TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
25 Aralık 2019 Çarşamba - 10:41

2019'dan geriye kalanlar

ACISIYLA tatlısıyla 2019 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, bir yılı nasıl geçirdiğimizi sizler için derledik.

2019 dan geriye kalanlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar'dan oluşan Batı Akdeniz Bölgesi için 2019, kimi acı, kimi tatlı olaylara sahne oldu. 2019 yılı, tarihe geçen hayli heyecanlı günlerle hayatımıza damgasını vurdu.

TURİZMDE REKORLAR YILI

Antalya, tarihinde ilk defa 15 milyon turist sayısını aştı. 20 Kasım itibarıyla Antalya ve Gazipaşa havalimanları dış hatlardan 14 milyon 912 bin, çoğunluğu İstanbul üzerinden transit 600 bin, 55 bine yakını da kruvaziyer turizmi kapsamında olmak üzere, 15 milyon 567 bin turist geldi. Toplamda 16 milyona yaklaşan turist sayısında, gün rekoru da kırıldı. 14 Temmuz'da 96 bin 181 turist geldi. Antalya, yaz dönemi turist sayısıyla da dünyada birinci oldu.

BELEDİYE EL DEĞİŞTİRDİ

Antalya'da büyükşehir belediye başkanlığı, 31 Mart'taki yerel seçimde el değiştirdi. Mevcut başkan Menderes Türel, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçime giderken, Millet İttifakı'nın adayı ise Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek oldu. Seçimde oyların yüzde 50.6'sını alan Muhittin Böcek yeni başkan seçildi.

DÖRDÜNCÜ KOL NAKLİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen erkek hastanın organ ve uzuvları bağışlandı. Ölen gencin kolları, 25 Kasım akşamı, güneş panelini tamir ettiği sırada elektrik akımına kapılarak iki kolunu kaybeden Yusuf Oğuz Şimşek'e nakledildi. Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi Şimşek'in tedavisi hastanede sürüyor.

BALON BALIĞI İSTİLASI

Son yıllarda Akdeniz'de popülasyonu artan balon balığı, balıkçıların korkulu rüyası haline gelirken, 13 Ekim Pazar akşamı balıkçı teknesiyle Akdeniz'de ava çıkan Mehmet Sever'in ağına, balon balığı sürüsü takıldı. Yüzlerce balon balığını ağ ile teknesine çeken Sever, gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Sever, "Bu balık denizin piranası gibi bir şey" dedi.

EN ESKİ GEMİ BATIĞI

Batı Antalya açıklarında, geçen 8 Nisan'da, içinde 1,5 tonluk bakır külçe bulunan 14 metre boyunda, dünyanın en eski gemi batığı keşfedildi. M.Ö. 1600 yılına ait, dünyanın en eski ticaret gemisi olduğu belirtilen batık, su altı arkeolojisi bakımından çığır açacak yeni bir keşif ve su altının Göbeklitepe'si olarak nitelendirildi.

KESİK MİNAREYE KÜLAH

Antalya'nın simge yapılarından, 'Kesik Minare' olarak bilinen Şehzade Korkut Camii'nin, Bizans'tan Cumhuriyet dönemine kadarki medeniyetlerin izlerinin de korunacağı müze cami konseptiyle yeniden ibadete açılması için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında, 7 Mayıs'ta, minarenin üzerine 123 yıl önceki halinde olduğu gibi yeniden kubbe konuldu.

BUSE 1 YILDIR KAYIP

Kemer ilçesinde, 24 Ocak'ta meydana gelen sağanak ve hortum felaketinde, annesi Ayla Acar'ın kullandığı otomobilin dereye düşmesi sonucu üniversite öğrencisi Kader Buse Acar (20) kayboldu. Yapılan tüm aramalara rağmen izine rastlanılamayan Kader Buse Acar'ı arama çalışmaları zaman zaman sürdürülürken, acılı ailesi ise bekleyişini sürdürüyor.

Aynı gün saatteki hızı 100,5 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu, Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Kumluca'da Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi, Finike'de ise 5 kişi yaralandı.

ÖDÜLLER TEK FİLME

Bu yıl 56'ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim- 1 Kasım tarihleri aralığında yapıldı. Kırmızı halıda her yıl olduğu gibi renkli görüntüler ortaya çıktı. Ali Özel'in yönetmenliğini yaptığı 'Bozkır', aldığı 10 ödül ile festivale damga vurdu.

HORTUM APRONU VURDU

26 Ocak'ta Antalya Havalimanı'nı hortum vurdu. Saatte 133 kilometre hızla güney yönlerinden esen fırtına ve hortum nedeniyle havalimanında 2 otobüs, 1 minibüs, 2 merdiven devrildi. 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde de kısmi hasar oluştu. Havalimanında otobüslerdeki yolcuların da içerisinde bulunduğu 12 kişi yaralandı. Hortum nedeniyle kent merkezinin yanı sıra Alanya, Kumluca ve Finike ilçelerinde de tarım alanları ve yerleşim yerlerinde zararlar oluştu.

ALANYASPOR'DA ACI

Alanyaspor'un 28 Nisan'da deplasmanda oynadığı ve 1-1 biten Kayserispor maçının ardından kiraladıkları VIP minibüsle ilçeye dönen futbolcular kaza geçirdi. Dinek mevkisi yakınlarında yan yatarak sürüklenen minibüsten yola fırlayan Josef Sural, yaşamını yitirdi. Araçtaki diğer 6 futbolcu da yaralandı.

BÖLGEDE BİR YIL

BURDUR: Burdurlu, belediyeyi yönetmesi için yine CHP'li Başkan Ali Orkun Ercengiz'i seçti. Çevresinde Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Salda Gölü tartışmaları kamuoyunda sıkça gündeme geldi. Bölgenin en fazla ziyaret edilen cazibe merkezlerinden olan Salda Gölü'nü bu tartışmalar ışığında bu yıl 1,5 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Lavanta Deresi yine binlerce kişiyi ağırladı. Serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can, Salda Gölü'nde dalış rekoru kırdı. Yılın son ayında Burdur'da oğlunun doğum gününde tartıştığı eşi astsubay Mehmet Efe'nin dövdüğü iddia edilen Gül Efe yaşamını yitirdi.

ISPARTA: Isparta'da belediye yönetimi MHP'den AK Parti'ye geçti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Değirmen, Belediye Başkanı seçildi. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için Isparta Çalcatepe'ye inşa edilen anıt mezar, tamamlanarak ziyarete açıldı. Gül çiçeği üretimi artmasına rağmen ihracat bir önceki yıla yakın oranda gerçekleşti. Kentteki lavanta tarlalarını 750 bin ziyaretçi gezdi. Yılın son ayında üniversite öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı tarafından kaldığı apartta öldürüldü. Eğirdir Gölü'nün yüzeyi, 10 yılda 520 kilometrekareden 436 kilometrekareye geriledi.

AFYONKARAHİSAR: Belediye yönetimi yine AK Parti'de kalırken, başkan değişti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak Mehmet Zeybek seçildi. Su seviyesi düşen Eber Gölü kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Termal turizm bayram tatillerinin yanı sıra eğitimdeki ara tatil dolayısıyla canlandı. Denizli'nin Bozkurt ilçesi merkezli 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Afyonkarahisar'da 15 ev yıkıldı. Antalyaspor- MKE Ankaragücü maçının ardından Ankara'ya gitmek için yola çıkan konuk takımın taraftarlarını taşıyan midibüsün devrildiği kazada 2 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Afyonkarahisar, Dünya Motokros Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.

ANTALYA, TARIHINDE ILK DEFA 15 MILYON TURIST SAYISINI ASTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI, 31 MART'TAKI YEREL SECIMDE EL DEGISTIRDI. MEVCUT BASKAN MENDERES TUREL, CUMHUR ITTIFAKI'NIN ADAYI OLARAK SECIME GIDERKEN, MILLET ITTIFAKI'NIN ADAYI ISE KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI HASTANESI'NDE TEDAVI GORDUGU SIRADA BEYIN OLUMU GERCEKLESEN ERKEK HASTANIN ORGAN VE UZUVLARI BAGISLANDI. OLEN GENCIN KOLLARI, 25 KASIM AKSAMI, GUNES PANELINI TAMIR ETTIGI SIRADA ELEKTRIK AKIMINA KAPILARAK IKI KOLUNU KAYBEDEN YUSUF OGUZ SIMSEK'E NAKLEDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BATI ANTALYA ACIKLARINDA, GECEN 8 NISAN'DA, ICINDE 1,5 TONLUK BAKIR KULCE BULUNAN 14 METRE BOYUNDA, DUNYANIN EN ESKI GEMI BATIGI KESFEDILDI.(FOTO:TAHSIN CEYLAN)

ANTALYA'NIN SIMGE YAPILARINDAN, 'KESIK MINARE' OLARAK BILINEN SEHZADE KORKUT CAMII'NIN, BIZANS'TAN CUMHURIYET DONEMINE KADARKI MEDENIYETLERIN IZLERININ DE KORUNACAGI MUZE CAMI KONSEPTIYLE YENIDEN IBADETE ACILMASI ICIN BASLATILAN RESTORASYON CALISMALARI KAPSAMINDA, 7 MAYIS'TA, MINARENIN UZERINE 123 YIL ONCEKI HALINDE OLDUGU GIBI YENIDEN KUBBE KONULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYANIN KEMER ILCESINDE, 24 OCAK'TA MEYDANA GELEN SAGANAK VE HORTUM FELAKETINDE, ANNESI AYLA ACAR'IN KULLANDIGI OTOMOBILIN DEREYE DUSMESI SONUCU UNIVERSITE OGRENCISI KADER BUSE ACAR KAYBOLDU. (FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYANIN KEMER ILCESINDE, 24 OCAK'TA MEYDANA GELEN SAGANAK VE HORTUM FELAKETINDE, ANNESI AYLA ACAR'IN KULLANDIGI OTOMOBILIN DEREYE DUSMESI SONUCU UNIVERSITE OGRENCISI KADER BUSE ACAR KAYBOLDU.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

ANTALYANIN KEMER ILCESINDE, 24 OCAK'TA MEYDANA GELEN SAGANAK VE HORTUM FELAKETINDE, ANNESI AYLA ACAR'IN KULLANDIGI OTOMOBILIN DEREYE DUSMESI SONUCU UNIVERSITE OGRENCISI KADER BUSE ACAR KAYBOLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI, 26 EKIM- 1 KASIM TARIHLERI ARALIGINDA YAPILDI. KIRMIZI HALIDA HER YIL OLDUGU GIBI RENKLI GORUNTULER ORTAYA CIKTI. ALI OZEL'IN YONETMENLIGINI YAPTIGI 'BOZKIR', ALDIGI 10 ODUL ILE FESTIVALE DAMGA VURDU.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

BU YIL 56'NCISI DUZENLENEN ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI, 26 EKIM- 1 KASIM TARIHLERI ARALIGINDA YAPILDI. KIRMIZI HALIDA HER YIL OLDUGU GIBI RENKLI GORUNTULER ORTAYA CIKTI. ALI OZEL'IN YONETMENLIGINI YAPTIGI 'BOZKIR', ALDIGI 10 ODUL ILE FESTIVALE DAMGA VURDU. FILM EKIBI ODULLERIYLE FOTOGRAF CEKTIRDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

26 OCAK'TA ANTALYA HAVALIMANI'NI HORTUM VURDU. SAATTE 133 KILOMETRE HIZLA GUNEY YONLERINDEN ESEN FIRTINA VE HORTUM NEDENIYLE HAVALIMANINDA 2 OTOBUS, 1 MINIBUS, 2 MERDIVEN DEVRILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

26 OCAK'TA ANTALYA HAVALIMANI'NI HORTUM VURDU. SAATTE 133 KILOMETRE HIZLA GUNEY YONLERINDEN ESEN FIRTINA VE HORTUM NEDENIYLE HAVALIMANINDA 2 OTOBUS, 1 MINIBUS, 2 MERDIVEN DEVRILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA VE ILCELERINDE BASLAYAN SIDDETLI YAGMUR, OGLE SAATLERINDE FIRTINAYA CEVIRDI. OGLEDEN SONRA KUMLUCA VE KEMER'DE ETKILI OLAN IKI HORTUM, KEMER'I YIKIP GECTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/KEMER-DHA)

ANTALYA'DA SAATTEKI HIZI 100 KILOMETREYI GECEN FIRTINA SERALARA ZARAR VERDI.(FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

ANTALYA'DA OLUSAN FIRTINA, HORTUM VE YAGIS NEDENIYLE AKSU CAYI'NDA SURUKLENEN TEKNELER KUNDU BOLGESINDE KARAYA OTURDU. BAZI TEKNELER YAN YATIP SUYA GOMULURKEN, BAZILARI DA DENIZE SURUKLENDI. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 OCAKTA ETKISINI OLAN KUVVETLI YAGIS VE FIRTINA  KENTIN ANA BULVARI 100. YIL'DA AGACLARI YOLA DEVRILDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 26 OCAKTA  YASANAN HORTUMDA LARA'DAKI RAUF DENKTAS CADDESI UZERINDEKI IS YERLERINE MADDI HASAR MEYDANA GELDI. (FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA

ALANYASPOR'UN 28 NISAN'DA DEPLASMANDA OYNADIGI VE 1-1 BITEN KAYSERISPOR MACININ ARDINDAN KIRALADIKLARI VIP MINIBUSLE ILCEYE DONEN FUTBOLCULAR KAZA GECIRDI. DINEK MEVKISI YAKINLARINDA YAN YATARAK SURUKLENEN MINIBUSTEN YOLA FIRLAYAN JOSEF SURAL, YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALANYASPOR'UN 28 NISAN'DA DEPLASMANDA OYNADIGI VE 1-1 BITEN KAYSERISPOR MACININ ARDINDAN KIRALADIKLARI VIP MINIBUSLE ILCEYE DONEN FUTBOLCULAR KAZA GECIRDI. DINEK MEVKISI YAKINLARINDA YAN YATARAK SURUKLENEN MINIBUSTEN YOLA FIRLAYAN JOSEF SURAL, YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

CEVRESINDE MILLET BAHCESI YAPILACAGI ACIKLANAN SALDA GOLU TARTISMALARI KAMUOYUNDA SIKCA GUNDEME GELDI.(FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DAKI LAVANTA DERESI YINE BINLERCE KISIYI AGIRLADI. (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDUR'DAKI LAVANTA DERESI YINE BINLERCE KISIYI AGIRLADI. (FOTO:BURDUR-DHA)

BURDURLU, BELEDIYEYI YONETMESI ICIN YINE CHP'LI BASKAN ALI ORKUN ERCENGIZ'I SECTI.(FOTO:BURDUR-DHA)

ISPARTA'DA BELEDIYE YONETIMI MHP'DEN AK PARTI'YE GECTI. ISPARTA TICARET VE SANAYI ODASI (ITSO) BASKANI SUKRU DEGIRMEN, BELEDIYE BASKANI SECILDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

ISPARTA'DA GUL CICEGI URETIMI ARTMASINA RAGMEN IHRACAT BIR ONCEKI YILA YAKIN ORANDA GERCEKLESTI. (FOTO:MEHMET CINAR/ISPARTA-DHA)

UNIVERSITE OGRENCISI GULEDA CANKEL, ESKI ERKEK ARKADASI TARAFINDAN KALDIGI APARTTA OLDURULDU(FOTO:ISPARTA-DHA)

EGIRDIR GOLU'NUN YUZEYI, 10 YILDA 520 KILOMETREKAREDEN 436 KILOMETREKAREYE GERILEDI.(FOTO:ISPARTA-DHA)

BELEDIYE YONETIMI YINE AK PARTI'DE KALIRKEN, BASKAN DEGISTI. AFYONKARAHISAR BELEDIYE BASKANI OLARAK MEHMET ZEYBEK SECILDI. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN CAY, BOLVADIN VE SULTANDAGI ILCELERI SINIRLARI ICERISINDE BULUNAN EBER GOLU KURUMA TEHLIKESIYLE KARSI KARSIYA KALDI. (FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR, DUNYA MOTOKROS SAMPIYONASI'NA EV SAHIPLIGI YAPTI.(FOTO:SATILMIS AKKAS/AFYONKARAHISAR-DHA)

 

ANTALYA (DHA) 

 
Yangın söndürme robotunu hayata geçirmek istiyorlar
 
Güngören'de sokakta ceset bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın söndürme robotunu hayata geçirmek istiyorlar
ANTALYA'da yaşayan 14 yaşındaki 4 kız öğrenci, 'Yangın söndürme robotu' ...
Denizcilik Fakültesi'nde limanlar konuşuldu
AKDENİZ Üniversitesi Kemer Denizcilik Fakültesi tarafından 'Türkiye Limanlarının ...
OSB'de dış ticaret platformu kuruldu
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bölge firmalarının dış ticaret ...
 
Gök taşını, 11 yıl sonra ceviz ağacının dibinde buldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde, çiftçi Mehmet Güngör (81), 2008 yılında bahçesine ...
Alanya'da sağanak ve rüzgar seraları vurdu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde etkili olan sağanak ve kuvvetli rüzgar, 100 ...
Kariyer Merkezi iş sahibi yaptı
MURATPAŞA Belediyesi Kariyer Merkezi, yaklaşık 5 yıl içinde merkeze kayıt ...
 
'Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi'
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, 'Geleceğim Mesleğim' temalı Antalya Mesleki ...
Sahnede nostalji rüzgarı
'NURDAN Ayhan Sahne Topluluğu', müzikseverleri 'Nostalji Gazinosu' adlı ...
Motosiklet hırsızlığı şüphelileri tutuklandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde motosiklet hırsızlığına karışan biri suça ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva