Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
30 Eylül 2019 Pazartesi - 12:16

25 öğrenciye taciz ve istismar davasında önemli gelişme

ANTALYA'nın Kepez ilçesindeki İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda 25 öğrenciye taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan öğretmen Mahmut Aydın K. için konulan yayın yasağı kararı kaldırıldı.

25 öğrenciye taciz ve istismar davasında önemli gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, mahkeme heyetinin bu kararla şeffaf yargılamanın önünü açtığını söyledi.

Antalya'da İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda 4'üncü sınıf öğrencisi 9-10 yaşındaki 25 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sınıf öğretmeni Mahmut Aydın K.'nin yargılanmasına devam edildi. Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Aydın K., mağdur çocukların aileleri ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya müdahil olmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, UCİM, Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin talebi mahkemece kabul edildi.

Mağdur avukatlarının 'basın yayın yasağı kaldırılsın' talebini değerlendiren mahkeme heyeti, olumlu yönde karar vererek yasağı kaldırdı. Sanık avukatları ise özellikle basın yayın yasağının kaldırılmaması gerektiğini, başta Ayşe Arman olmak üzere birkaç gazeteciye dava açtıklarını belirterek, birkaç mahkemede görülen dosyaların, bir mahkemede toplanmasının da bu yayınların etkisiyle olduğunu iddia etti. Mahkeme başkanı ise avukatın söyleminin yanlış olduğunu söyledi.

'EVLERİNİZDE KAMERALARIM VAR'

Duruşmada tanık olarak dinlenen psikologlar, çocukların söylemlerine itibar edilmesi gerektiğini belirterek, sanığın cinsel istismar suçunu işlediğine inandıklarını ifade etti. Öğrencilerin beyanlarına göre tüm eylemlerin sınıfta öğretmen masasında yaşandığına dikkat çeken psikologlar, “Öğretmen, olayın ortaya çıkmaması için çocukları korkutmuş. 'Evlerinizde bana ait kameralar var. Televizyonunuzdaki kırmızı ışıktan sizi izliyorum. Yaşadıklarımızı anne-babanıza anlatırsanız sizi görürüm' diyormuş. Yaptığımız terapilerle çocukların hafızalarından bu kötü anıları çıkardık" dedi.

Mağdur avukatları ayrıca sanığın, daha önce Van ve Ankara'da görev yaptığı sırada benzer suçlamalarla karşılaştığını ancak delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

SANIK YAKINLARI SALDIRDI

Bu arada, sanığın yakınları mağdur çocuklardan birinin babasına saldırdı. Baba, saldıranlardan şikayetçi oldu.

UCİM AÇIKLAMA YAPTI

Duruşma sonunda, UCİM Başkanı Saadet Özkan basın açıklaması yaptı. Dernek üyelerinin de destek verdiği basın açıklamasında Başkan Saadet Özkan, "Öncelikle bugün yayın yasağını kaldıran mahkeme heyetine çok teşekkür ediyoruz. Mahkeme başkanı Tuncay hakimin söylediği sözleri sizinle paylaşmak istiyorum: 'Adaletin tecelli etmesi kadar, görülmesi de mühimdir.' Bugün hepimiz için çok kıymetli bir heyet vardı. Çocuğun defalarca örselenmesi ve çocuğun üstün yararını düşünen bir heyetle karşı karşıyayız. O yüzden başından beri şunu söylüyoruz; mağdur çocuklar için ihtisas mahkemelerinin, ihtisaslaşmış, konusunda uzman, ne konuştuğunu bilen hakimlere ihtiyacımız var" dedi.

Mağdur babaya yapılan saldırıdan da söz eken Başkan Özkan, şunları kaydetti:

"Bugün sanığın ailesinin arsızca adliye koridorunda mağdur çocuğun ailesine saldırmasını kınıyoruz. Bu ülkede namuslu insanlar korkak olmayacaklar. Biz istismarcılara bu ülkeyi cehennem edeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Sözlerimi yine Tuncay başkanın söylediği bir sözle devam etmek istiyorum: 'Ben öğretmen olamam. Öğretmenler de öğretmenliğini bilecekler.' Öğretmenler çocukları istismar eden meslektaşlarını da yargıya intikal ettirecekler. Bugün 25 çocuk Türkiye Cumhuriyeti'nin kahramanıdır. 30 yıl öğretmenlik yapmış bir insanın yüzlerce, binlerce öğrencisi olmuştur ama bu çocuklar konuşmuştur. Her birimiz onlara borçluyuz."

UCİM avukatı Neslihan Çil ise “Duruşmaya pozitif çıktık. İnanıyorum ki sanık hak ettiği cezayı alacak. Tuncay başkanın söylemlerine katılıyoruz. Ağrı'daki vatandaşın buraya gelip izleyemeyeceğine göre, medyadan görmeye hakkı var. Adil yargılama yapılacağına inanıyorum" dedi.

ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESINDEKI IRENOGULLARI SEHIT ATILA NIZAM ILKOKULU'NDA 25 OGRENCIYI TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN MAHMUT AYDIN K. ICIN KONULAN YAYIN YASAGI KARARI KALDIRILDI. DURUSMA SONUNDA, UCIM BASKANI SAADET OZKAN BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESINDEKI IRENOGULLARI SEHIT ATILA NIZAM ILKOKULU'NDA 25 OGRENCIYI TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN MAHMUT AYDIN K. CIN KONULAN YAYIN YASAGI KARARI KALDIRILDI. DURUSMA SONUNDA, UCIM BASKANI SAADET OZKAN BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESINDEKI IRENOGULLARI SEHIT ATILA NIZAM ILKOKULU'NDA 25 OGRENCIYI TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN MAHMUT AYDIN K. ICIN KONULAN YAYIN YASAGI KARARI KALDIRILDI. DURUSMA SONUNDA, UCIM BASKANI SAADET OZKAN BASIN ACIKLAMASI YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN KEPEZ ILCESINDEKI IRENOGULLARI SEHIT ATILA NIZAM ILKOKULU'NDA 25 OGRENCIYI TACIZ ETTIGI IDDIASIYLA TUTUKLU YARGILANAN MAHMUT AYDIN K. ICIN KONULAN YAYIN YASAGI KARARI KALDIRILDI. DURUSMA SONUNDA, UCIM AVUKATI NESLIHAN CIL ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Milas'ta 25 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı
 
Çadırda çıkan yangın gecekondulara sıçradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çaldıkları motosikletin biriyle kaza yapmış, diğerini yakmışlar
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 4 motosiklet ve 4 bisiklet hırsızlığına karışan ...
Poşetle ağaca takılı kalan kargayı kurtardılar
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde kanadına dolanan plastik poşetin dala takılması ...
Rektör Ünal'dan Serik'e ziyaret
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Serik Gülsün-Süleyman ...
 
Antalya'da 2 belediye 2 sorun
Gün Haber WhatsApp hattına vatandaşlardan şikayetler gelmeye devam ediyor. ...
Antalya'da park halindeki minibüste ölü bulundu
ANTALYA'da İbrahim Duman (62) park halindeki minibüsünde ölü olarak bulundu.
Kazada ağır yaralanan motosikletli hastanede öldü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, park halindeki kamyonete çarpan motosikletin ...
 
Baldızını öldürdü, sahilde güneşlenirken yakalandı
ANTALYA'da, balkonundan girdiği evinde tartıştığı baldızı Rajae Ait Lhaj'ı ...
'Jammer'lara Antalya imzası
ASKERİ birlikler, polis ve istihbarat teşkilatları gibi kurumların güvenlik ...
Hasat ve Bal Şenliği'nde bal yeme yarışması
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bulunan Türkiye'nin önde gelen çam balı üretim ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva