ARKADASLARI TARAFINDAN OLDURULDUGU BELIRLENEN ORHAN KARAOGLAN (39) CINAYETIYLE ILGILI ACILAN DAVADA SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. TANIK OLARAK DINLENEN A.Y, ORHAN'IN ARSA MESELESI YUZUNDEN OLDURULDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. SANIKLARDAN MEHMET YUKSEL (SOLDA).(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'DE, 15 YIL ONCE OTO ALIM SATIM ISI YAPARKEN ORTADAN KAYBOLAN VE DOSYASI UZUNCA BIR SURE FAILI MECHUL KALDIKTAN SONRA GECEN YIL IS ARKADASLARI TARAFINDAN OLDURULDUGU BELIRLENEN ORHAN KARAOGLAN (39) CINAYETIYLE ILGILI ACILAN DAVADA SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDILDI. TANIK OLARAK DINLENEN A.Y, ORHAN'IN ARSA MESELESI YUZUNDEN OLDURULDUGUNU DUSUNUYORUM" DEDI. YAKUP ALDEMIR (ONDE SOLDA).(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)

 
Takla atan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
 
Senfoni konseri iptal edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Takla atan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
BURSA’da Yasin Döndü’nün (23) direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, ...
Kilis'te orman yangını
KİLİS'te, ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkarken, ...
AFAD'dan orman yangınları açıklaması
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Antalya'nın Manavgat ...
 
Emre Deniz'in organları 3 hastaya umut oldu
ÇANAKKALE'de, boğulma tehlikesi geçirdikten sonra tedavide olduğu hastanede ...
Gamze'yi balkondan attıktan sonra 'kendini attı deriz' demişler
ANKARA'nın Kızılcahamam ilçesinde lise öğrencisi Gamze Açar'ın (17) iş ...
Yaşadığı 'taciz' kabuslarından kurtulamadı
BURSA’da S.Y. (18), patronu Ü.B.’nin (41) yazlık evinde kendisini taciz ...
 
Kanadından yaralı leylek tedaviye alındı
DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde bir vatandaşın yol kenarında bulup, polis ...
Bakan Koca: Dün 1 milyon 99 bin 5 doz aşı uygulandı
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, dün 1 milyon 99 bin 5 doz aşı uygulandığını, ...
Genç öğretmenin cenaze namazını, imam babası kıldırdı
SAMSUN’un Bafra ilçesinde boğulma tehlikesi geçirip kaldırıldığı hastanede ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva