Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
7 Ekim 2020 Çarşamba - 09:03

18 yıldır oğullarını arıyorlar

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde 2002 yılında evinin önünde minibüse bindirilip kaçırıldığı iddia edilen market işletmecesi Osman Dikici'den 18 yıldır haber alınamıyor. Oğullarını aramaktan hiç vazgeçmeyen aile, yetkililerden yardım istiyor.

18 yıldır oğullarını arıyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

?Olay, 2002 yılı haziran ayında, Karşıyaka Cevdet Bilsay Caddesi'nde meydana geldi. Evinin hemen karşısında iş yeri bulunan bir arkadaşıyla çay içen ve o dönemde 30 yaşında olan Osman Dikici, iddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından minibüse bindirilerek kaçırıldı. Aynı gün aileye gelen telefonda, Osman Dikici’yi kaçırdıkları ve bir ay boyunca kendileriyle birlikte kalacağı belirtildi. Aile, durumu polise bildirdi. Polis arama çalışmabı başlattı, ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı. Bu dönemde aileye ve polise çok sayıda asılsız ihbar geldi. Oğulları Osman'ın B.U. tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Kemal Dikici ile yakınlarının arayışı ise hiçbir zaman bitmedi.

'ÖLDÜYSE ÖLDÜ DESİNLER, MEZARINI BİLEYİM'

Uzun yıllardır büyük bir çaresizlik yaşadıklarını belirten Kemal Dikici, "Belirsizlik kadar kötü bir duygu yok. Son 3-4 yıldan beri uyku uyuyamaz oldum. Geceleri kalkıp acaba gelir mi diye balkona çıkıyorum. Kapıda bir tıkırtı olsa 'Osman mı geldi?' diye heyecanlanıyorum. Artık bu iş sonuçlansın. Ne şekilde olursa olsun, ama sonuçlansın. Kimi görsem bana Osman'ı soruyor. Çaresizlik içindeyim. Oğlumun öldürülmüş olduğunu düşünmek istemiyorum. Oğlumu kaçıran B.U.'nun Antalya'da olduğunu öğrendik. Üzerinde kimlik ve ehliyet olmadığı için başka bir ülkeye gidip gitmediğini de bilmiyoruz. Kendi isteğiyle gittiğini düşünmüyorum. Çünkü ona yeni bir iş yeri açmıştık ve sözlüydü. Evlilik planları yapıyordu. Ayrıca bizimle de bir sorunu yoktu. Kaçmış olsa da bu 18 yıl sürmezdi. Kolum kanadım kırık. Eğer çocuğum öldüyse öldü desinler. Ben de mezarına gideyim, lokmasını döktüreyim. Böyle beklemenin bir faydası yok" dedi.

'AYAKTAYIZ AMA HAYALET GİBİYİZ'

Yıllardır evlat özlemi çeken anne Fatma Dikici, hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak sorunlar yaşadıklarını söyledi. Dikici, "Ne gecemiz ne gündüzümüz belli. Çok büyük sıkıntıdayız ancak çözüm bulunamadı. Her yere başvurduk ancak sonuç alamadık. Çocuğunuzdan 15 dakika haber alamasanız tedirgin olursunuz. Biz bunu 18 yıldır her gün yaşıyoruz ve yardım bekliyoruz. Çocuğumu B.U. götürdü. Osman, çok efendi bir çocuktu. Kendi isteğiyle gideceğini düşünmüyorum. Ulaşmak için çok uğraştık. Oğlumuzun ölü veya dirisini istiyoruz. Tek isteğimiz ne şekilde olursa olsun oğlumuzu bulmak. Psikolojimiz ve sağlımız iyi durumda değil. Ayaktayız ama hayalet gibiyiz" diye konuştu.

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN, HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI.  FOTOGRAFTA ANNE FATMA DIKICI (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN, HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI.  FOTOGRAFTA BABA KEMAL VE ANNE FATMA DIKICI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN, HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI.  FOTOGRAFTA BABA KEMAL DIKICI (SOLDA) (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN, HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI. (FOTO: TOLGA TAHCI / IZMIR DHA)

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN (FOTOGRAFTA), HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI. (FOTO:  / IZMIR DHA)

IZMIR KARSIYAKA ILCESINDE MARKET ISLETEN OSMAN DIKICI'DEN (FOTOGRAFTA), HAZIRAN 2002'DE EVININ ONUNDEN OTOMOBILE BINDIRILDIKTEN SONRA BIR DAHA HABER ALINAMADI. AILESININ YAPTIGI TUM GIRISIMLER DE SONUCSUZ KALDI. 18 YILLIK SURE ICERISINDE POLISIN ZAMAN ZAMAN YURUTTUGU SORUSTURMALARDAN DA SONUC ALINAMAYINCA, OSMAN DIKICI'NIN KAYBOLMASI SIR OLARAK KALDI.  (FOTO:  / IZMIR DHA)

Tolga TAHÇI- Ahmet Turhan ALTAY/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Falezlerden düşen genç, 500 metre taşınarak kurtarıldı
 
'Deniz dibindeki hayalet ağlar, ekosistemi çökertiyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyin ameliyatı sonrası ilk fotoğraf
Fatma Girik ameliyat sonrası istirahate çekildiği evinden bir fotoğraf paylaştı.
FETÖ'nün jandarma yapılanmasına operasyon: 6 gözaltı
TERÖR örgütü FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem yapılanmasına ...
Koronavirüsle, kat kat giyinerek mücadele ediyorlar
BİLECİK Devlet Hastanesi Pandemi Polikliniği ve Yoğun Bakım Ünitesi'nde ...
 
Tamir için çıktığı direkte akıma kapılan elektrikçi öldü
ŞANLIURFA’da kablo arızasını gidermek için çıktığı elektrik direğinde ...
Seri katile, 2 cinayetten ağırlaştırılmış müebbet istemi
ORDU ve Samsun’da, 12 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan seri katil ...
Kazada yaralanan uzman onbaşı, şehit oldu
KOCAELİ’nin Körfez ilçesinde, freni boşalan jandarma midibüsünün park ...
 
Pendik'te çatı yangını
PENDİK'te iddiaya göre mahalledeki çocukların kağıtlarla oynadığı sırada ...
Gübre fabrikasındaki patlamada 4 sanığa 2,5'ar yıl hapis
BURSA'nın Gemlik ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise yaralandığı ...
1 ay bitkisel hayatta kaldı, yaşama tutundu
KONYA'da Hamiyet Yıldırım (71) kalp kapakçığının çürümesiyle, beynine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva