TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
30 Kasım 2019 Cumartesi - 13:13

2023 savunma sanayi ihracat hedefi 10,2 milyar dolar

CUMHURBAŞKANLIĞI Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Türkiye'nin 2023 savunma ve havacılık sanayinde ihracat hedefinin 10,2 milyar dolar olduğunu açıkladı.

2023 savunma sanayi ihracat hedefi 10,2 milyar dolar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın düzenlediği 'Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı' Antalya'nın Serik ilçesine bağlı turizm bölgesi Belek'teki bir otelde başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, dünyada savunma harcamasının yıllık 1,8 trilyon dolar olduğunu söyledi. İhracatta ligler olduğunu belirten Prof. Dr. Demir, Türkiye'nin 3'üncü ligde yer aldığını söyledi. Türkiye'nin savunma sanayi ithalatında ülkeler arasında 13'üncü sırada yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Demir, dünyada ithalatta Suudi Arabistan, Hindistan ve Mısır'ın ilk sıralarda bulunduğunu aktardı.

İHRACAT HEDEFİ 2023'TE 10,2 MİLYAR DOLAR

Prof.Dr. Demir, "Türkiye'nin tedarikçileri arasında ABD, İspanya ve İtalya ilk sıralarda yer alıyor. İhracat ve ithalat makası giderek daralıyor. Türkiye'nin savunma ürünleri ihracatında 2018 yılında ABD, Almanya ve Umman öncü ülkeler oldu. ABD ve Almanya'ya ihracat her yıl artıyor. İhracatta ilk 10 ürün arasında uçak ve helikopter parçaları ilk sırada yer alıyor. Savunma ve havacılık sanayinde ihracat hedefi 2023'te 10,2 milyar dolar" dedi.

'REKLAMINI İYİ YAPMAMIZ GEREKİYOR'

Potansiyel pazar olarak görülen ülkelerde teknoloji transferi ve yerel üretim konularının tartışılması gerektiğine vurgu yapan Demir, ihracatta önde gördükleri ülkelerin yaklaşımlarını tecrübe ettiklerini aktardı. Prof. Dr. İsmail Demir, "Veriyor gibi yaparken, vermiş gibi yaparken neler verilip nelerin verilmediği gibi bir dizi oyunu biliyoruz. Bizler diğer ülkeler ile ilişki içinde iken daha önce bize yapılan muamelenin neler olacağını gösterirken bizim anlayışımızın değişik olduğunu çok açık izah etmemiz gerekiyor. Sahada gösterdiğimizin de reklamını iyi yapabilmeyiz" diye konuştu.

HER ALANDA DEĞİL, BAZI ALANLARDA EN İYİ OLMAK

Sadece alım-satım için kimsenin masaya oturmadığını dile getiren Prof. Dr. İsmail Demir, bunun yanı sıra anlaşmanın ülkenin ekonomisine, teknolojisine katkı beklentisi olduğunu ifade etti. Özellikle belirli alanlarda Türkiye'nin öne çıkıp dünyada en iyiler arasında olduğunu göstermesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Demir, teknoloji ve AR-GE yatırımlarına ağırlık verilmesi gerektiğini anlattı. Prof. Dr. Demir, "Bir iki alanda en iyiler arasında yer almak, diğer alanlardaki algıyı da değiştirecektir. Belirli konular üzerinde durup en iyi olmanın yolunu bulmamız gerekiyor" dedi.

BÜYÜMEDE SAVUNMA SANAYİ İLK SIRADA

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Latif Aral da rekabetçi, yüzde 100 yerli ve milli savunma sanayi için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin savunma sanayide son bir yılda yüzde 37,5 oranında büyüdüğünü dile getiren Aral, "Türkiye, sektörel bazda ihracat verileri göz önüne alındığında büyümede ilk sırada savunma ve havacılık sanayi yer alıyor. Türkiye'nin ihraç ürünleri 2018 bir kilogram 1,32 dolar iken savunma sanayide bu rakam 46,59 dolara çıkıyor" diye konuştu.

Konferans, yarın sona erecek.

CUMHURBASKANLIGI SAVUNMA SANAYII BASKANLIGI'NIN DUZENLEDIGI 'SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYIINDE KURESEL STRATEJILER KONFERANSI' ANTALYA'NIN SERIK ILCESINE BAGLI TURIZM BOLGESI BELEK'TEKI BIR OTELDE BASLADI. KONFERANSIN ACILIS KONUSMASINI CUMHURBASKANLIGI SAVUNMA SANAYII BASKANI PROF. DR. ISMAIL DEMIR, YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

CUMHURBASKANLIGI SAVUNMA SANAYII BASKANLIGI'NIN DUZENLEDIGI 'SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYIINDE KURESEL STRATEJILER KONFERANSI' ANTALYA'NIN SERIK ILCESINE BAGLI TURIZM BOLGESI BELEK'TEKI BIR OTELDE BASLADI. SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYI IHRACATCILARI BIRLIGI BASKANI LATIF ARAL, KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

CUMHURBASKANLIGI SAVUNMA SANAYII BASKANLIGI'NIN DUZENLEDIGI 'SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYIINDE KURESEL STRATEJILER KONFERANSI' ANTALYA'NIN SERIK ILCESINE BAGLI TURIZM BOLGESI BELEK'TEKI BIR OTELDE BASLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Pencereden düşen çocuk yaralandı, ikizi son anda kurtarıldı
 
Kapadokya'da balon turlarına yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
66 yıl önce Amerika'dan getirildi, kilosu bakın ne kadar ?
AMERİKA kıtası menşeli bir tür olan ve Türkiye'ye ilk olarak 1953'te getirilen ...
Narenciye hasadı başladı
ANTALYA'da, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü'nde ...
KONYSİAD'a 2020'yi anlattı
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD)  Kasım ayı olağan ...
 
Antalya OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi açıldı
ANTALYA OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, törenle hizmete açıldı. Törende ...
Batı Akdeniz'de enflasyon yüksek çıktı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya, Burdur ...
Çandır: Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi tutar
BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası ...
 
Ayşegül Antalya'da girişimcilikle örnek oldu
ANTALYA'da yaşayan Ayşegül Avcıoğlu, 9 yaşında anneannesinden öğrendiği ...
Fed faizi 25 baz puan indirdi, dolar 5.69 lirayı gördü
ABD Merkez Bankası (Fed), ekonominin büyümesini sürdürmesine destek olmak ...
Garanti Bankası'ndan açıklama var
Türkiye'nin büyük bankalarından bir tanesi olan Garanti Bankası'nın internet ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva