Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
6 Haziran 2020 Cumartesi - 09:31

4 kadının yürek yakan 'eş' acısı

ERZURUM'un Çat ilçesinin Köseler Mahallesi'nde, kız kaçırma yüzünden aralarında husumet bulunan Yıldız ailesi, arazide Güneş ailesinden 4 kişiyi öldürdü.

4 kadının yürek yakan  eş  acısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 30 Mayıs günü Çat ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki kırsal Köseler Mahallesi'nde meydana geldi. Yıldız ailesinin fertleri, kız kaçırma meselesi yüzünden yaklaşık 4 yıldan beri husumetli oldukları Güneş ailesinin bireylerini araziye traktörle hayvan gübresi dökmeye giderken takip ederek silahlı saldırı düzenledi. Güneş ailesinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada Sıddık Güneş (51), Hasan Güneş (54), Baki Güneş (35), Sinan Güneş (21) ile Sıracettin Yıldız hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olaya karıştıkları belirlenen İrfan Yıldız ve Burhanettin Yıldız, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan teknik ve istihbarı çalışmalar sonucu, olaydan 23 saat sonra kırsal alanda yakalandı. Yıldız kardeşler, 3 Haziran'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayda kullanıldığı değerlendirilen Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 ruhsatsız tabanca ve 3 ruhsatsız av tüfeğine de polis tarafından el konuldu.

CENAZELER DEFNEDİLDİ

Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Sıracettin Yıldız, güvenlik gerekçesiyle kent merkezindeki mezarlıkta, Sıddık Güneş, Hasan Güneş, Baki Güneş ve Sinan Güneş ise Köseler Mahallesi'ndeki mezarlıkta yan yana açılan 4 mezara defnedildi. Her iki tarafın yakınları da cenaze töreninde sinir krizi geçirdi ve ağıtlar yaktı. Çat İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri köyde yeni olayların yaşanmaması için 24 saat nöbet tutuyor. İrfan ve Bahattin Yıldız'ın köydeki evleri güvenlik nedeniyle başka bir yerleşim birimine nakledildi.

KATİLLERİN İDAMINI İSTEDİ

Sıddık Güneş, Hasan Güneş, Baki Güneş ve Sinan Güneş'in mezarı başında gözyaşı döken eşleri, büyük bir acı yaşadıklarını söyledi. Olayda eşi Sinan ve kayınpederi Sıddık Güneş ile iki yakınını kaybeden Fidan Güneş, katillerin idam edilmesini istedi. Yıldız ailesi ile kız kaçırma yüzünden aralarında husumet olduğunu belirten 1 çocuk annesi ve 3 aylık hamile olan Fidan Güneş şunları söyledi:

"Aramızdaki husumet bazılarının dediği gibi arazi değil, kız kaçırma yüzündendir. Hasan Güneş'in kızı Fatma Güneş, Burhanettin Yıldız tarafından kaçırılmıştı. Fatma kaçtıktan 3 ay sonra intihar etti. Çünkü, Fatma onların baskılarına dayanamadı. Sürekli darp eziyet ve işkence görüyordu. Şahitler de var ancak onların korkusundan kimse konuşmuyordu. Kız 17 yaşında Burhanettin ise 30'lu yaşların üzerindeydi. Fatma'nın intiharı ile aramızda husumet başladı. 2017 yılının Ekim ayında vali, kaymakam ve jandarma komutanı bizleri barıştırdı. Hepimiz Kuran'a el bastık, aramızdaki husumet sona erdi. Kızımız Fatma Güneş öldü ama kimse ceza almadı. Olay günü eşim Sinan, kayınpederim Sıddık, eşimin amcasının oğulları Baki ve Hasan Güneş, traktörle bize ait olan tarlaya gübre dökmeye gittiler. 15 dakika sonra Baki Güneş bizi telefonla arayarak, 'Sıddık Yıldız'ın oğulları bize pusu kurmuş' dedi. Sonra silahlar patladı. Çatışmanın olduğu bölgeye gitmek isterken karşıma çıkan Sıddık Yıldız beni darp etti ve 'Senin eşini öldürdüm. Seni de oğlunu da onun yanına gömeceğim' dedi. Çocuklarını azmettirip, cinayet işletti ama kendisi serbest dolaşıyor. Beni iki yetimle ortada bıraktılar, 4 cana kıydılar. 11 çocuk yetim kaldı. Ben kaynanama sahip çıkarım, yıkılmadık. Yetimlerimize hem analık hem de babalık edeceğiz. Devlet büyülerimiz bize sahip çıksın ve yetimlerimizin hakkını onlardan sorsunlar."

'OĞLUM DOĞUM GÜNÜNDE BABASIZ KALDI'

Katliamın yaşandığı gün, 3 yaşındaki oğlu Yiğit'in babasız kaldığını ve doğum gününün kana bulandığını belirten Fidan Güneş, "Eşim eve pasta getirdi. 'Akşama hazırlık yap, Yiğit’imizin doğum gününü kutlayacağız' dedi. Ama o gitti gelmedi. Babası oğlunun doğum gününü göremedi. Gitti bana cenazesi geldi. Ben oğluma hediye olarak babasının cenazesini verdim. Bizim ciğerimiz yandı. Dört tane cenazeyi yan yana gömdük. Bizi hala, 'Çocuklarınızı öldürüp, babalarının yanına gömeceğiz' diye tehdit ediyorlar. Ben bu zalimliğe, bu zulme ve yetimlilerimizin hakkı için idam istiyoruz. İbreti alem için idam istiyorum" diye konuştu.

11 ÇOCUK YETİM KALDI

Olay sonrası Hasan Güneş’in 7, Sıddık Güneş’in 1, Baki Güneş’in 2, Sinan Güneş’in de 1 çocuğu babasız kaldı. Çoğu 3 ile 5 yaş aralığında olan çocuklar, yaşananlardan habersiz cenaze evinin önünde akranlarıyla oynuyor.

ERZURUM'UN KOSELER MAHALLESINDE MEYDANA GELEN KATLIAMDA YASAMINI YITIREN GUNES AILESINDEN 4 KISI YAN YANA DEFNELIDI. ESLERININ MEZARI BASINDA DIZ COKUP DUA EDEN (SOLDAN-SAGA9), CANSU, FIDAN, LUTFIYE VE NEBAHAT GUNES, KATILLERIN EN AGIR CEZA ILE CEZALANDIRILMASINI ISTEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'UN KOSELER MAHALLESINDEKI KATLIAMDA YASAMINI YITIREN BAKI GUNES EVLI IKI COCUK BABASIYDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'UN KOSLER MAHALLESINDE YASANAN KATLIAMDA OLEN HASAN GUNES (FOTOGRAFTAKI) EVLI 7 COCUK BABASIYDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

AILESININ TEK COCUGU OLAN SINAN GUNES (FOTOGRAFTAKI) YILDIZ AILESI TARAFINDAN BABASI VE YAKIN AKRABALARI ILE BIRLIKTE OLDURULDU. SINAN GUNES, OGLU YIGIT ILE BIRLIKTE CEKTIRDIGI FOTOGRAF HATIRALARDA KALDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

SIDDIK GUNES (FOTOGRAFTAKI) YILDIZ AILESI TARAFINDAN OGLU SINAN GUNES VE YAKINLARI ILE BIRLIKTE OLDURULDU. (FOTO: ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'UN CAT ILCESININ KOSELER MAHALLESINDE YASANAN KATLIAMDA ESI SIDDIK VE OGLUNU SINAN GUNES'I KAYBEDEN LUTFIYE GUNES (FOTOGRAFTAKI), "ALLAH BOYLE ACIYI KIMSEYE YASATMASIN" DEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

UC AYLIK HAMILE OLAN FIDAN GUNES (FOTOGRAFTAKI) ESI SINAN GUNES'IN MEZARINA SARILARAK KATILLERIN IDAMINI ISTEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

ESLERININ KIZ KACIRMA YUZUNDEN ARALARINDA HUSUMET BULUNAN YILDIZ AILESI TARAFINDAN KATLEDILDIGINI SOYLEYEN FIDAN GUNES (ORTADA), "KATILLARIN ADIMINI ISTIYORUZ" DEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

KATLIAMDA ESI SINAN GUNES'I KAYBEDEN UC AYLIK HAMILE FIDAN GUNES (FOTOGRAFTAKI), 3 YASINDAKI OGLU YIGIT'IN (KUCAGINDA) DOGUM GUNUNDE BABASIZ KALDIGINI SOYLEDI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA)

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Etiketler:
 
41 çeşit dondurma üretiyorlar
 
Sokak köpekleri için oyuklar açtırıp, ‘köpek köyü’ kurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
41 çeşit dondurma üretiyorlar
KOCAELİ'de Serbes ailesi, 3 kuşaktır kentin plaka numarası olan 41 çeşit ...
Kahveci ressam
DÜZCE'de, kahvehane işleten Eşref Toraman (58), ilkokul çağlarında hobi ...
Kayalıklardan çıkardıkları karla serinliyorlar
KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesinde, vatandaşlar yazın bile karın erimediği ...
 
Bu köyde imece usulüyle her gün bir ailenin tarlasına pirinç ekiliyor
BATMAN'ın Gercüş ilçesine bağlı 70 haneli Gönüllü köyü sakinleri, imece ...
Pazarcılar arasında kavga : 4 yaralı
Pendik semt pazarı esnafı arasında henüz bilinmeyen bir nedenle bıçaklı ...
Ankara Zirkonyum Tedavisi Redent Klinik
Dişlerinizde estetik açıdan önemli tedavilerden birisi olan Zirkonyum ...
 
İki kardeş kazada can verdi
MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkıp karşı ...
Yaşlı kadına küfür, hakaret, tehdit....
Sosyal medyada yer alan ve Balıkesir’de çekildiği belirtilen görüntülerde, ...
Kayseri'de 40 ev karantinaya alındı
KÜTAHYA'da vatani görevini tamamlayan O.B. (21), memleketi Kayseri'de ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva