Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
15 Eylül 2020 Salı - 20:38

3 Rus turist kadın bir hemşireye saldırdı

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 5 yıldızlı bir otel revirinde hemşire olarak görev yapan İsmira Öztürk, maske takmalarını istediği 3 Rus kadın turistin saldırısına uğradı.

3 Rus turist kadın bir hemşireye saldırdı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turistlerden biri gözüne terlik fırlatılırken, diğerlerinin de hakaretine uğrayan Öztürk, şikayetçi oldu. Turistler ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, İsmira Öztürk, "Maske takmalarını rica ettim. Takmadılar. Üstüne bana hakaret etmeye başladılar. Bir daha uyarmama rağmen kendilerini hem kendim hem doktor beyi korumak için maske takmalarını rica ettim. Bunu söylediğim için gözüme terlik fırlattılar. 20 dakika boyunca hiçbir şey görmedim. Daha sonra kendime gelmeye başladım" dedi. 

Kemer ilçe merkezindeki Yeni Mahalle'de bulunan 5 yıldızlı bir otelde dün saat 16.00 sularında revire gelen Rus kadın turist iyi derecede Rusça bilen hemşire İsmira Öztürk ile konuşarak doktor ile görüşmek istedi. Doktorun ve kendisinin muayenede olduğunu, 5 dakika sonra gelmeleri gerektiğini belirten hemşirenin yanından ayrılan Rus turistler kısa bir süre sonra 3 kişi olarak tekrar revire geldi. Revire geldiklerinde Covid-19 kuralları gereği maskelerini takmalarını isteyen hemşire İsmira Öztürk'e sinirlenen turistlerden Margarita Dudareva, ayağındaki terliği çıkartarak hemşirenin yüzüne fırlattı. Fırlatılan terlik Öztürk'ün sol gözüne isabet etti. Terlik gözünde morluğa ve kısa süreli görme kaybına neden olurken, turistler Margarita Dudareva ve Tatiana Statinova ile ismi açıklanmayan turisler hemşireye hakarette bulundu. 



ALKOLMETREYİ ÜFLEMEDİLER

Beyaz Kod verilmesi üzerine kısa sürede otele gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafları alarak Kemer Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan incelemede İsmira Öztürk'ün sol gözünün alt kapağında 5 milimetre çapında morluk olduğu tespit edilirken, turistlerde herhangi bir darp olmadığı belirlendi. Davranışlarından alkollü oldukları anlaşılan turistler alkometreyi üflemeyi de kabul etmedi. İfadeleri alınan turistler serbest bırakılırken, hemşire İsmira Öztürk ise kendilerinden şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

'GÖZÜME TERLİK FIRLATTILAR'

Yaşadığı olayı Demirören Haber Ajansı'na (DHA) anlatan hemşire İsmira Öztürk, "5 yıldızlı bir otelde doktor revirinde görev yapmaktayım. Dün saat 16.00 civarında Rus bayanlar ofise geldiler, benden yardım istediklerini söylediler. O arada biz başka bir muayenedeydik doktor beyle. Şu anda onlara yardım edemeyeceğimi, 5 dakika sonra gelmelerini istedim, maskelerini takmış bir şekilde. Çünkü doktor ofisine geliyorlar. Bir arkadaşıyla gelmişti. Gitti. Sonra tekrar 3 kişi birlikte geldiler. Bu sefer hem tip olarak uygun değildiler bir doktor ofisinde muayene olmak için hem üslup olarak hem tavırlarıyla. Kendilerine böyle doktor odasına giremeyeceklerini, maske takmalarını rica ettim. Takmadılar. Üstüne bana hakaret etmeye başladılar. Bir daha uyarmama rağmen kendilerini hem kendim hem doktor beyi korumak için maske takmalarını rica ettim. Zaten hayati tehlikeleri yoktu, benden istekleri sadece bir yara bandıydı. Bunu söylediğim için gözüme terlik fırlattılar. 20 dakika boyunca hiçbir şey görmedim. Daha sonra kendime gelmeye başladım" dedi.



'ŞİKAYETİMİ GERİ ÇEKMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM'

Beyaz Kod'la polisleri çağırdıklarını ve otele polisin geldiğini aktaran İsmira Öztürk, "Şikayetçi oldum. Hiçbir şekilde şikayetimi geri çekmeyi düşünmüyorum. Sonuna kadar arkasındayım. Böyle şeyleri taviz vermeyeceğimizi düşünüyorum sağlık çalışanları olarak. Sonuçta bu bir tek bana yapılmadı, bütün sağlık çalışanları adına yapılmış bir hareket ve darp olarak görüyorum. Kendi adıma değil bütün sağlık çalışanları adına faydalı olabilmek için böyle şeylere asla taviz vermeyelim. Arkasında duralım, ne olursa olsun kim bizi tehdit ederse etsin, kim bize ne söylerse söylesin sakın davamızdan vazgeçmeyelim hep arkasında olalım" diye konuştu.

'SONUÇTA KURAL HERKES İÇİN KURALDIR'

Türk vatandaşları nasıl kurallara uyuyorsa maskesini takıyorsa ve cezai işlem uygulanıyorsa turistlerin de bu konuda duyarlı olmalarını istediğini vurgulayan hemşire İsmira Öztürk, şöyle dedi:

"Maske takmalarını, kurallara uymalarını istiyorum hem kendilerini hem bizi korumaları açısından. Sonuçta kural herkes için kuraldır. Covid-19 sadece Türkler için değil bütün dünya için tehlike. Onun için birbirimizi korursak, birbirimize anlayışlı olursak bu süreci daha iyi atlatacağımızı düşünüyorum. Biz sağlık çalışanları olarak nasıl özveriliysek turist de olsun Türk vatandaşı da olsun duyarlı olmasını istiyorum."

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)-

Etiketler:
 
Koronavirüsten bugün 67 kişiyi kaybettik
 
Antalya'da 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Samet 16 Eylül 2020 Çarşamba 00:39

Hani turistler baş tacınızdı, alkışlayarak karşılıyordunuz turist gelsin diye dua ediyordunuz daha beter olun

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akra Caz Festivali ertelendi
ANTALYA'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Akra Caz Festivali, önümüzdeki yıla ertelendi.
Antalya'da polisten Oruç Reis'e klipli selamlama
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'deki görevinden 35 gün sonra kente ...
Tacizciye, 'konutu terk etmeme' cezası
ANTALYA'da, evine icra gelen evli ve 1 çocuk annesi N.D. (38) adlı kadını, ...
 
Her derde deva sosyal hizmet
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin 2015 yılında kurduğu Evde Sosyal Hizmet ...
Antalya'da izolasyonu ihlal edene yurtta denetim
ANTALYA'da koronavirüs salgınından korunmak ve virüsün yayılmasını engellemek ...
Yaralı yeşil deniz kaplumbağası kurtarılamadı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde denizde yaralı halde bulunan yeşil deniz ...
 
'Oruç Reis' Antalya Limanı'nda bakıma alındı
ORUÇ Reis periyodik aylık bakımı ve ikmal için sabah saatlerinde Antalya ...
Sahilde 'Ölmek istemiyorum' diye ağlayan kadın, koronavirüslü çıktı
ANTALYA'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde kızı ile denize girerken ...
Başkan Topaloğlu maske dağıttı
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer caddelerinde vatandaşlara ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva