Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
TÜİK: Nisan ayı enflasyonu yüzde 3,18 oldu
13 Şubat 2012 Pazartesi - 14:38

30 ilde 109 KCK gözaltısı

Ankara, İzmir ve İstanbul'un da bulunduğu 30 ilde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştiriliyor. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapılıyor. Operasyonlarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Bugünkü KCK operasyonlarının talimatını özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'nın verdiği öğrenildi. Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağırmış, üstlerine bilgi vermediği gerekçesiyle soruşturma dosyası elinden alınmıştı.

30 ilde 109 KCK gözaltısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ankara'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN)  Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. KESK'te şun ana kadar 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Kadın Sekreteri, SES Kadın Sekreteri, SES eski kadın sekreteri , Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri ve Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde polisin arama yaptığını bildirdi.

İSTANBUL

 

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı.

Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi. Örgüt üyelerinin sorguları sürüyor.

İZMİR

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

VAN VE HAKKARİ

Van ve Hakkari’de KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

BATMAN

 

Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 33 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 33 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i DİHA muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA

İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç’ta 3 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan noktalardaki çeşitli suç unsurlarına el koyan güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve yakalama işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

GAZİANTEP

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü KCK’ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu.

ADANA

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın KCK'ya yönelik soruşturması kapsamında Adana'da da  13 kişi gözaltına alındı.

 

MERSİN

Mersin'de, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bazı evrak ile bilgisayar harddisklerine el konulduğu öğrenildi. 

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ö.S. gözaltına alındı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

TALİMAT SAVCI SARIKAYA'DAN

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile yapılan operasyonun savcısı ise son günlerin tartışılan ismi özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya... Geçtiğimiz günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran Sarıkaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından geçtiğimiz cumartesi günü dosyadaki görevinden alınmıştı. Fidan ile birlikte 5 MİT görevlisinin ifadeye çağrıldığı KCK soruşturmasında görevden alınan, Sarıkaya bugün başka bir KCK soruşturması kapsamında operasyon talimatı verdi.

 

30 İLDE 109 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonlarda  30 ilde 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda Van'da bir adet “Kalaşnikof” marka otomatik tüfek ile İstanbul'da bir tabanca ele geçirildiği kaydedildi.

 
Sobalı araba
 
1 günlük bebekle asırlık dedeye aynı gün kalp ameliyatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polise atmak istediği bomba elinde patladı
MERSİN'de, devriye görevi yapan çevik kuvvet polisine ait zırhlı araca ...
Emine Erdoğan’a uçakta yapılan ayıbın faturası ağır oldu
Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinden tanıdığımız Gülse Birsel ile ...
Atatürk'ün benzeri ortaya çıktı
İZMİR’de elektrikçilik yaparak hayatını kazanan Mesut Yontan, Atatürk’e ...
 
MİT soruşturmasını yürüten savcı görevden alındı
KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında ...
Ankara bu vahşeti konuşuyor
Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde 30 yaşındaki Ayşe Demir, kocasının işlettiği ...
Eşini dövene 'Erkeksen ringe çık' diyecekler
Türkiye Muay Thai Federasyonu, kadına şiddet olaylarının önüne geçilmesi ...
 
Nefes kestiler
Büyük bir merakla beklenen İstanbul Fashion Week kapsamında ADL&Cengiz ...
Gençlik ve Spor Bakanı dört lastik cezası önerdi
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kar ve buzda yolları tıkayan yaz lastikli ...
Kalp krizinden ölmüş
İşte zehirlendiği iddia edilen MİT'çi Kozinoğlu'nun ölüm nedeni...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva