Murat Soydan hayatını kaybetti
Murat Soydan hayatını kaybetti
Antalya gece- gündüz çok sıcak
Antalya gece- gündüz çok sıcak
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Konyaaltı Çocuk Korosu'na özel ödül
Dolandırılmaya karşı sanal kart
Dolandırılmaya karşı sanal kart
3 Mart 2016 Perşembe - 13:48

5 Mart'ta 5 çayında Fener'de buluşalım

Baba Burnu Deniz Feneri’nde daha önce mühürlenen inşaat yeniden başladı

5 Mart ta 5 çayında Fener de buluşalım
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aliseydi KARAGÖZ yazdı

Antalya'da 1'inci derece doğal SİT alanı olan falez kıyı bandının denize uzandığı  Bababurnu Deniz Feneri'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planlara göre  kafe-restoran olarak turizme açılması için inşaat yapımına 5 ay önce başlanmış, ancak, Muratpaşa Belediyesi ekiplerince 18 Aralık 2015 tarihinde mühürlenmişti.

Yapılan inşaat projeye aykırı çıktı

Falezlerin üzerinde 1. derece doğal sit alanında yaşanan katliamın adeta belgesi niteliğinde olan mühürlenme işleminin  gerekçesi; "falezlerin toprakla doldurulduğu, bodrum ve teras kat yapma hakkı olmamasına rağmen bu yapıların inşasına başlandığını" tutanaklarda belirtilmişti

Ancak bu tutanak hiç yokmuş gibi, 1. derece doğal sit alanı Baba burnu Deniz Fenerinde inşaat çalışmalarına yeniden başlanıldı.

Gün Haber, inşaat alanında tıpkı eskisi gibi falezler toprakla doldurulmuş, beton dökmek için kalıplar hazırlanmış, falezlerin üzerinde beton bina duvarları sıvanmaya başlanmış ve toplamda 6-7 işçinin çalışmalar yaptığını tespit etti.

5 Mart’ta 5 çayına bekliyoruz

Konu ile ilgili olarak daha önce aynı yerde eylem düzenleyen Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu çevreciler 5 Mart 2016 tarihinde saat 17.00 da yeniden bir eylem gerçekleştireceğini duyurdu.

Bababurnu Deniz Feneri Antalya halkının olduğunu  ve  bu alanı korumak için her türlü çabayı vereceklerini ifade eden Tabiatı Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz “Antalya halkına tekrar anımsatıyoruz, Durum çok acildir! Tahribat hızla devam etmektedir. Yetkililer hızla gereğini yapmalı, inşaatı derhal durdurmalı, yapılmış beton inşaatları çocuklarımız adına derhal yıkmalıdır” dedi.

Hediye Gündüz Gün Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Baba burnu Deniz fenerinde daha önce mühürlenen inşaat yeniden başladı. Bu çığlık Antalya falezlerinin çığlığıdır ve bu çığlığı duyan bütün Antalyalıların harekete geçmesini ve yeniden başlayan katliamın durdurulmasını istiyoruz.

Bu inşaata sebep olan süreç 7 yılda şöyle işlemiştir:

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Bababurnu Feneri'ni turizme açmak için ihaleyle bir şirkete kiralamıştır.
Kiralanan bu alanın turizme açılması için 2009´da bazı çalışmalar yapılmış;  ancak, yerel yönetimler onay vermemiştir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  ise planı res´en  yaparak "turistik tesis alan" olarak planlamış, onaylamış ve askıya çıkarılmak üzere Muratpaşa Belediyesi´ne göndermiştir.
1. Derece Doğal SİT alanlarını korumakla yükümlü olan Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu plana onay verirken, Muratpaşa Belediyesi´nde plana yönelik itirazların toplandığı askı sürecinde Muratpaşa Belediyesinden itiraz olmamış, planlama süreci de böylece tamamlanarak, Muratpaşa Belediyesi´nden aldığı inşaat ruhsatıyla firma, Deniz Fenerini de içine alan 1248 metrekarelik alanda,  Bababurnu´nda 71 yıllık deniz fenerinin müştemilatını yıkarak;  1. Derece Doğal Sit alanı olan falezlerin üzerinde, betonarme inşaata başlamıştır.

KAMUOYU BİLMELİDİR Kİ;  1. DERECE SİT alanlarında beton dökülemez

1. Derece doğal SİT alanları çocuklarımızındır; gelecek kuşakların değerleri, onlara bırakmak için koruma altına alınmıştır. Koruma altına alındıkları için de 1. derece doğal sit alanlarında çivi dahi çakılamaz.

Bababurnu Deniz Fenerinde çivi çakmak şöyle dursun, adeta hallaç pamuğu gibi atılmış ve her türlü tahribat yapılmıştır ve de yapılmaya devam edilmektedir. Fenerin çevresinde beton dökmek için kalıplar hazırlanmış, her yanı kazılmış, toprak dökülmüştür.
sit alanlarında yapılacak işlemlerde, hem koruma kurulları, hem de yapı denetim kanuna göre bütün işlemler projelendirilmektedir ve proje denetimi yapılarak hassasiyetler ortaya konmaktadır. Burada bu işlemlerin hiç birinin yapılmadığı ortaya çıkmaktadır.
Alanda yapılan işlemler ne koruma kurullarının, ne de yapı denetim kanunlarına sığmaktadır.

Tahribat yapılan alan Muratpaşa Belediyesine 200-300 metre mesafededir

Kamuoyunun hassasiyetle takip ettiği Bababurnu Deniz Fenerinde 3 gündür  güpegündüz SİT alananı tahrip eden inşaatlar devam etmektedir

Bizler, konuyla ilgili olarak bugün itibariyle Muratpaşa Belediyesine bir dilekçe ile durumu hem haber vermiş , hem de gerekli işlemleri yapmasını talep etmiş durumdayız.
Belediyenin hızla hareket ederek alanı tekrar mühürlemiş olacağını ümitle bekliyoruz.

5 Martta bütün Antalyalıları Bababurnu Deniz Fenerinde 5 çayına bekliyoruz

Bababurnu Deniz Feneri Antalya halkının ve de çocuklarımızındır. Bize ve çocuklarımıza ait bu alanı korumak için hertürlü çabayı vermeye devam edeceğiz.

Gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tehlikelerinden de koruyacağız ve sit alanında bu yanlışın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bizler, bu nedenle bütün Antalyalıları  5 Mart 2016  Cumartesi günü Bababurnu Deniz Fenerinde 5 çayına bekliyoruz. Lütfen herkes böreğini, poğaçasını, pastasını, kısırını, bisküvisini alıp gelsin ve hep birlikte çay içerek bu alanın Antalya halkının olduğunu bir kez daha gösterelim ve de hep birlikte koruyalım.
Antalya halkına tekrar anımsatıyoruz: Durum çok acildir! Tahribat hızla devam etmektedir. Yetkililer hızla gereğini yapmalı, inşaatı derhal durdurmalı, yapılmış beton inşaatları çocuklarımız adına derhal yıkmalıdır.

A Platformu (Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu)
 

 
Meteoroloji'den uyarı var
 
Prof.Dr. Boztosun, ISIF'ın juri başkanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı var
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü özellikle doğu ilçelerini kuvvetli ...
Ustadan seramik dersi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü ...
Eğitim-Sen'den 15'inci sergi
EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Antalya Şubesi'nin geleneksel ...
 
Perdeyi 'Carmen' açacak
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) mart ayı perdesi, Evin Atik'in ...
'Julıet' yine sahnede
ANTALYA Şehir Tiyatrosu (AŞT), eleştirmenlerden tam not alan ve izlenme ...
Kaleiçi 'caz'la yankılandı
Kaleiçi semtinde hizmet veren eğlence merkezi 'Mask Ethnic Fun'da sahneye ...
 
AVM'de renkli sergi
FIBONACCI Sanat Atölyesi'nde resim ve bez bebek çalışmaları yapan ressam ...
Genç mankene 24 saat yetmiyor
MALEZYA'da düzenlenen Dünya Turizm Güzellik Yarışması'nda (Miss Tourism ...
Davraz kampında öğrencilere tam not
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri ...
 
Dursun Gündoğdu
Organize insafsızlık
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer turizmi annesini kaybetti
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe Cumhuriyeti 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Tablo vahim
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva