'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
5 Ağustos 2021 Perşembe - 09:47

5 bin 176 metrede vefa

ERZURUMLU dağ rehberleri Mustafa Tekin ile Yıldırım Beyazıt Öztürk, 21 yıl önce 3 Ağustos'ta kendilerinin rehber olarak ilk Ağrı tırmanışını birlikte yaptıkları TDF eski başkanlarından 3 ay önce yaşamını yitiren Ziya Mengenecioğlu’nu 5 bin 176 metre yükseklikte andı.

5 bin 176 metrede vefa
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

'Ziya amca' dedikleri Mengenecioğlu'nun o gün kendilerine hediye ettiği tulum, çanta ve mataraları sakladıklarını söyleyen Tekin, "Ağabeyinin ölüm haberini alan kardeşi Şahin Mengenecioğlu'da kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. Ağrı Dağı'na 160'ıncı zirve tırmanışını, Mengenecioğlu kardeşlere hediye ediyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

'Türkiye'nin çatısı' olarak nitelendirilen Ağrı Dağı'na Mengenecioğlu kardeşleri anma tırmanışı düzenleyen Mustafa Tekin ile Yıldırım Beyazıt Öztürk, 1 Ağustos'ta Doğubayazıt rotasını kullanarak çıkmaya başladı. Deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki Çevirme köyünden tırmanışa geçen Tekin ve Öztürk, ilk geceyi 3 bin 300 rakımdaki ana kampta geçirdi. Dağcılar, 2 Ağustos'ta kampı 4 bin 200 metre yüksekliğe çıkardı. Burada tanıştıkları Alman dağcılarla birlikte saat 02.30'da şapka buzullarda tırmanışa geçen ekip, saat 07.30'da karla kaplı 5 bin 137 metre yükseklikteki zirveye ulaştı. Güneşli havada çıktıkları zirvede Türk bayrağı ve Ziya Mengenecioğlu'nun fotoğrafını açan Tekin ve Öztürk, saygı duruşunda bulundu. Mengenicoğlu kardeşeler için dua okuyan Mustafa Tekin ve Yıldırım Beyazıt Öztürk, duygusal anlar yaşadı.

'DAĞCILIK SPOR CAMİASININ ZİYA AMCASI'

Erzurumlu olan Ziya Mengenecioğlu'nun kendilerini bu sporlu tanıştırdığını ve Ağrı Dağı'na ilk onunla çıktıklarını anlatan Mustafa Tekin, "Kendisi bizim ve tüm dağcılık spor camiasının hep Ziya amcası oldu. Pırlanta gibi bir kalbi vardı. Biz Ağrı Dağı'na ilk kez çıkarken o son tırmanışını yaptı ve daha sonra sporu bıraktı. Kedisini yakın bir zamanda kaybettik. Erzurum'un en sevilen simalarından biriydi. Yıldırım Beyazıt Öztürk ile birlikte bizi 21 yıl önce Ağrı Dağı ile tanıştıran Ziya amcamız için saygı tırmanışı düzenledik. Ağrı Dağı'nı ilk kez bu kadar güneşli ve sakin gördük. Sanırım bu da Ziya amcamızın yüreğinin temizliğinden. Kendisine her zaman örnek olmaya çalıştık. Onun yolunda ilerliyoruz. Ruhu şad olsun. Bu Ağrı Dağı'na 160'ıncı zirve tırmanışımızı kendisine armağan ediyoruz" diye konuştu.

2 KARDEŞ 1 SAAT ARAYLA ÖLDÜ

Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanlarından Ziya Mengenecioğlu, bir süre önce yakalandığı bağırsak kanseri nedeniyle 22 Mayıs'ta fenalaştı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mengenecioğlu, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Ziya Mengenecioğlu, 24 Mayıs sabahı doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Doktor, Mengenecioğlu'nun servis önünde bekleyen yakınlarına acı haberi verdi. Ağabeyinden gelecek iyi haberi bekleyen, evli ve 3 çocuk babası Şahin Mengenecioğlu ise büyük üzüntü yaşarken, fenalaştı. Elini, yüzünü yıkamak için lavaboya giden Mengenecioğlu, kapının önünde yığıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Mengenecioğlu da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Mengenecioğlu kardeşler, 10 yıl önce kaybettikleri anneleri Feriha Mengenecioğlu'nun sağ ve sol tarafındaki mezarlarda gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

ERZURUM'DA TEDAVI ALTINA ALINDIGI HASTANEDE DOKTORDAN AGABEYI ZIYA MENGENECIOGLU'NUN (SOLDA) OLDUGUNU OGRENEN KARDESI SAHIN MENGENECIOGLU (SAGDA) GECIRDIGI KALP KRIZI SONUCU YASAMINI YITIRDI. MENGENECIOGLU KARDESLER ANNELERININ YANINA DEFNEDILDI. (FOTO: ERZURUM, (DHA) (ARSIV)

ERZURUM'DA TEDAVI ALTINA ALINDIGI HASTANEDE DOKTORDAN AGABEYI ZIYA MENGENECIOGLU'NUN OLDUGUNU OGRENEN KARDESI SAHIN MENGENECIOGLU GECIRDIGI KALP KRIZI SONUCU YASAMINI YITIRDI. MENGENECIOGLU KARDESLER ANNELERININ YANINA DEFNEDILDI. MUSTAFA TEKIN VE YILDIRIM BEYAZIT OZTURK (KARSIDA) CENAZE TORENINE KATILMISTI. (FOTO: TURGAY IPEK / ERZURUM, (DHA) (ARSIV)

MUSTAFA TAKIN ILE YILDIRIM BEYAZIT OZTURK, ESKI TDF BASKANI ZIYA MENGENECIOGLU'NU ICIN ZIRVE YAPTILAR. (FOTO: AGRI (DHA)

MUSTAFA TAKIN ILE YILDIRIM BEYAZIT OZTURK, ESKI TDF BASKANI ZIYA MENGENECIOGLU'NU ICIN ZIRVE YAPTILAR. (FOTO: AGRI (DHA)

MUSTAFA TAKIN (SOL BASTA) ILE YILDIRIM BEYAZIT OZTURK (SAG BASTA) ESKI TDF BASKANI ZIYA MENGENECIOGLU'NU ZIRVEDE ANDILAR. IKI ARKADIS BU ANMA TORENINE ALMAN DAGCILARDA ORTAK OLDU. (FOTO. AGRI (DHA)

ERZURUM'DA TEDAVI ALTINA ALINDIGI HASTANEDE DOKTORDAN AGABEYI ZIYA MENGENECIOGLU'NUN (SOLDA) OLDUGUNU OGRENEN KARDESI SAHIN MENGENECIOGLU (SAGDA) GECIRDIGI KALP KRIZI SONUCU YASAMINI YITIRDI. MENGENECIOGLU KARDESLER ANNELERININ YANINA DEFNEDILDI. (FOTO: ERZURUM, (DHA) (ARSIV)

Turgay İPEK/ AĞRI, (DHA)

 
Ağaç kovuğuna giren kaplumbağa yangından kurtuldu
 
Samsun’da aşı olmayan balıkçılara av yasağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suç unsuru içeren yangın paylaşımlarına soruşturma
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, orman yangınları ile ilgili bir kısım ...
Mağazada alışveriş yapan turistin cüzdanını böyle çaldılar
ŞİŞLİ'de giyim mağazasında maskeli ve şapkalı 6 kadın hırsız, perdeleme ...
Köylüler yaban hayvanlarını unutmadı
MERSİN’in Silifke ilçesinde köylüler, yangından zarar gören ormanda yaşayan ...
 
Nusaybin’in 4 kırsal mahallesinde sokağa çıkma yasağı
MARDİN'de terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon nedeniyle Nusaybin ilçesine ...
Kızılcahamam ormanlarında 'yangın' denetimi
ANKARA'da yangın açısından en riskli bölge olan Kızılcahamam ormanlarında ...
Ankara'da kayıp Şirin Dilan'dan 'zorla tutuluyorum' mesajı
ANKARA'da, kedilerin su kabını değiştirmek için evden çıkan zihinsel engelli ...
 
Konya'da 7 kişinin katili mezarlıkta yakalandı
KONYA'da, husumetli olduğu aynı aileden 7 kişiyi tabancayla öldürüp, evi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri ...
Devrilen TIR’ın sürücüsü yaralandı
BİLECİK’te kontrolden çıkan TIR devrilerek yan yatarken sürücüsü Mustafa D. yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva