4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
6 Mart 2019 Çarşamba - 09:10

3 bin 500 polisle suç örgütüne dev operasyon

ANKARA genelinde narkotik, istihbarat ve özel harekat birimlerinden toplam 3 bin 500 personelin katılımıyla uyuşturucu, tehdit, fuhuş, yağma ve yaralama suçlarına karışan, liderliğini cezaevinde bulunan Kadir İnan'ın yaptığı organize suç örgütüne yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi.

3 bin 500 polisle suç örgütüne dev operasyon
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

'Kale' adı verilen operasyonda, ilk baskın gerçekleştirilen evde, örgütün elebaşı Kadir İnan'ın kardeşi Zülfikar İnan gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce bir yıldır yürütülen soruşturma kapsamında, şehir genelinde uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcıları ile torbacıların önemli bölümünü yöneten ve yağma, tehdit, fuhşa aracılık etmek, yaralama suçlarını işleyen organize suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. 18 ilçede 241 kişiye yönelik; 237 ev, 7 iş yeri, 1 depoya, 500 ekip ve 3 bin 500 personel ile helikopter destekli baskın yapıldı. Atapark Mahallesi'nde baskın yapılan ilk eve, özel harekat polisleri kapıyı koçbaşıyla kırarak girdi. Baskında, örgütün elebaşı Kadir İnan'ın kardeşi Zülfikar İnan gözaltına alındı.

FETÖ/PDY BENZERİ YAPILANMA

Örgütün, 2018 yılı içerisinde yapılan iki büyük operasyonda deşifre edilen ve çökertilen Ötleşler ve Arkaçlar suç örgütlerinden boşalan yeri doldurmaya çalıştığı saptandı. Cezaevinde bulunan Kadir İnan tarafından çeşitli yollarla verilen talimatlarla yönetilen örgütün, FETÖ/PDY benzeri, küçük hücreler şeklinde örgütlendiği, bu hücrelerin uyuşturucu ticareti, silahlı yaralama, yağma ve tehdit ile legal ekonomik faaliyetlerle para aklama görevlerini yaptığı belirlendi.

Polis, örgüt lideri Kadir İnan hakkında, 2014 yılı içerisinde aktif olarak görev yapıp, daha sonra FETÖ/PDY ile iltisakları nedeniyle görevden uzaklaştırılan emniyet görevlileri ile birlikte rüşvet, nitelikli hırsızlık ve göreve ilişkin sırrın açıklanması suçlarından adli işlem yapıldığını belirledi. Uyuşturucu madde ticaretinde gizliliğe aşırı özen gösteren örgütün, özellikle gecekondu mahallelerinde suça karışmamış yaşlı insanlara para vererek evlerini kullandığı öğrenildi.

UYARICI ETKİYE SAHİP İLAÇLARI SAHTE REÇETEYLE TEMİN ETTİLER

Sentetik uyuşturucular ve skunk gibi yeni nesil uyuşturucuları batıdan, esrar ve eroini doğu illerinden temin eden örgütün ayrıca, reçeteye tabi uyuşturucu ve uyarıcı etkiye sahip ilaçları, işbirliği içinde oldukları 1 doktor, 1 sağlık memuru ve 2 eczacı vasıtasıyla düzenlenen sahte reçetelerle temin ederek, fahiş fiyatlarla madde bağımlısı kişilere sattıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin, uyuşturucudan elde edilen geliri açtıkları 4 gece kulübünde akladığı, bu mekanlara yenilerini eklemeye çalıştığı saptandı. Ayrıca, gece kulüplerinde çalışan kadınlar vasıtasıyla uyuşturucu ticaretinde pazar yaratan örgütün, bu kadınlar aracılığıyla fuhuşa aracılık ettiği de tespit edildi.

Ayrıca örgütün, silahlı mensupları vasıtasıyla, husumeti olan diğer suç örgütleri ile silahlı çatışmaya girdikleri ifade edildi. 2 Ocak 2018 tarihinde Ötleşler olarak bilinen suç örgütü mensuplarıyla yaşanan silahlı çatışmada bir örgüt üyesinin öldüğü, buna karşılık olarak örgüt tarafından Altındağ ilçesinde bulunan Ötleşler grubuna ait kahvehanenin kundaklandığı saptandı.

SUÇU ÖZENDİREN İNTERNET DİZİSİ HAZIRLADIKLARI TESPİT EDİLDİ

Aylık geliri 2 milyon TL’yi bulan örgütün mal varlığına el konuldu. Ayrıca, örgüt tarafından suç faaliyetlerini ve mafya türü yapılanmaları özendiren, toplumdaki adalet duygusunu zedeler nitelikte paylaşımlar yapılan 'Mahalle' adı altında bir internet dizisinin yayınına hazırlandığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce, son 1,5 yıl içinde yapılan operasyonlarda, uyuşturucu suçundan 15 bin 815 kişi yakalanırken, bunlardan uyuşturucu madde ticareti suçuna karışan 3 bin 861 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan bu operasyonlarda, 976 kilo esrar, 201 kilo eroin, 450 bin ecstasy, 23 kilo kokain, 270 kilo skunk ele geçirildi.

Fatih POYRAZ- Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)-

 
Antalya Lara'da çıplak bir vatandaş...
 
Ömür boyu hayvan sahiplenemeyecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli turizmini karikatüre yansıttılar
DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin 2'ncisini düzenlediği ve turizm konusunun ...
Sultangazi'de orman yangını
SULTANGAZİ'de çıkan orman yangınına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Sobadan zehirlenen öğretmen öldü
ERZURUM'un Karayazı ilçesinden sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
 
Yangında mahsur kalanları itfaiye kurtardı
ANKARA'da, 4 katlı apartmanın bodrum katındaki dairede  çıkan yangında mahsur ...
Avukatlardan plaj sandalyeleri ile 'bank' eylemi
İZMİR Barosu'na kayıtlı avukatlar, 6 ay önce hizmete giren Bölge Adliye ...
Kazada yol ortasında can pazarı: 2'si ağır 8 yaralı
VAN'ın Gürpınar ilçesine bağlı Güzelsu Mahallesi'nde minibüs ile karşı ...
 
Baba ve oğlunu kaza ayırdı
SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde, TEM yolunda ilerleyen kamyonete arkadan ...
Zihinsel engelli çocuğa cinsel istismardan tutuklandı
TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde hamallık yapan Özkan D. (33), yüzde 53 zihinsel ...
Biber gazı sıkan polis görevden uzaklaştırıldı
DENİZLİ Valiliği İl Göç İdaresi önünde dün, kimlik yenileme işlemi için ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva