GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
21 Aralık 2018 Cuma - 11:12

3 çocukla tek göz odada yaşam mücadelesi veriyor

İZMİR'de yaşayan ve eşini trafik kazasında kaybeden, ardından bir davadan verilen ceza nedeniyle bir süre cezaevinde kalan Elmas Durmaz, yaşları 2, 4 ve 6 olan oğullarıyla tek göz odada yaşam mücadelesi veriyor. Durmaz yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

3 çocukla tek göz odada yaşam mücadelesi veriyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Buca'da oturan mevsimlik tarım işçisi Müslüm Durmaz, yaklaşık 2 yıl önce, İzmir- Aydın Otoyolu'nda eşi Elmas Durmaz ve çocukları da yanındayken, lastiği patlayan otomobilini emniyet şeridine çekti. Lastik değiştirmeye çalıştığı sırada, aynı yönde ilerleyen TIR, Durmaz’a çarpıp kaçtı. O sırada aracın içinde en küçük oğlunu emziren Elmas Durmaz, aşağı indiğinde eşini yerde cansız yatarken buldu. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında TIR'ın şoförü C.K. hakkında, Durmaz'a çarptığı iddiasıyla iddianame hazırlandı. Suçlamayı kabul etmeyen C.K.'nin tutuksuz yargılandığı Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava halen devam ediyor

Kazanın meydana geldiği sırada Aydın'a mevsimlik işçi olarak zeytin toplamaya gittiklerini belirten Durmaz, "Aydın otoyolundayken aracımızın lastiği patladı ve eşim emniyet şeridinde tekerlek değiştirirken TIR çarptı. Çocuklarım yanımdaydı. Ben en küçük oğlumu emziriyordum. Otomobilden inince kanlar içindeki eşimi gördüm. Telefonumuz yoktu kimseye ulaşamadım. Kucağımda bebekle yolun ortasında kalakaldım. Acil hasta yetiştiren bir ambulans tesadüfen durdu. Her yerde eşimin parçaları vardı. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu.

ÇOCUKLARIYLA CEZAEVİNDE KALDI

Kocasının vefatının ardından çok zor günler yaşadıklarını anlatan Elmas Durmaz, "Bir koyunun çalınmasıyla ilgili eşime ve suç ortaklığı iddiasıyla bana dava açılmıştı. Bu davadan dolayı ben de ceza aldım ve eşim öldükten 2 hafta sonra cezaevine girdim. 1 yıl 2 ay boyunca Şakran Kadın Kapalı Cezaevi, Urla Açık Cezaevi ve Sivas Kadın Açık Cezaevi’nde kaldım. Cezaevinde geçirdiğim süre göz önünde bulundurularak, denetimli serbestlikten yararlandım. Bir süredir denetim sürecindeyim ve imza atmaya gidiyorum. Eşimi kaybettim, acısını yaşayamadan cezaevine girdim. Üç çocuğum da benimle beraber cezaevinde kaldı. Çok zor günler yaşadık" dedi.

'ARTIK MÜCADELE EDEMİYORUM'

Üç küçük çocuğunu bırakamadığı için çalışamadığını dile getiren Durmaz, "Devletten aldığım dul ve yetim maaşıyla tek gelirimiz iki aydan iki aya 1150 TL’yi buluyor. Başka bir gelirim yok. Akrabalarım yardımcı olmuyor. Odunu, kömürü, ekmeği derken yetiştiremiyorum. Küçük çocuğuma bez alamıyorum. Çok zor geçiniyoruz, yollara yardım toplamaya gidiyorum. Gitmediğim yer çalmadığım kapı kalmadı. Artık mücadele edemiyorum. Yağmurda, soğukta çoluk çocuğum aç kalmasın diye insanlara yalvarıyorum" dedi.

Eşinin ölümünden sonra oğulları B.D. (6), A.R.Ş.D.(4) H.D.(2) ile tek göz odada yaşam mücadelesi vermeyi sürdüren Elmas Durmaz, kazayla ilgili davanın da bir an önce sonuçlandırılmasını ve hayatlarını devam ettirebilmeleri için kendilerine yardımda bulunulmasını istedi. Çok zor şartlarda yaşadığını anlatan Elmas Durmaz, "Çocuklarımın karnı yarı aç yarı tok. Allah kimseyi bu hale düşürmesin. Kış ayları bizim için çok zor, çok üşüyorlar. Tek başıma mücadele edemiyorum" dedi.

IZMIR'DE YASAYAN VE ESI MUSLUM DURMAZ'I 2 YIL ONCE AYDIN YAKINLARINDA MEYDANA GELEN TRAFIK KAZASINDA KAYBEDEN, ARDINDAN BIR DAVADAN VERILEN CEZA NEDENIYLE 3 COCUGUYLA BIR SURE CEZAEVINDE KALAN ELMAS DURMAZ, YASLARI 2, 4 VE 6 OLAN OGULLARIYLA TEK GOZ ODADA YASAM MUCADELESI VERIYOR. FOTOGRAFTA ELMAS DURMAZ OGLU A.R.S.D. ILE BIRLIKTE. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)IZMIR'DE YASAYAN VE ESI MUSLUM DURMAZ'I 2 YIL ONCE AYDIN YAKINLARINDA MEYDANA GELEN TRAFIK KAZASINDA KAYBEDEN, ARDINDAN BIR DAVADAN VERILEN CEZA NEDENIYLE 3 COCUGUYLA BIR SURE CEZAEVINDE KALAN ELMAS DURMAZ, YASLARI 2, 4 VE 6 OLAN OGULLARIYLA TEK GOZ ODADA YASAM MUCADELESI VERIYOR. FOTOGRAFTA ELMAS DURMAZ OGLU A.R.S.D. ILE BIRLIKTE. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)IZMIR'DE YASAYAN VE ESI MUSLUM DURMAZ'I 2 YIL ONCE AYDIN YAKINLARINDA MEYDANA GELEN TRAFIK KAZASINDA KAYBEDEN, ARDINDAN BIR DAVADAN VERILEN CEZA NEDENIYLE 3 COCUGUYLA BIR SURE CEZAEVINDE KALAN ELMAS DURMAZ, YASLARI 2, 4 VE 6 OLAN OGULLARIYLA TEK GOZ ODADA YASAM MUCADELESI VERIYOR. (FOTO: HANDE NAYMAN / IZMIR DHA)

Hande NAYMAN/İZMİR, (DHA) 

Etiketler:
 
48 şehirde 143 yeni otel
 
Görme engelliden çarpmaya karşı 'zil' önlemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanadı kesilmiş yaban ördeğine tedavi
OSMANİYE'de kanatları kesilmiş halde bulunan nesli tükenmekte olan yaban ...
17 kişiden 500 bin lira dolandıran çete çökertildi
KONYA'da son 3 ayda alıcı gibi davranarak, 15 kişiden otomobil, 1 kişiden ...
İşkence yapılan papağandan kötü haber
MURAT Özdemir'in işkence yaptığı papağan öldü.
 
"Gece ablamla yattım, sabah eniştemle uyandım" demişti, o davada karar belli oldu
BURSA'da fabrikada işçi Berk D.'nin (35), "Gece ablamla yattım, sabah ...
24 ülkeye büyükelçi atandı
Büyükelçi atamalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. 24 ...
Serik'te silahlı saldırı; 2 ölü
ANTALYA’nın Serik ilçesinde evlilik hazırlığı yaptıkları belirtilen Gürbüz ...
 
''O artık, 'minibüs kondu' oldu''
AMASYA'nın Suluova ilçesinde oto kurtarıcısı Ümit Kaya (37), hurdaya dönüştürülmesin ...
Sisli yolda aracı arızalanan sürücü ateş yaktı
DENİZLİ- Antalya yolunun Cankurtaran mevkisinde, yoğun sis etkili olurken, ...
Engelli yolunda 'trafo' engeli
SAMSUN'un Bafra ilçesindeki 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan trafo, görme ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva