Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
1 Haziran 2022 Çarşamba - 15:49

5. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor

ANTALYA Akra Caz Festivali, caz müziğin ünlü isimlerini sanatseverle buluşturmaya devam ediyor.

5. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akra Hotels tarafından düzenlenen, Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsoru olduğu festival, 3-18 Haziran tarihleri arasında, Akdeniz'in ve Beydağları'nın eşsiz manzarası eşliğinde Akra Hotels'in açık hava sahnesinde gerçekleşecek. Festivalin daimi konukları arasında yer alan dünyaca ünlü saksafon sanatçısı Igor Butman, Moskova Caz Orkestrası'yla birlikte, yine Fantine'nin solistliğinde yeni repertuvarlarıyla 3 Haziran tarihinde festivalin açılışını yapacak.

Derin sesi, ruhu, folk ve blues esintili besteleriyle, dinleyicilerine farklı ruh hallerini bir arada yaşatan Fransız soul divası Imany, 4 Haziran tarihinde cover şarkılardan oluşan yeni albümü 'Voodoo Cello' ile festivalde yer alacak bir diğer isim. Imany konseri öncesinde Antalyalı müzisyenlerden oluşan Akra Jazz Band sahnede olacak.

Afrika köklerini Londra ilhamıyla buluşturan ve birbirinden özgün müzisyenlerden oluşan Kokoroko'nun konseri ise 8 Haziran'da. Kokoroko öncesinde ayrıca caz, funk ve fusion odaklı parçalarında hem modern müziğe hem de nostaljik izlere yer veren 'Deli Bakkal' sahne alacak.

Festivalin bir diğer konuğu ise soul müziğin yetenekli sesi China Moses. Henüz 16 yaşındayken ilk teklisi 'Time'ı çıkaran, yorumladığı efsanevi caz ve blues şarkıları ile tüm dikkatleri üzerine toplayan China Moses, 10 Haziran'da izleyiciyle buluşacak. China Moses konseri öncesi, caz müziğin usta ismi gitarist Önder Focan grubuyla birlikte festival sahnesinde olacak.

Saksafon ve flamenko vokalini tek vücutta buluşturan ve caz ile flamenko arasında olağanüstü bir köprü kurmayı başaran Antonio Lizana, flamenko dansçıları ve şarkıcılarından oluşan Flamenco Ensemble ile 11 Haziran'da festival sahnesinde olacak. Antonio Lizana konseri öncesi Türkiye'nin ünlü caz müzisyenlerinden Neşet Ruacan, quartetiyle birlikte festival sahnesinde yer alacak bir diğer isim.

Akra Caz Festivali, genç müzisyenleri ve toplulukları desteklemek amacıyla festivale yeni bir soluk getiriyor ve genç müzisyenleri 'Akra Genç Caz' konserleri ile sanatseverlerle buluşturuyor. Her yıl festival kapsamında geleneksel hale getirilecek konserlere, İKSV ile iş birliği yaparak İstanbul Caz Festivali kapsamındaki Genç Caz+ yarışmasına katılan ve sahne alan grupların yanı sıra Antalya'dan da bir grup davet edilecek. 14 Haziran'da gerçekleşecek 'Akra Genç Caz' gecesinde bu yıl August, Kick The Switch, Afroloji ve Onat Murat Trio sahne alacak.

Derin melodileri enerjik bir şovla sunan, doğu-batı sentezinin ruhunu, gözyaşını, sevincini vurmalı ve yaylıların uyumunda hissettiren kamança üstadı Mark Eliyahu, 16 Haziran'da festival sahnesinde yer alacak. Mark Eliyahu konseri öncesi Esra Kayıkçı Band izleyici karşısında olacak.

Festival, 17-18 Haziran tarihlerinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın iki konseriyle son bulacak. Sanatçının Fikret Otyam, Ahmet Say, Yaşar Kemal, Yıldız Kenter, Türkan Saylan, Nejat Eczacıbaşı, Şarık Tara ve Tarık Akan gibi alanında derin izler bırakmış ustalar için bestelediği ve 'Portreler' ismini verdiği yeni projesinin dünya prömiyerinin de gerçekleşeceği konserlerde Fazıl Say'a usta müzisyen Bülent Evcil (flüt) eşlik edecek. Bu anlatımlı kapanış konserlerinin eser sunumlarını ise Yekta Kopan gerçekleştirecek.

Festivalin tek konser biletleri 250 TL'den, tüm konserleri kapsayan kombine biletleri ise 1000 TL'den yurt içinde ve yurt dışında Biletix gişelerinden ve biletix.com adresinden alınabilir.

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (MOSCOW JAZZ ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (ONDER FOCAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (KICK THE SWITCH) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (FAZIL SAY) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (FANTINE) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (ANTONIO LIZANA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (CHINA MOSES) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (KOKOROKO) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (IMANY) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (MARK ELIYAHU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA AKRA CAZ FESTIVALI, CAZ MUZIGIN UNLU ISIMLERINI SANATSEVERLE BULUSTURMAYA DEVAM EDIYOR. MODERN VE KLASIK CAZIN YANI SIRA CAZ MUZIGI, FUNK, ROCK, LATIN, SOUL VE ELEKTRONIK TARZLA HARMANLAYAN RENKLI BIR MUZIKAL YELPAZEYLE IZLEYICI KARSISINA CIKMAYA HAZIRLANAN FESTIVALIN BU YIL BESINCISI GERCEKLESECEK. (AKRA JAZZ BAND ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
Kargaların saldırısında yaralanan İshak kuşu tedaviye alındı
 
Hırsızı elindeki gül dövmesi yakalattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkondaki saksıda kenevir yetiştirdi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde evinin balkonundaki saksıda kenevir yetiştiren ...
Geçmişe dönük emlak vergisi borcuna yürütmeyi durdurma
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde emlak vergisi ödemek isteyenlere 'bina ...
Kaçak elektronik sigarayla yakalandı
ANTALYA'nın Aksu ilçesinde jandarma 50 bin lira değerinde kaçak elektronik ...
 
Beyaz eşya hırsızlık şüphelisi yakalandı
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde gerçekleşen 2 ayrı hırsızlık olayının şüphelisi ...
Meydanda sanat fuarı
ANTALYA'da 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinlikleri kapsamında halk eğitim ...
Haydi kızlar sıra sizde!
Mersin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonasında üçüncü olan Kırkgöz Döşemealtı ...
 
Antalyalı yüzücülerin final heyecanı
Anadolu Yıldızlar Ligi Sutopu Grup Eleme Müsabakaları'nda finale kalan ...
Validen motosiklet sürücülerine hediye kask
ANTALYA'da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, seyir halinde giden ...
AGGİK Basketbol, Türkiye Şampiyonu
ANTALYA Gelişim Gençlik Spor Kulübü (AGGİK) Basketbol takımı, yerel lig, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva