Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
4 Mart 2022 Cuma - 17:38

4'ncü Kepez Kitap Fuarı, 'oku' temasıyla kapılarını açtı

KEPEZ Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kepez Kitap Fuarı, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde kitapseverlere kapılarını açtı. Fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri binlerce kitap ve yazarlarla buluşturacak.

4 ncü Kepez Kitap Fuarı,  oku  temasıyla kapılarını açtı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Kepez Kitap Fuarı, 29 bin metrekare kullanım alanına sahip Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde açıldı. Kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla 'oku' temasıyla düzenlenen 4. Kitap Fuarı'nın açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni öncesi Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, pandemi sebebiyle 2 yıl programı gerçekleştirilemediğini söyledi. 4. Kepez Kitap Fuarı'nın, Türkiye'nin en önemli kitap fuarı olma yolunda emin adımlarla devam ettiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, "10 gün boyunca 400'den fazla yayın evinin kitapları, kaynakları, eserleri, hemşehrilerimizle buluşacak. 200'den fazla yazar imza günleri ve söyleşilerle güzel bir okur-yazar buluşmasına katkı sağlayacak. Güzel bir kültürel etkileşimi de hep beraber burada yaşamış olacağız" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORUZ

Kepez Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin ötesinde insanların kalplerine, gönüllerine, hayatlarına dokunan işler yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Tütüncü, açılış öncesi mini konser veren Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni Orkestrası'na değindi. Başkan Tütüncü, "Müzik yeteneklerini, keşfederek onlara o yetenekleri istikametinde bir gelecek çizdiğimiz sevgili yavrularımız, onlardan bu güne kadar 50'den fazla öğrencimizi konservatuara göndermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 12 yıldır süren bu çalışma onların iyi bir müzik insanı olma yolunda ortaya koyduğumuz gayreti en güzel şekilde resmediyor" diye konuştu.

KEPEZ'E 2023'E 16 KÜTÜPHANE

Kepez'de 2023 yılına kadar 16 yeni kütüphane açma hedefi koyduklarını hatırlatan Başkan Tütüncü, şunları söyledi;

"Geldiğimiz an itibariyle 10 kütüphanemizi tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki süreçte 6 yeni kütüphaneyi daha hizmete açacağız. Okuyan öğrenen, öğrendikleriyle kendisine ufuk çizen ve ufkun peşinde koşan gençler yetiştirmek belediye olarak topluma sağladığımız en önemli katkımız olduğunu düşünüyorum. Bu kütüphanelerin içinde 130 binden fazla kaynakla Akdeniz Bölgesi'nin en zengin kütüphanesini hemşehrilerimize kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu kütüphane 365 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphane. Gençlerimiz bu kütüphaneye ne kadar çok ilgi gösterdiğini görünce bu hedefimizi daha da yükseğe taşıma amacına eriştik. Bu yılın sonunda Türkiye'nin en büyük kütüphanesini Akdeniz Üniversitesi'nin hemen yanına 6 bin 500 metrekare okuma alanı ve aynı anda 2 binden fazla öğrencinin ders çalışabileceği, 1 milyon kitap kapasiteli bu kütüphane, 16 tane kütüphanemizin amiral gemisi olacak."

BİLİMİN PENCERESİ KEPEZ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, DokumaPark'ta kurulan Antalya Bilim Merkezi'nin bilime pencere aralayan önemli bir bilim penceresi olduğuna da değindi. Başkan Tütüncü, Türkiye'nin en kapsamlı bu bilim merkezinin, ayda 7 bin ila 10 bin öğrenciye atölye eğitimi verebileceğini, yıllar içinde insanlığa katkı verecek nesiller yetiştireceğini de sözlerine ekledi. Başkan Tütüncü, "Yollar açmak, kaldırımlar, ışıltılı meydanlar yapmak, bunlar bütün belediyecilerin bildiği işler. Biz şehri inşa ederken, bir nesli ihya etmek için uğraşmıyorsak, imar ettiğimiz şehir gün gelir ihmal ettiğimiz nesil tarafından tahrip edilir. Okuyan, öğrenen, düşünen sorgulayan sanatla hayatını renklendiren, sporla büyüyen nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemizdir" diye konuştu.

Başkan Tütüncü, Antalya'daki Sahaf Festivali'nin, her yıl düzenlenen Kitap Fuarı'nın okuyan öğrenen bir Kepez'e işaret ettiğini de sözlerine ekledi.

KİTAPLA BULUŞTURDUM

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da kitapla buluşulan her ortamın kendisinde heyecan yarattığını söyledi. Kepez Kitap Fuarı'na emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yazıcı, "Meslek yaşamım boyunca bulunduğum her yerde çocuklarımızı kitapla buluşturmaya çalıştım. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için hep bir gayret içinde oldum" dedi. Okullarda sürdürülen AHENK Projesi'ne de değinen Vali Yazıcı, "Kitap okumayı mottolaştırdığımız bu proje ile çocuklarımıza haftada 40 dakika kitap okuma saati zorunlu hale getirildi. İnanıyoruz ki, bu 40 dakika ateşleyici olup ilimizin kitap okuma mevcudunun kat ve kat üstüne çıkacak. Başkanımızın dediği gibi, İmar ettiğimiz şehir ihmal ettiğimiz insanlar tarafından mahvedilebilir. Her şeyi beşer için yapıyoruz, insanoğlu için yapıyoruz. İnsanın merkezde olduğu bir dünyada insanların saygın, onurlu, toplumda, çevresinde itibar ediliyor olmasının olmazsa olmazı okuyan kişi olmasında yatıyor" diye konuştu.

VALİ'DEN ÇAĞRI

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, tüm okullara ve öğrencilere çağrıda bulunarak, "Sevgili gençler, lütfen kağıttan dünyaları keşfetmek için buraya geliniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından 4. Kepez Kitap Fuarı, kurdele kesimi ile açıldı. Ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, misafirlere birlikte fuarını gezdi. Kitapseverler, 13 Mart'a kadar devam edecek olan 4. Kepez Kitap Fuarı'nı 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilecekler.

KEPEZ BELEDIYESI'NIN DUZENLEDIGI 4. KEPEZ KITAP FUARI, MIMAR SINAN KONGRE MERKEZI'NDE KITAPSEVERLERE KAPILARINI ACTI. FUAR, 10 GUN BOYUNCA KITAPSEVERLERI BINLERCE KITAP VE YAZARLARLA BULUSTURACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI'NIN DUZENLEDIGI 4. KEPEZ KITAP FUARI, MIMAR SINAN KONGRE MERKEZI'NDE KITAPSEVERLERE KAPILARINI ACTI. FUAR, 10 GUN BOYUNCA KITAPSEVERLERI BINLERCE KITAP VE YAZARLARLA BULUSTURACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KEPEZ BELEDIYESI'NIN DUZENLEDIGI 4. KEPEZ KITAP FUARI, MIMAR SINAN KONGRE MERKEZI'NDE KITAPSEVERLERE KAPILARINI ACTI. FUAR, 10 GUN BOYUNCA KITAPSEVERLERI BINLERCE KITAP VE YAZARLARLA BULUSTURACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA)

 
Antalya'da acılı annenin feryadı: Yaktın beni oğlum
 
Roboland Robot Süpürge İncelemesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erhan AbdurRahman 5 Mart 2022 Cumartesi 13:54

Euzubillahimineşşeytanirracim (Kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım) Alak Suresi BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM 1 . Oku!Yaratan Rabbinin adıyla oku! 2 . O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. 3 . Oku! Rabbin en büyük cömertliğin sahibidir. 4 . O ki; kalemle öğretendir. 5 . İnsana bilmediklerini öğretti. 6 . Asla! Hiç şüphesiz, insan azgınlaşır. 7 . Kendini müstağni (kimseye ihtiyacı olmayan, kendisine yeten) olarak gördüğünde. 8 . Hiç şüphesiz, dönüş Rabbinedir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da acılı annenin feryadı: Yaktın beni oğlum
ANTALYA'da 28 Şubat'ta annesini arayıp, 'Geliyorum' dedikten sonra ortadan ...
Korkuteli'deki okullarda deprem tatbikatı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki okullarda 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri ...
Hümeyra’ya nefes ol!
ANTALYA’da yaşayan Uzman Çavuş Sinan Topal ve Şule Topal’ın 3 yaşındaki ...
 
Antalya'da yerleşik Alman evinde ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan Alman Günter Bulme (68) evinde ölü bulundu.
Serik'te muz üreticilerine seminer
ANTALYA'nın Serik ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere ...
Ukraynalı TIR şoförleri, savaş çıkınca ülkelerine dönemedi
ANTALYA’ya, ülkelerine sebze ve meyve taşımak için gelen Ukraynalı 16 ...
 
Hayırsever anne-kızdan Kepez'e 112 istasyonu
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı ile hayırsever Gönül Peçen ve kızı Sinem Peçen ...
Hortumdan zarar görenlerin yaraları sarılıyor
ANTALYA'nın Serik ilçesinde çarşamba gecesi meydana gelen sağanak, hortum ...
Antalya'da, her milletten Ukrayna'ya insani yardım
ANTALYA'da Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Dmytro Bibik, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva