Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
7 Mayıs 2017 Pazar - 10:14

1960'ların 6 numarası şimdi 1 numara...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 1960’ların sonlarında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Annesi Serçin İnci Türel, ablası Berrin Türel ve akrabalarıyla yer aldığı fotoğrafta Türel, uzun süre lakabı olarak kalan ‘6’ numaralı bisikleti ile de görülüyor.

1960 ların 6 numarası şimdi 1 numara...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (ÖZEL)

Bu fotoğraflar aslında, 6 numaralı bisikletiyle sokakları turlayan ve adı uzun süre ‘6 numara’ kalan Menderes Türel’in zamanla basamakları nasıl tırmandığının ve bugün Antalya’nın nasıl 1 numarası olduğunun da geçmişte kalan bir yansıması…



KURBAN BAYRAMI HATIRASI

Antalya sokaklarında çekilmiş bu iki fotoğraftan biri kurban bayramında ailenin bir araya geldiğini günü gösteriyor. Kurbanı kesen kişi (5) Türel’in şu anda asistanı ve danışmanı olarak yanından ayırmadığı Faik Şenli’nin dedesi… Kurbanın bacağından tutan Bülent Zafer Şenli (6) Faik Şenli’nin babası… 4 numaralı kişi ise Bülent zafer Şenli’nin babası Faik Şenli’nin ise büyük dedesi… 1 numara Menderes Türel, 2 numara anne Serçin İnci Türel, 3 numara ise abla Berrin Türel… 



FAİK ŞENLİ’NİN ANNESİ, BABASI VE DEDESİ…

 
2009 seçimlerini kaybeden Türel, Rixos’ta çalışırken yanında asistan olarak göreve başlayan Faik Şenli, bu eski fotoğraflarla yer alan Şenli ailesinin çocuğu… Faik Şenli’nin babası Bülent Zafer Şenli, Menderes Türel’in halasının oğlu. Türel, Star Gazetesi Genel Koordinatörü olarak çalışırken Faik Şenli yine asistanlığını yaptı. Şenli bu kez 2011 Milletvekili seçimlerinden sonra asistan olarak Türel ile birlikte Ankara’ya gitti.



HEP YANINDA...

Faik Şenli (solda mavi gömlekli), Menderes Türel’in eli, kolu, ayağı, gözü ve tabiri caizse her şeyi oldu. Türel, 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da yine Faik Şenli’yi yanından ayırmadı.


 
BABASI NE DEMİŞTİ?

Menderes Türel, rahmetli babasının adını taşıyan caddenin açılışında, "Suphi Türel'in evladı olmaktan şeref duyuyorum" diyerek şu anısını paylaşmıştı:

"Gazeteciliğe henüz yeni başlamıştım. Daha 18-19 yaşında bir delikanlıydım. Muhabirlikle başladım mesleğe. O dönemlerde babam da gazeteciydi, ailemiz gazeteci. Babam bana dedi ki oğlum bak basın toplantılarına gideceksin, genç delikanlısın. Herkes soracak, kim bu çocuk diyecek. Herkes seni birbirine tanıtıyor iken, Suphi Türel'in oğlu diyecekler. Ama benim en büyük muradım, duam, bir gün inşallah herkes beni Menderes Türel'in babası olarak tanır. İşte bugün ben burada Suphi Türel'in evladı olmaktan şeref duyuyorum."
 
TÜREL KİMDİR?
 
11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’ da tamamladıktan sonra İngiltere’ de gazetecilik eğitimi aldı.
 
Uzun yıllar boyunca Antalya’ da gazeteci olarak çalışan Menderes Türel, çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından bir çok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi.1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi. 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçilen Türel, daha sonra 21 Kasım 1997 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. 

Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için kendi arzusu ile Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 günü yapılan genel yerel seçimlerde oyların yüzde 34.77’sini alarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihine kadar bu görevi yürüttü. ATSO bünyesinde Meclis Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan vekili, Yönetim Kurulu Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Antalya’nın şehircilik ve ticaret alanındaki temel sorunlarının çözümü ve turizm alanında tanınması için birçok proje başlatan, seminer ve konferanslar düzenleyen Türel, Antalya’nın dünyaya açılması için gönüllü bir elçi gibi çalıştı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığını ve Antalya Milletvekiliği yapan Menderes Türel halen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıdır.  Evli ve iki çocuk babası olan Menderes Türel University of Cambridge First Certificate sahibi ve çok iyi derecede İngilizce biliyor.
 
 

 
Eski dosttan ziyaret
 
Antalya'da kaza; 2 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski dosttan ziyaret
ANTALYA Demre İlçesi'nin Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki kardeş ...
Demre'de kaza
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde otomobille motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
Kamyon öldürdü
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde evinin önünde bisiklet süren 5 yaşındaki ...
 
Evinin kapısında böyle soyuldu
Antalya'da kendini savunma gücü olmayan yaşlı bir adam, 'Şaka' yaptığını ...
Domates fiyatları çiftçiyi sevindirdi
TÜRKİYE'nin en önemli örtüaltı domates üretim merkezi Antalya'da, Rusya'nın ...
Antalya OSB'de öğrenci-veli sanayici buluşması
ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, mesleki teknik eğitim gören ...
 
Türkiye Golf Turu 6'ncı ayak mücalesi başladı
TÜRKİYE Golf Federasyonu (TGF) tarafından düzenlenen 2017 Türkiye Golf ...
İşle ilgili 400 bin uyuşmazlık arabuluculukla çözümlenecek
ADALET Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, işle ilgili ...
Tedavi edilmediği iddiasıyla kendini kesti
ANTALYA'da 40 yaşındaki İsmail R., diş tedavisi için geldiği hastanede ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva