Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
1 Şubat 2012 Çarşamba - 17:59

20 yıllık imar özlemi sona mı eriyor?

20 yıldır imar hayaliyle yaşayan Kırcami’de çözüm yolunda ciddi adım atıldı. Bugün toplanan Antalya Toprak Koruma Kurulu, oy çokluğuyla Kırcami bölgesinin tarım dışı amaçla kullanılabileceğine karar verdi.

20 yıllık imar özlemi sona mı eriyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Toprak Koruma Kurulu, 20 yıldır imar çözümü bekleyen Kırcami bölgesinin tarım dışı amaçla kullanılabileceğine karar verdi. Oy çokluğuyla alınan karar, Kırcami'nin imara açılabilmesi için ilk adımın atıldığı anlamına geliyor. Şehrin merkezinde kalan bin 600 hektar büyüklüğündeki alan, tarım arazisi olduğu için gelişemiyordu. Bölge sakinleri, Kırcami'nin imara açılabilmesi için 20 yıldır mücadele ediyor.
BAŞKANLAR VE ODALAR BİR ARADA
Antalya Toprak Koruma Kurulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde toplandı. Kurul üyeleri, Kırcami'yle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i dinledi. Her iki başkan da bölgeyle ilgili görüşlerini belirttikten sonra toplantıdan ayrıldı. Gıda Tarım ve İl Müdürlüğü, Antalya Defterdarlığı, Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mimarlar Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası, Tarım Kooperatifleri Birliği temsilcilerinden oluşan kurul üyeleri, konuyu kendi aralarında değerlendirdi.
BAKANLIKTAN KARAR ALINACAK
Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda Hakkı Loğoğlu, kurulun, Kırcami'nin tarım dışı amaçla kullanılabilirliğini oy çokluğuyla kabul ettiğini açıkladı. Kurulun başkan yardımcılığını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrrullah Erçin ise bundan sonraki süreci şu sözlerle anlattı: "Şimdi ilgili bakanlıktan kamu yararı kararı alınacak ve Tarım Bakanlığı'na onaya gönderilecek. Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra artık belediye kendi 5 ve 25 binlik imar planlarını yapacak."
İLK ADIM ATILDI
Kurul üyelerinin görüştüğü Kırcami sakinleri de toplantı salonunun önünde heyecanla bekledi. Kararın açıklanmasının ardından, Kırcami Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çiviler, imar çalışmalarında ilk adımın atılmış olduğunu söyledi. Kırcami'nin imara açılmasını 20 yıldır beklediklerini ifade eden Çiviler, bu kez süreçten Umutlu olduklarını dile getirdi.
AKAYDIN: İMARA AÇILMALI
Kurul üyelerine görüşlerini açıklayan belediye başkanlarından Süleyman Evcilmen, herhangi bir açıklama yapmadan toplantının yapıldığı binadan ayrılırken, Mustafa Akaydın, bölgenin imara açılması gerektiğine inandığını söyledi. Akaydın, Kırcami'de 0,80 emsali savunduklarını bir kez daha yineledi.

Kırcami'nin imara açılmasıyla ilgili geçmiş yıllarda da girişimler olmuş, ancak sonuç alınamamıştı. Yerel yönetimlerin aldığı imar kararları, bölgenin tarım arazisi olduğu gerekçesiyle yargı kararlarıyla iptal edilmişti.

TÜREL: BÜYÜKŞEHİR GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİ
Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kırcami’nin Toprak Kurulu’nda tarıma elverişli değildir raporunun onaylandığını belirterek, ‘’ Biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden de, Kırcami ile ilgili 0.80 emsalli imar planını yapma geregini yerine getirmesini bekliyoruz’’ dedi

Antalya’da yılan hikayesine dönen Kırcami’de, Toprak Kurulu Kararı’nın olumlu çıkması ile yeniden planlamasının önünün açıldığını bildiren Türel, bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ın bu planları halktan kaçırmadan Kırcamililerin beklentilerin doğrultusunda yapması gerektiğini söyledi

 ‘’Benim en büyük korkum yöre halkının beklentilerinden farklı bir şekilde kapalı kapılar ardında gizlice kamuoyuyla paylaşmadan plan yapmalarıdır’’ diyen Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin 0.80 emsalli ilanı bir an önce yaparak kamuoyuyla paylaşmasını ve bundan sonra da her türlü desteği vemeye devam edeceği sözünü tekrarladı.

Antalya’da bugün onaylanan Kırcami Toprak Kurulu Kararı’nda 11 kurul üyesinden 10’u Kırcami’nin tarıma elverişli olmadığına ilişkin oy kullandı. Kurulda yer alan Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi ise aksi yönde oy verdi. Bu kararın çıkmasının ardından Kırcami’nin yeniden planlanmasının önü açılmış oldu. Toprak Kurulu kararının alınabilmesi için kurula katılan üyelerin 5’te üçünün olumlu karar vermesi gerekiyor. Toprak Kurulu kararlarında yüzde 50 salt çoğunluk yeterli gelmiyor.
 

 
Yıkılacak mı, onarılacak mı?.. İşte, karar…
 
Alanyalı gazeteci tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim eser 9 Şubat 2012 Perşembe 11:14

bütün emegi geçen herkese teşşekkür ederiz

Yorumu oyla      3      3  
ibrahim eser 3 Şubat 2012 Cuma 13:59

ben ziraat temsilcisine soruyorum kardeşim bu kadar mı göremiyosunuz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıkılacak mı, onarılacak mı?.. İşte, karar…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Bayındırlık, İmar, ...
Takla atan otomobilde biri bebek 3 kişi yaralandı
Antalya’nın Alanya İlçesi'nde oturan 42 yaşındaki Murat Özateş'in kullandığı ...
Kepçe yüklü tır uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Antalya’'nın Alanya İlçesi'nde 33 yaşındaki Salih Kızıldemir yönetimindeki ...
 
CHP'li Kaptan'dan 12 Eylül teklifi
CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, 12 Eylül müdahalesinden sonra kapatılan ...
Antalyalı ihracatçının yüzü gülüyor
2012 Ocak ayında Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan dış ticaret ...
Kar nedeniyle mahsur kalan besiciler kurtarıldı
Antalya'nın Akseki İlçesi'nde yoğun kar nedeniyle ormanlık alanda mahsur ...
 
Berberler hastane kapısında niye sırada?
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 11 gün önce yüz nakli yapılan 19 yaşındaki ...
'Doğan Hızlan Kütüphanesi' açılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin ...
12 yaşındaki kız çocuğunu sözleşmeyle satın alıp tecavüz etti
Antalya’da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva