Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
9 Ocak 2020 Perşembe - 15:41

3,5 yaşındaki ikizleri, anaokulunda sandalyeye bağlamışlar

BİLECİK’teki özel bir anaokulunda konuşma gecikmesi rahatsızlığı bulunan 3,5 yaşındaki ikizlerin sandalyeye iple bağlandığı ortaya çıktı. Fotoğrafı sosyal medyadan paylaşıp tepki gösteren çocukların babası Oktay Tarakçı, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

3,5 yaşındaki ikizleri, anaokulunda sandalyeye bağlamışlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bilecik’te oturan İnce ve Oktay Tarakçı çiftine, konuşma gecikmesi rahatsızlığı olan 3,5 yaşındaki çocuklarının, özel anaokulunda sandalyeye bağlandıklarını gösteren fotoğraflar ulaştı. Baba Oktay Tarakçı, fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi. Tarakçı paylaşımında, “Güvenip çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu kurumda yaşanan olaylar bizleri şok etti. Meğer çocuklarımızı iple sandalyeye bağlayıp sözlü olarak azarlıyorlarmış ve daha neler neler. Bu çocuklar melek ya, nasıl kıydınız, nasıl yapabildiniz bunu. Ben bu konunun adli olarak takipçisi olacağım ve bütün dostlarımızdan da desteklerini bekliyoruz. Siz de çocuklarınıza güvenin, eğer ki bu kurumlara gönderiyorsanız, çocukların huzursuzluklarından şüphelenin" dedi.

Anne İnci Tarakçı ise "Gelişimsel dil ve konuşma gecikmesi teşhisi ile arayı kapatmaya çalıştığımız, bunun için her hafta en az 2- 3 kez eğitim için Eskişehir’e gittiğimiz bu kritik sürecimizde, güvenerek verdiğimiz ve akademik bir eğitim beklentimiz olmasa da en azından sevildikleri ve güvende oldukları bir ortamda olduklarını düşündüğümüz kreşlerinde aylardır bir hayvana bile yapılmaması gereken şekilde çocuklarımızın sandalyeye bağlandıklarını öğrendik. Diğer serbest arkadaşlarının arasında tek bağlı kendileri oldukları için kendilerini çözmek için çırpındıklarını, sandalyeden devrildiklerini ve yerlerde çırpındıklarını, özellikle yemek yerken bağlandıklarında sinirlenip tabaklarını döktüklerinde yeniden yemek vermek yerine kuru ekmek verdiklerini ve diğer birçok şeyi çok, çok geç öğrendik. İnsan hiç kendi başına gelmez sanıyormuş. Oğullarım kuvözde kendilerinden on kat büyük kateterlerin, damar yollarının içinde yaşam mücadelesi verirken ses çıkarmadan ağladıklarında, yanaklarında kurumuş kalmış olan gözyaşı tuzlarını içime kan ağlayarak sildim ben” diye konuştu.

Tarakçı ailesi, çocuklarının anaokulunda kötü muamele gördüklerini belirterek Bilecik Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de başvuran ailenin şikayeti üzerine hem adli, hem de idari soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAF 1 AY ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Özel anaokulu ise sosyal medya hesaplarından açıklama yaparak, fotoğrafın 1 ay önce çekilerek ‘WhatsApp’ gruplarından paylaşıldığını ifade etti. Kurum açıklamasında, “Kimin çektiği belli olmayan fotoğraflarla, kurumumuza sosyal medya üzerinden karalama kampanyası yapılmaya çalışılmaktadır. Sosyal medya üzerinden yayınlanan fotoğraf ve ilgili yazılara bakarak karalama yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur ve mesnetsiz bu sürece dahil olan her kişi hakkında da bulunulacaktır. Olaya konu olan fotoğraf, yaklaşık bir ay önce çekilip WhatsApp grubundan gizli olarak çektirdiğini bildiren çocukların velisi, bu kadar süre bekleyerek iddia ettiği üzere çocuklarını bağlayan kişiden değil de okulumuzdan şikayetçi olarak amacının okulu kapattırmak olduğunu belirtmektedir. Bu durumu çirkin bir boyuta getirmek için kurgulayan veli stajyer olarak kurumumuza yerleştirilmiş kişilerle fotoğrafın çekilmesi sağlandığı kanısındayız. Olay aydınlatıldığında fotoğrafı çeken kişinin bağlama olayını gerçekleştiren kişi olduğu ortaya çıkacak olup, kendilerinden kurumumuza karşı yapılan komplo sonucunda uğradığı zararın tazmini için gerekli işlemler yapılacaktır. Okulumuzda çocuklarınız çocuklarımızdır düsturuyla her çocuğa 4 yıldır özen ve imtinaıyla eğitim ortamı sağlanmaktadır” denildi.

BILECIKTEKI OZEL BIR ANAOKULUNDA KONUSMA GECIKMESI RAHATSIZLIGI BULUNAN 3.5 YASINDAKI IKIZLER SANDALYEYE IPLE BAGLANDIGI ORTAYA CIKTI. COCUKLARIN BABASI OKTAY TARAKCI, FOTOGRAFI SOSYAL MEDYADA PAYLASIP TEPKI GOSTERIRKEN, SAVCILIGA SUC DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI IFADE ETTI. FOTOGRAFTA BIRI YARI CIPLAK OLAN IKI COCUGUN SANDALYEYE IPLE BAGLANDIGI, SINIFTAKI DIGER 2 COCUGUN ISE MASA VE SANDALYE DE OTURDUGU GORULDU.
(FOTO:BILECIK-DHA)

BILECIKTEKI OZEL BIR ANAOKULUNDA KONUSMA GECIKMESI RAHATSIZLIGI BULUNAN 3.5 YASINDAKI IKIZLER SANDALYEYE IPLE BAGLANDIGI ORTAYA CIKTI. COCUKLARIN BABASI OKTAY TARAKCI, FOTOGRAFI SOSYAL MEDYADA PAYLASIP TEPKI GOSTERIRKEN, SAVCILIGA SUC DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI IFADE ETTI. FOTOGRAFTA BIRI YARI CIPLAK OLAN IKI COCUGUN SANDALYEYE IPLE BAGLANDIGI, SINIFTAKI DIGER 2 COCUGUN ISE MASA VE SANDALYE DE OTURDUGU GORULDU. (FOTO:BILECIK-DHA)

Cafer ELMAS/BİLECİK, (DHA)

Etiketler:
 
FETÖ şüphelilerini Yunanistan'a VIP kaçırmaya 7 gözaltı
 
Ümraniye'de döküm imalathanesinde yangın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ şüphelilerini Yunanistan'a VIP kaçırmaya 7 gözaltı
EDİRNE merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY şüphelilerini Yunanistan'a kaçıran organizatörlere ...
10 gram metamfetaminle yakalandı, 12 yıl hapse çarptırıldı
KAYSERİ'de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Arif ...
400 çocuğa mont ve kaban hediye edildi
ALTINDAĞ Belediyesi, ilçe genelinde 'Altındağ'da hiçbir çocuk üşümesin' ...
 
Yaralı köpeğe yardım eli
MERSİN'de, gelen ihbar üzerine yoğun kar yağışının olduğu merkez Toroslar ...
Cemre, gözyaşlarıyla toprağa verildi
ESKİŞEHİR’de halk otobüsüne çarpan otomobilde hayatını kaybeden avukat ...
Uçağın kuyruk izi, ilginç görüntüler oluşturdu
TÜRKİYE- İran sınırında kavisler çizerek uçan uçağın bıraktığı kuyruk ...
 
Kartepe'de tatilcilerin kar eğlencesi
KOCAELİ’de bulunan gözde kayak merkezi Kartepe’de, kar kalınlığı 1 metre ...
Kartepe'de tatilcilerin kar eğlencesi
KOCAELİ’de bulunan gözde kayak merkezi Kartepe’de, kar kalınlığı 1 metre ...
Otomobil takla attı, sürücü kaçtı
EDİRNE'nin Keşan ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva