Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
13 Eylül 2019 Cuma - 11:24

3 bin KOBİ'ye 'İşimi yönetebiliyorum' eğitimi

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) destek amacıyla 3 yılda, 18 ilde 3 bin KOBİ'ye verilecek eğitimin 2'nci durağı Antalya oldu.

3 bin KOBİ ye  İşimi yönetebiliyorum  eğitimi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Visa Türkiye iş birliğinde, Türkiye'deki 27 bankanın desteğiyle hayata geçirilen 'İşimi yönetebiliyorum' projesinin Adana'dan sonra 2'nci toplantısı, Antalya'daki otelde gerçekleştirildi. KOBİ'lerin büyümesi için ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilere destek olma amaçlı proje kapsamında, 3 yılda, 18 ilde 3 bin KOBİ'ye eğitim verilmesi hedefleniyor.

Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, parasal genişleme döneminin yaşandığı 2008'den sonra ülkenin faktör verimliliğinde son 10 yılda anlamlı değişim göremediklerini söyledi. Bu durumun, işletmelerin ve ekonominin verimliliğini artıramadığını gösterdiğini belirten Turan, "Yüksek teknoloji kullanımı ve yüksek verimlilikle yüksek katma değerli ihracat; ancak KOBİ'lerimizin yetkinliklerinin geliştirilmesiyle mümkündür. Kapsayıcı iş birlikleri ile geliştirilen projeler, verimlilikle birlikte KOBİ'lerimiz ve ülkemizin, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına katkısını artıracaktır" dedi.

POZİTİF KATKI

TÜRKONFED Başkanı Turan, KOBİ'lerin teknoloji odağında, değişen rekabet koşullarına uyum sağlayabilmeleri, nitelikli insan kaynağından üretim ve ihracata, kendi değer zincirlerini dönüştürmeleri konusunda önem kazandığını söyledi. Turan, "Üretim ve sanayinin, dijitalleşme çerçevesinde şekillendiği günümüzde, KOBİ'lerimizi dijital dünyaya hazırlamak, rekabetçi ve güçlü bir Türkiye hayalimizin de en önemli aşamasını oluşturuyor. KOBİ'lerimizin kapasitelerini geliştirecek, verimliliğini artıracak olan 'İşimi yönetebiliyorum', sürdürülebilir kalkınma ve rekabetçilik gücümüze de pozitif katkı yapacaktır. Güçlü kadın, güçlü toplum, güçlü KOBİ, güçlü demokrasi ve güçlü ekonomi felsefesiyle hayal ettiğimiz Türkiye'yi, sizlere bu proje kapsamında bir kez daha aktarmaktan büyük keyif duyuyoruz" diye konuştu.

'MODELİ DÜNYAYA YAYMAK İSTİYORUZ'

UNDP temsilcisi Claudio Tomasi ise küreselleşmenin hemen hemen herkesin hayatına dokunduğunu söyledi. Son dönemde teknolojiye karşı tepkiyi daha çok duymaya başladıklarını belirten Tomasi, "Coğrafya ne olursa olsun yeni teknolojiler alıcıları ve satıcıları buluşturan fırsatlar yaratıyor. KOBİ'lerin de yeni finansman araçlarına ulaşabildiğini görüyoruz. Uzak coğrafyalarda yeni teknolojilere daha iyi fiyatlarda satın alma imkanı sağlıyor. Her KOBİ'nin bu fırsatlara otomatik ulaşamadığını görüyoruz. Firmalar uyum sağlamazlarsa bundan olumsuz etkileniyor. İş dünyası ekosistemi yapıları KOBİ'lerin yeni imkanlarına ulaşması için önemli role sahip. Bu işbirliği projesiyle önemli bir meseleye dokunuyoruz. Bu ortaklık gelecek ekonomisine hitap eden bir yapıdadır. Bu modeli dünyada da yaymak istiyoruz" dedi.

Alanlarında uzman isimler, 2 gün sürecek proje kapsamında KOBİ'lere eğitim verecek.

NTALYA, TÜRKİYE'NİN EN REKABETÇİ SEKİZİNCİ İLİ

200'e yakın KOBİ temsilcisinin katılımıyla Antalya'dan başlayan 'İşimi Yönetebiliyorum' projesinin açılış konuşmacıları arasında yer alan Batı Akdeniz Sanayi ve İş dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan, Antalya'nın Türkiye'nin en rekabetçi sekizinci ili olduğunu söyledi. Tarım ve tarıma dayalı sanayisi ile öne çıkan Antalya'nın, son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımlar ile dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını kaydeden Erdoğan, "Günümüzde sürdürülebilir kalkınma yerelden başlıyor. Kentlerin marka gücüyle, ülkelerinin rekabetçiliğine katkı yaptığı gerçeğini göz ardı etmeden hareket etmek zorundayız. Bu gerçekten hareketle öncelikle özel sektörün yetkinliğini, günümüz dijitalleşen dünyasına hazırlamak zorundayız" dedi.

'KENTİMİZDE BAŞLAMASI ÖNEMLİ'

Ekonominin en kırılgan yapıları olan KOBİ'lerin dayanıklılığını artırmanın hem bölge hem de ülke için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Erdoğan, "Bunu gerçekleştirmenin yolu da KOBİ'lerimizin öncelikle işini yönetebilmesini sağlamaktan geçiyor. Projenin yerel kalkınmayı ve rekabetçiliği geliştireceğine, işletmelerimize, dijital devrimin hız ve verimlilik esaslı yetenekler kazandıracağına inanıyorum. İşimi Yönetebiliyorum projesinin ulusal tanıtımının kentimizden başlatılmasını da anlamlı ve değerli görüyorum" diye konuştu.

'KOBİLER İSTİHDAMIN YÜZDE 60'INI KARŞILIYOR'

Projenin ortaklarından Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, dünyadaki şirketlerin yüzde 90'ını oluşturan, global ölçekteki istihdamın yüzde 50 ile 60'ını sağlayan KOBİ'lerin global ekonomilerin itici gücü konumunda olduğunu söyledi. Visa'nın dünya çapında 200'ü aşkın ülkede, 16 bin banka ve finansal kuruluşla iş ortaklığında 3,4 milyar Visa logolu kartı 54 milyon iş yeri ile buluşturan bir ticaret ağını temsil ettiğini belirten Tezel, "Visa olarak sadece bireylerin değil, işletmelerin de kolay ve güvenli bir şekilde ödeme alabilmesi ve ödeme yapabilmesi için bir güven sistemi işletiyoruz. Sunduğumuz yeni nesil ürün ve çözümlerle ticaretin kolaylaşmasını sağlıyoruz. İşimi Yönetebiliyorum projesiyle KOBİ'lerin uzun vadeli planlama yapan, hedeflerini, performans göstergelerini belirleyen ve bunları bir iş geliştirme planı çerçevesinde takip eden yapıya sahip olmalarını sağlarken, hızla gelişen ve dijitalleşen ticaret dünyasına adapte olmaları için de gereken donanımı sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

TURK GIRISIM VE IS DUNYASI KONFEDERASYONU (TURKONFED), BIRLESMIS MILLETLER KALKINMA PROGRAMI (UNDP) VE VISA TURKIYE ISBIRLIGINDE TURKIYE'DEKI 27 BANKANIN DESTEGIYLE HAYATA GECIRILEN 'ISIMI YONETEBILIYORUM' PROJESININ ADANA'DAN SONRA IKINCI TOPLANTISI, ANTALYA'DA BIR OTELDE GERCEKLESTIRILDI. (SOLDAN SAGA: ABDULLAH ERDOGAN - ORHAN TURAN - MERVE TEZEL - CLAUDIO TOMASI) (fOTO:ANTALYA-DHA)

KUCUK VE ORTA BUYUKLUKTEKI ISLETMELERE (KOBI) DESTEK AMACIYLA 3 YILDA 18 ILDE 3 BIN KOBI'YE VERILECEK EGITIMIN IKINCI DURAGI ANTALYA OLDU. BATI AKDENIZ SANAYI VE IS DUNYASI FEDERASYONU (BAKSIFED) EV SAHIPLIGINDE GERCEKLESEN TOPLANTIDA UNDP TEMSILCISI CLAUDIO TOMASI, KONUSMA YAPTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

KUCUK VE ORTA BUYUKLUKTEKI ISLETMELERE (KOBI) DESTEK AMACIYLA 3 YILDA 18 ILDE 3 BIN KOBI'YE VERILECEK EGITIMIN IKINCI DURAGI ANTALYA OLDU. (FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Antalya'da koca dehşeti! Boşanmak isteyen eşini bıçakladı
 
Serik'te ilk pamuk hasadı yapıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da koca dehşeti! Boşanmak isteyen eşini bıçakladı
ANTALYA'da, Nizamettin S. (54), boşanmak isteyen eşi Ayşe S.'yi (50) evinin ...
Cinayet sanığı kadın: Çocuklarımın önünde tecavüz edecekti
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, gece vakti evine gelen Durmuş Tayyar'ı ...
Servis araçlarına sıkı denetim
ANTALYA'nın Demre ilçesinde öğrenci servis araçlarına yönelik denetim yapıldı.
 
Antalya, eğitimde hayırsever
HAYIRSEVERLERİN eğitime katkısı açısından Türkiye birincisi olan Antalya'da ...
Okullar açıldı, sahildeki obalar toplandı
ANTALYA'da dünyaca ünlü beş yıldızlı otellerin hemen yanı başında kurulan ...
Antalya uçağının pilotundan kuleye; 'Kaçırıldık'
Moskova-Antalya seferini yapan Airbus A321-231 tipi yolcu uçağının, teknik ...
 
Manavgat'ta kaçak kol saati ele geçirildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda ...
Fotoğrafçılar sezonu açtı
ANTALYA Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD) üyesi fotoğrafçılar ...
Yelkenliler Akdeniz'de 45 günde 1100 mil yapacak
YELKENLİ tekne denizcilerinin 2017 yılında İstanbul merkezli oluşturduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva