Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
13 Mayıs 2022 Cuma - 16:18

16 yıl önceki cinayete ağırlaştırılmış müebbet

ANKARA'nın Haymana ilçesinde 2006 yılında kaybolduktan 14 yıl sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Memduh Korkmaz'ı (14) boğarak öldürüp, su kuyusuna attıkları suçlamasıyla yargılanan İzzet Genç (35) ağırlaştırılmış müebbet, ona yardım eden Murat Y. (30) ise 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

16 yıl önceki cinayete ağırlaştırılmış müebbet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Haymana'da yaşayan Memduh Korkmaz, 13 Aralık 2006 tarihinde kayboldu. Ailesi ve yakınları, ilçenin birçok noktasında ve şehir dışında Korkmaz'ı aradı ancak herhangi bir ize ulaşamadı. İlçede yaşayan İzzet Genç, 2020 Ekim ayında alkol aldıkları bir ortamda, eski arkadaşları Korkmaz'ı, Murat Y. ile boğarak öldürdüklerini ve Yılan Eseri Tepesi yakınlarındaki eski su kuyusuna attıklarını söyledi. İzzet Genç'in arkadaş ortamındaki bu itirafını öğrenen Korkmaz'ın eniştesi Şenol Öztürk, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık talimatıyla kuyuda yapılan incelemede, kafatası ve insan kemikleri bulundu. Kuyudan alınan kemik parçaları, incelenmek üzere adli tıpa gönderildi. Soruşturma kapsamında Murat Y. Haymana'da, firari İzzet Genç ise 2020 Aralık ayında Şanlıurfa'da saklandığı evde yakalandı.

'ENGELLİ AĞABEYİME TACİZDE BULUNDU'

İzzet Genç, emniyetteki ifadesinde, Memduh Korkmaz'ın engelli olan ağabeyine tacizde bulunduğunu, kendisini bu konuda uyarmasına rağmen aynı tutumunu sürdürünce birkaç kez dövdüğünü ileri sürdü. Olay günü de Korkmaz'ı aynı nedenle dövme niyetiyle hareket ettiğini ileri süren Genç, "Yumruk attım, yere düştü. Bu esnada 'Beni öldürme sana para vereceğim' deyince aklıma onu öldürmek geldi. Boğazından sıktım, bacağından tutması için Murat'a bağırdım. O da bacaklarına bastırdı. Öldürdükten sonra üzerindeki elbiseleri çıkarıp oradaki su kuyusuna attım. Birkaç gün sonra da olay yerine gidip 5-6 kova toprağı kuyuya attım" dedi. 

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Tutuklanan İzzet Genç ve ile tutuksuz Murat Y.'nin 'kasten öldürme' suçundan Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandıkları davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya sanık Genç, tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans aracılığıyla katılırken tutuksuz sanık Murat Y., mazeret bildirerek mahkemeye gelmedi. Sanık Korkmaz, pişman olduğunu ve takdirin mahkemede olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Genç'e, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanık Murat Y. de eyleme yardım ettiği gerekçesiyle ilk önce 20 yıl hapis cezasına, ardından olay tarihinde 12-15 yaş aralığında bulunması ve Türk Ceza Kanununun 31'nci maddesi gereğince 'Suça sürüklenen çocuklara en fazla 7 yıl hapis cezası verilir' hükmü kapsamında 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) (FOTOGRAFTA) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KUYUDA YAPILAN ARASTIRMADA, KORKMAZ'A AIT KEMIKLER BULUNMUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIS MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KUYUDA YAPILAN ARASTIRMADA, KORKMAZ'A AIT KEMIKLER BULUNMUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIŞ MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

ANKARA'NIN HAYMANA ILCESINDE 2006 YILINDA KAYBOLAN MEMDUH KORKMAZ'I (14) BOGARAK OLDURDUKTEN SONRA SU KUYUSUNA ATTIKLARI SUCLAMASIYLA YARGILANAN IZZET GENC (35) AGIRLASTIRILMIŞ MUEBBET, ONA YARDIM EDEN MURAT Y. (30) ISE 7 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KUYUDA YAPILAN ARASTIRMADA, KORKMAZ'A AIT KEMIKLER BULUNMUSTU.  FOTO-ANKARA-DHA (ARSIV)

Haluk KARAASLAN/ANKARA, (DHA)

 
Uçuruma düştü, doğa sporları kulüp başkanı kurtardı
 
Rögar kapağı hırsızlığı kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçuruma düştü, doğa sporları kulüp başkanı kurtardı
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde yolda yürürken dengesini kaybeden Osman ...
Farenin poğaçalar arasında gezdiği kafeye inceleme
KOCAELİ'de, dinlenme tesisindeki kafede poğaçaların bulunduğu vitrine ...
Akrabasını vurdu, 'Namusumu temizledim' dedi
BURSA'da, aralarında husumet bulunan akrabası Erkan Lekesüzgöz'ü (47) ...
 
Kayıp olarak aranıyordu, ormanda uyurken bulundu
MERSİN'in Anamur ilçesinde, dün hayvan otlatmaya gidip, bir daha dönmeyince ...
DEVA Parti'li Metin Gürcan, gözaltına alındı
ANKARA'da, 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar ...
Arka bacakları felçli sincap tedaviye alındı
OSMANİYE’nin Bahçe ilçesinde arka bacaklarından felç geçirmiş halde bulunan ...
 
Düzensiz göçle mücadelede 'huzur' uygulaması
İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca Türkiye genelinde 8 bin 157 noktada yapılan 'huzur' ...
Metrodaki bıçaklı saldırganın tutukluluk hali devam etti
KADIKÖY-Tavşentepe metrosunda geçtiğimiz kasım ayında kadınlara elinde ...
Engelleri yoga ile aştı
İZMİR'de yaşayan fiziksel ve görme engelli Ercan Bulut, yoga yaparak engellerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva