TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
3 Aralık 2019 Salı - 13:27

4. Yayla Seracılığı Paneli düzenlendi

AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 4. Yayla Seracılığı Paneli düzenlendi.

4. Yayla Seracılığı Paneli düzenlendi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Elmalı'da, Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi'nde yapılan, yayla seracılığında pazarlama sorunlarının ele alındığı panele Elmalı Kaymakamı Fatih Ahmet Kurt, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Elmalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Demir, Elmalı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Boğatimur, Elmalı köylerinden muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Doç. Dr. Halil Demir, Elmalı'da yararlı bir konferans düzenledikleri için mutlu olduklarını belirtti. Antalya'nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Elmalı'da da seracılığın artmaya başladığına değinen Doç. Dr. Demir, “Üretimin artmasıyla birlikte pazarlama sorunları ortaya çıkmaya başladı. Panelimizde üretimin iş açısından değerlendirilmesi ve ihracat kısmının değerlendirilmesi için konuyu masaya yatıralım istedik. Elmalılı üreticilerimiz için hayırlı ve güzel bir panel olacağını düşünüyorum ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ise üretim olmadan ülke ekonomisinin kalkınmasının mümkün olmayacağını belirterek, “Biz üretiyoruz her yıl olduğu gibi ama ürettiğimiz ürünleri satmakta sıkıntı yaşıyoruz. Ürettiğimiz ürünlerimizi daha iyi nasıl pazarlayabiliriz konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Üreticinin bilgilendirilmesinde bu tür paneller hepimiz için yol gösterici olacaktır" diye konuştu.

Kendisinin de Elmalılı olduğuna değinen Rektör Yardımcısı Mehmet Altunkaya, Elmalı'nın tarım ve ticaret yönünden Antalya'nın köklü ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Elmalı'da yayla seracılığının pozitif şekilde geliştiğini söyleyen Prof. Dr. Altunkaya, “Tarımın gelişmesiyle birlikte pazarlamadan kaynaklanan sıkıntılar ortaya çıktı. Bu sorunlara üniversite olarak kayıtsız kalmak mümkün değil. Üniversite kent işbirliği üniversitemizin önemsediği olaylardan biridir. Dolayısıyla Elmalı MYO'nun böyle bir konuyu ele alması ve işlemesi, bunun da 4'üncü yılında devam ediyor olması üniversitemizin, çiftçimizin sorunlarına kayıtsız kalmadığını ortaya koyuyor" dedi.

Panelin amacının Elmalı'daki tarım sorunlarına değinmek olduğunu söyleyen Kaymakam Fatih Ahmet Kurt, “Tarım ülke için çok önemli bir mesele. Elmalı'da tarım konusunda belirli bir seviyeye geldi. Son yıllarda seracılık da Elmalı'da yaygınlaştı, üretim açısından genel olarak bir sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. Ama önemli olan hangi sektör hangi alan olursa olsun üretmek daha kolay ama pazarlamak daha zordur. Panelistlerimiz pazarlama alanında önemli deneyimlerini çiftçilerimizle paylaşacak ve panelimiz çiftçilerimiz için çok faydalı olacaktır" diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak Elmalı Komisyoncular Derneği Başkanı Akif Çaldır, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan, E-Z Tohumculuk Sahibi Zekai İlter, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bahar katıldı.

Konferans sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi verilirken çiftçiler arasından yapılan çekilişi kazananlara da sıvı gübre ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

AKDENIZ UNIVERSITESI ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) TARAFINDAN 4. YAYLA SERACILIGI PANELI DUZENLENDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) TARAFINDAN 4. YAYLA SERACILIGI PANELI DUZENLENDI. (HALIL OZTURK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) TARAFINDAN 4. YAYLA SERACILIGI PANELI DUZENLENDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) TARAFINDAN 4. YAYLA SERACILIGI PANELI DUZENLENDI. (MEHMET ALTUNKAYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Eşini dövüp üzerine kaynar su döktü, 'pişmanım' dedi
 
Beton mikseri, halk otobüsü ile çarpıştı: 14 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sizin Evde İnsan Hakları Var mı?'
AKDENİZ Üniversitesi KATCAM ve Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal ...
Kampüste doğa yürüyüşü
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Spor Bilimleri ...
AÜ'nün 2 AB projesine hibe
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) koordinatörlüğünde başvurusu yapılan iki proje, ...
 
Kadına şiddete tiyatro ile 'hayır' dediler
AKDENİZ Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Tiyatro Topluluğu tarafından ...
AÜ'de Dünya Diş Hekimleri Günü kutlandı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde 'Dünya Diş Hekimleri Günü' kutlandı.
AÜ'de 'Nedir Bu Q Meselesi' semineri
AKDENİZ Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ...
 
Hemşirelerden 'Basınç Yarasını Bakımla Önleyelim' sempozyumu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ...
Öğrenciler uygulamalı eğitimle öğreniyor
AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri ...
Vali Karaloğlu, AÜ Botanik Bahçesi'ni gezdi
ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva