'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
1 Nisan 2016 Cuma - 17:38

17 yıl önce öldü bugün yine gündemde

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ünlenen 'Cabbar' isimli papağan, ölümünün üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen hala gündemde.

17 yıl önce öldü bugün yine gündemde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYALI turizmci Metin Suna, bugün, "Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın papağanı 'Cabbar' çalındı" diye yine ortaya çıktı. 40 yaşında olduğunu söylediği  'Cabbar'ın 19 yıldır kendisinde olduğunu belirten Suna, getirene ödül vereceğini açıkladı.

Metin Suna, 15 Şubat'ta iş görüşmeleri için Ukrayna'ya gittiğini belirterek, "Cabbar'ı Konyaaltı İlçesi Altınkum Mahallesi'ndeki komşuma bırakmıştım. Komşum 20 Şubat'ta beni arayarak Cabbar'ın evin bahçesinden çalındığını söyledi. Büyük üzüntü yaşadım. Ben de komşuma polisi arayıp aramadığını sordum. O da hem polisi arayıp bilgilendirdiğini hem de savcılığa bilgi verdiğini söyledi" dedi. 'Cabbar'ın bulunması için özel dedektif tuttuğunu aktaran Suna, "Şu ana kadar haber gelmedi" dedi.

Cabbar'ı kim aldıysa kendisine getirmesini isteyen Suna, "Cabbar bana merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın papağanı olarak kaldığı için çok değerli. Hayatımın bir parçası haline geldi. 19 yıldır baktığım Cabbar'ı evladım gibi gördüm ve gittiğim her yere onu da götürdüm. Götüren kimse bana geri getirsin" diye konuştu.

Papağan Cabbar'ın Antalya'da birçok kişi tarafından bilindiğini söyleyen Suna, "Çeşitli filmlerde, reklamlarda oynadı, tanıtımlarda yer aldı. Yıllardır beraberiz. O olmayınca boşluğa düştüm. Yanımdan hiç ayrılmıyordu. Bir an önce kavuşmak istiyorum" dedi. Kimseden şüphelenmediğini de belirten Suna, Cabbar'ı bulup getirene para ödülü vereceğini söyledi.

1999 DA ÖLMÜŞTÜ

Oysa, Cabbar'ın 1999 yılında öldüğü, Turgut Özal'ın danışmanı gazeteci Can Pulak tarafından 2007 yılında açıklanmıştı. O gün yayınlanan haber şöyle:

Papağan Cabbar’ın gerçek öyküsünü, sahibi ve Turgut Özal’ın danışmanı gazeteci Can Pulak Hürriyet için yazdı: "Papağan tüccarları sekiz yıl önce kollarımda ölen papağanım Cabbar’ın benzerlerini rahmetli Özal’ın papağanı diye satıp duruyorlar."

Türkiye’nin bunca zorlu meseleleri varken, 8 yıl önce ölen Cabbar’ın tekrar gündeme gelmesine ve gazetelere yeniden malzeme olmasına çok üzüldüm. Bir kere daha ilan ediyorum ki, Cabbar 8 yıl önce kollarımda ve tanıkların huzurunda, Milas-Bodrum yolu üzerindeki işyerimde öldü. Sembolik mezarı hálá duruyor.

KUŞ BANA HEDİYEDİR Cabbar’ı l991 yılında, doğa ve hayvan sevgimi bilen bir arkadaşım bana hediye etmiştir. Kuşu, arkadaşıma yıllar önce, Eminönü kuşçularından Halit Sümbül satmıştır. O sırada ben, merhum Cumhurbaşkanımız için Gökova Okluk’taki mütevazı evi yapıyor, bahçesini doğal güzelliklerle süslüyordum. Cabbar’ı buraya ben getirdim, ona ve diğer kuşlara güzel bir kafes yaptırdım. Rahmetli Özal burada gördüğü papağanı beğenmiş, dostluk kurmuş, zamanla alıştırarak Cabbar’ı omuzunda gezdirmeye başlamıştır. Cabbar kafesteki huzurlu yaşamından merhum Özal’ın omuzuna terfi ettikten sonra, çok önemli şahsiyetlerle tanıştı. Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, Yunan eski Başbakanı Mitçotakis, pekçok Başbakan ve bakan, dünyaca ünlü sanatçılar bunların arasında sayılabilir. Özal hayata gözlerini yumduktan sonra, Cabbar’ı 8 yıl yanımdan ayırmadım ve kucağımda ölene kadar onu ihtimam ve özenle besledim. İşte Cabbar’ın gerçek özgeçmişi ve hikayesi böyle.

TURİZMCİ O GÜN NE DEMİŞTİ

Turizm işletmecisi Malatyalı Metin Suna, 2007 yılındaki o haberde, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın papağanı olduğunu öne sürdüğü ’Cabbar’ı, hemşerisi ’Amigo’ lakaplı Müjdat adlı bir kişiden 7 bin 500 dolara aldığını söylemişti. Suna, "5 yıldır izini kaybettiğim Müjdat, Cabbar’ı Özal ailesinin kendisine verdiğini ama bakamadığını söyledi. Ben de hiç sorgulamadan satın aldım" demişti..

ANTALYALI TURIZMCI METIN SUNA'DA (CABBAR ILE)  BULUNAN MERHUM CUMHURBASKANI TURGUT OZAL'IN PAPAGANI 'CABBAR' CALINDI. CABBAR'IN 19 YILDIR KENDISINDE OLDUGUNU BELIRTEN SUNA, GETIRENE ODUL VERECEGINI ACIKLADI.  (fOTO:ANTALYA-DHA)

 

 
Sağlıklı dişler için örnek işbirliği
 
Artık plajlarda bile...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıklı dişler için örnek işbirliği
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği ...
6 bin 375 kitaplı kütüphane açıldı
ANTALYA'nın Kepez ilçesi Yenimahalle'de bulunan Mobil Ortaokulu'nda yapılan ...
Aksu Kent Konseyi toplandı
AKSU Kent Konseyi'nin aylık yönetim kurulu toplantısı Tülay Ateş başkanlığında yapıldı.
 
AB Eğitim Programı'na yoğun ilgi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü ev sahipliğinde, ...
ATSO Portakal Atölyesi'nden 'Antalya Dersleri'
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan 'Portakal ...
Başkan Tütüncü'nün okul ziyareti
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Hüseyin Ak İlkokulu'nu ziyaret etti.
 
Büyükşehir 'Kapıları Açtı'
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, ...
Şehidin adı okula verildi
KEPEZ İlçesi'nde yapımı tamamlanan 24 derslikli okula, Mardin'in Nusaybin ...
Bakan Yardımcısı Şahin, AKUD'ta
AVRUPA Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Alman Dostluk Federasyonu ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva