Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 Şubat 2020 Cuma - 10:33

3 kardeş, evde çıkan yangında öldü

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesine bağlı Salur Mahallesi'nde, yangının çıktığı kerpiç evde uyuyan Hanım (18), Tuğçe (16) ve Faruk (5) Altınbaş kardeşler, yaşamını yitirdi.

3 kardeş, evde çıkan yangında öldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Yalvaç'ın Salur Mahallesi'nde yaşayan Cemile- Süleyman Altınbaş çifti, saat 08.30 sıralarında, hayvanlara bakmak için evden çıktı. Bir süre sonra Altınbaş ailesinin kerpiç evinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bu sırada çiftin evdeki akrabaları, alevler her yeri sararken, kendilerini dışarı attı. Çiftin evde uyuyan çocukları Hanım, Tuğçe ve Faruk Altınbaş ise alevlerin arasında kaldı. Mahalle sakinlerinin ihbarıyla belirtilen adrese, Yalvaç Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınıp, söndürüldü. Ekipler, eve girince 3 kardeşin cansız bedeniyle karşılaştı. Altınbaş kardeşlerin cansız bedenleri, otopsi için Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Tamamen yanan kerpiç ev, yandaki binalara tehlike oluşturmaması için iş makinesiyle yıkıldı. Yangının, elektrik aksamındaki kısa devre nedeniyle çıktığı sanılıyor. 

ÇOCUKLARIN ANNESİ: ELLERİM BOMBOŞ KALDI

Çocukların yengesi Şerife Altınbaş, yangında dumandan etkilendiği için kaldırıldığı Yalvaç Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Odasındayken, aniden ses duyduğunu anlatan Altınbaş, "Sesin ne olduğunu anlamak için odadan çıktığımda her yeri alevlerin sardığını gördüm. Hemen çocukların yattığı odaya yöneldim. Alevlerden giremedim. Ben ve eşim Mehmet, camdan kendimizi dışarı attık. Çocuklar pencerenin önündeki kanepeyi çekseler, camı açıp, atlayabilecekti. Yangını söndürmek için gelen itfaiyenin merdiveni yoktu. Camı açamadılar. O cam açılsa kurtulacaktı yavrular" dedi. 

Aynı hastanede gözlem altına alınan anne Cemile Altınbaş ise "Ellerim bomboş kaldı. Ben yavrularımı nasıl kara toprağa vereceğim? Allah'ım bu nasıl bir acı, ben nasıl dayanırım?" diyerek, gözyaşı döktü.

'MERDİVENLİ ARAÇ YOKTU' İDDİASINA YANIT

Öte yandan Salur Mahallesi sakinleri, itfaiye araçlarının merdivenli olanıyla yangına müdahale edilse çocukların pencereden kurtarılma ihtimali olabileceğini öne sürdü. Merdiven olmadığı için çocuklara ulaşılamadığı iddia edildi. 

Yalvaç Belediyesi İtfaiye Müdürü Murtaza Aksu da mahallelinin merdivenli araç olmadığı yönündeki iddiasının doğru olmadığını belirterek, "112'den ihbar düştüğü andan itibaren 3 dakikada olay yerine ulaştık. İtfaiye erlerimiz odaya girdikleri sırada, 3 çocuğu hareketsiz yatar halde buldu. Tüm itfaiye araçlarımız merdivenlidir; ancak biz olay yerine vardığımızda binanın her yanını alevler kaplamıştı. Yangının çıkış nedeni ev yıkılınca tespit edilemedi. Bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmak mümkün değil" dedi.

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE SABAH SAATLERINDE KERPIC EVDE CIKAN YANGINDA, 3 KARDES YASAMINI YITIRDI.(FOTO:YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE SABAH SAATLERINDE KERPIC EVDE CIKAN YANGINDA, 3 KARDES YASAMINI YITIRDI.(FOTO:YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINDE SABAH SAATLERINDE KERPIC EVDE CIKAN YANGINDA, 3 KARDES YASAMINI YITIRDI.(FOTO:YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINE BAGLI SALUR MAHALLESI'NDE, YANGININ CIKTIGI KERPIC EVDE UYUYAN HANIM (18), TUGCE (16) VE FARUK (5) ALTINBAS KARDESLER, YASAMINI YITIRDI. MAHALLE SAKINLERI, YANGINA MUDAHALE EDEN ITFAIYE EKIPLERININ ARACLARININ MERDIVENLI OLMADIGINI, COCUKLARIN BU NEDENLE KURTARILAMADIGINI ONE SURDU. YALVAC BELEDIYESI ITFAIYE MUDURU MURTAZA AKSU ISE IDDIANIN DOGRU OLMADIGINI BELIRTEREK, "TUM ITFAIYE ARACLARIMIZ MERDIVENLIDIR" DEDI. (FOTO: NURETTIN ARKAN/YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINE BAGLI SALUR MAHALLESI'NDE, YANGININ CIKTIGI KERPIC EVDE UYUYAN HANIM (18), TUGCE (16) VE FARUK (5) ALTINBAS KARDESLER, YASAMINI YITIRDI. MAHALLE SAKINLERI, YANGINA MUDAHALE EDEN ITFAIYE EKIPLERININ ARACLARININ MERDIVENLI OLMADIGINI, COCUKLARIN BU NEDENLE KURTARILAMADIGINI ONE SURDU. YALVAC BELEDIYESI ITFAIYE MUDURU MURTAZA AKSU ISE IDDIANIN DOGRU OLMADIGINI BELIRTEREK, "TUM ITFAIYE ARACLARIMIZ MERDIVENLIDIR" DEDI. (KARDESLERIN YENGESI SERIFE ALTINTAS FOTODA) (FOTO: NURETTIN ARKAN/YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINE BAGLI SALUR MAHALLESI'NDE, YANGININ CIKTIGI KERPIC EVDE UYUYAN HANIM (18), TUGCE (FOTODA) VE FARUK (5) ALTINBAS KARDESLER, YASAMINI YITIRDI. MAHALLE SAKINLERI, YANGINA MUDAHALE EDEN ITFAIYE EKIPLERININ ARACLARININ MERDIVENLI OLMADIGINI, COCUKLARIN BU NEDENLE KURTARILAMADIGINI ONE SURDU. YALVAC BELEDIYESI ITFAIYE MUDURU MURTAZA AKSU ISE IDDIANIN DOGRU OLMADIGINI BELIRTEREK, "TUM ITFAIYE ARACLARIMIZ MERDIVENLIDIR" DEDI. (FOTO:YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINE BAGLI SALUR MAHALLESI'NDE, YANGININ CIKTIGI KERPIC EVDE UYUYAN HANIM (18), TUGCE (16) VE FARUK (FOTODA) ALTINBAS KARDESLER, YASAMINI YITIRDI. MAHALLE SAKINLERI, YANGINA MUDAHALE EDEN ITFAIYE EKIPLERININ ARACLARININ MERDIVENLI OLMADIGINI, COCUKLARIN BU NEDENLE KURTARILAMADIGINI ONE SURDU. YALVAC BELEDIYESI ITFAIYE MUDURU MURTAZA AKSU ISE IDDIANIN DOGRU OLMADIGINI BELIRTEREK, "TUM ITFAIYE ARACLARIMIZ MERDIVENLIDIR" DEDI. (FOTO:YALVAC-DHA)

ISPARTA'NIN YALVAC ILCESINE BAGLI SALUR MAHALLESI'NDE, YANGININ CIKTIGI KERPIC EVDE UYUYAN HANIM (SAGDA), TUGCE (16) VE FARUK (SOLDA) ALTINBAS KARDESLER, YASAMINI YITIRDI. MAHALLE SAKINLERI, YANGINA MUDAHALE EDEN ITFAIYE EKIPLERININ ARACLARININ MERDIVENLI OLMADIGINI, COCUKLARIN BU NEDENLE KURTARILAMADIGINI ONE SURDU. YALVAC BELEDIYESI ITFAIYE MUDURU MURTAZA AKSU ISE IDDIANIN DOGRU OLMADIGINI BELIRTEREK, "TUM ITFAIYE ARACLARIMIZ MERDIVENLIDIR" DEDI. (FOTO:YALVAC-DHA)

Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), (DHA)

 
Wushu Kung Fu Şampiyonası heyecanı
 
Koronavirüs can almaya devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
76 yaşında ağaca şekil veriyor
ISPARTA'da ahşap ustası Mehmet Tatar (76), evinin altına kurduğu atölyede ...
Kayan yolcu otobüsü, uçurumun kenarında durdu
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında, yolcu otobüsü kar yağışı nedeniyle ...
Depremde göçük altında kalan Mücahit, ameliyat edildi
ELAZIĞ'daki depremde ikinci kattan düştükten sonra üzerine bina yıkılan ...
 
Birlikte yaşadığı kadını öldüren babasına tanıklık etti
ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, 18 yıl birlikte yaşadığı Asiye Aydoğmuş ...
Sürücü adayı sınavında sahteciliğe 2 tutuklama
ISPARTA'da S.D. ile onun yerine motorlu taşıt sürücü adayı sınavına girdiği ...
Kavşakta kaza: 2 yaralı
ISPARTA'da otomobille hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
 
Jandarma, köye ölçüm için gelmiş
ISPARTA'nın Gelendost ilçesinde, görüştüğü 14 yaşındaki kızın ailesinin ...
Isparta'da 448 tarihi eser ele geçirildi
ISPARTA'nın Senirkent ilçesinde Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen ...
Cinsel tacizle suçlanan genç, jandarma gelince intihar etti
ISPARTA'nın Gelendost ilçesinde, görüştüğü 14 yaşındaki kızın ailesinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva