Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
10 Haziran 2019 Pazartesi - 11:59

5 kişiyi öldüren sanığa, 3'ü ağırlaştırılmış 5 kez müebbet hapis

SİVAS'ın Şarkışla ilçesinde, evlenmelerine izin vermedikleri gerekçesiyle sevdiği kızın ailesinden 3 kişi ile olaydan sonra girdiği bakkalda 2 kişiyi av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Fırat Yurdakul, 3'ü ağırlaştırılmış toplam 5 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

5 kişiyi öldüren sanığa, 3 ü ağırlaştırılmış 5 kez müebbet hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Ortaköy'de çobanlık yapan Fırat Yurdakul (28), Pınar Ezgi Esen ile evlenmek istedi. Ancak genç kızın ailesi bu evliliğe karşı çıktı. Fırat Yurdakul, 21 Mart günü, genç kızın babası Tarık Esen (50), dedesi İbrahim Esen (74) ve babaannesi Cennet Esen (72) ile köy bakkalı Celal Koral (68) ve oğlu Taylan Koral'ı (33) av tüfeği ile vurarak, öldürdü. Cinayetlerin ardından Celal Koral'dın otomobilini alıp kaçan, Yurdakul, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Yurdakul hakkında öldürdüğü her kişi için birer kez olmak üzere toplam 5 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sivas 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ocak ayında görülmeye başlanan davada karar verildi. Karar duruşmasına Esen ve Koral Aileleri'nin avukatları ile sanık Fırat Yurdakul'un avukatı katıldı. Tutuklu bulunduğu Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla duruşmada hazır bulundurulan Fırat Yurdakul, son sözünde pişman olduğunu ve öldürme kastı bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, Fırat Yurdakul'u Tarık Esen'i 'tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, İbrahim ve Cennet Esen'i de 'suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, Celal Koral ile oğlu Taylan Koral'ı ise 'kasten öldürmek' suçundan 2 kez müebbet olmak üzere toplam 3'ü ağırlaştırılmış olmak üzere 5 kez müebbet cezasına çarptırdı.

Ayrıca 'nitelikli hırsızlık' suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Yurdakul'a verilen cezalarda iyi hal indirimi uygulamadı.

'BENİ VURMASIN DİYE ATEŞ ETTİM' DEMİŞTİ

Fırat Yurdakul, olaydan sonra hakim huzurunda verdiği ilk ifadesinde sevdiği kızla evlenmelerine izin vermedikleri için cinayetleri işlediğini itiraf ederek, şunları söylemişti:

"Olaydan birkaç gün önce Pınar'ı aradım. Babası Tarık'la konuşmasını, evlenmemiz için ikna etmesini söyledim. İkna olmazsa, 'kaçıp, gidelim' dedim. Pınar kaçmak istemedi. Ertesi gün babasını aradım. Telefonda beni tehdit etti, astı, kesti. 'Buraya gelirsen seni öldürürüm' dedi. Beni öldüreceklerini söylüyorlardı. Kendimi korumak için yanıma tüfek almıştım. Olay günü, akşam saatlerinde evlerinin önünden geçiyordum. Evden yüksek sesler geliyordu. Balkona çıkarak, dinledim. Beni dövmeyi, öldürmeyi sonra da bahçeye gömmeyi planlıyorlardı. O sırada Tarık'ın annesi balkona çıktı, beni gördü. 'Namussuz burada bizi mi dinliyorsun?' diyerek, beni iteledi. Seslere Tarık çıktı. O sırada elimdeki tüfek, Tarık'a doğru ateş aldı. Annesi üzerime atlayınca tüfek bir kez daha ateş aldı. Babasının evde yorganların altında bir şeyler aradığını görünce, arkamdan vurmasın diye ona da ateş ettim. Tetiğe nasıl bastığımı hatırlamıyorum." Olaydan sonra Celal Koral'un bakkalına gidip, sigara ve alkollü içecek istediğini belirten Yurdakul, ''Bana 'önce eski borçlarını ver' diyerek, küfretmesi üzerine önce bakkalı ardından sesleri duyup gelen oğlu Taylan'ı öldürdüm" demişti.

SIVAS'IN SARKISLA ILCESINE BAGLI ORTAKOY'DE 5 KISIYI OLDUREN SANIK FIRAT YURDAKUL'UN YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. OLAYDA YASAMINI YITIRENLERDEN OLDURULENLEDEN IBRAHIM ESEN(SOL BASTA), ESI CENNET(ORTADA) VE OGLU TARIK ESEN (SAGDAKI)(FOTO:SIVAS-DHA)

SIVAS'IN SARKISLA ILCESINE BAGLI ORTAKOY'DE 5 KISIYI OLDUREN SANIK FIRAT YURDAKUL'UN YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. OLAYDA YASAMINI YITIRENLERDEN TAYLAN KORAL.(FOTO:SIVAS-DHA)

SIVAS'IN SARKISLA ILCESINE BAGLI ORTAKOY'DE 5 KISIYI OLDUREN SANIK FIRAT YURDAKUL'UN YARGILAMASINA DEVAM EDILDI. OLAYDA YASAMINI YITIRENLERDEN BAKKAL CELAL KORAL (FOTO:SARKISLA-DHA)

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)

Etiketler:
 
Beğiş Yaylası'nda Pilav Şenliği
 
Antalya'da işkence son buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su tesisatı döşerken akıma kapılarak öldü
GÜMÜŞHANE'nin Şiran ilçesinde, Yusuf Öztürk (36), su tesisatı döşediği ...
Haziran ayında kayak keyfi
MUŞ'ta kayaklı koşu ve alp disiplini slalom sporcuları, yılın 8 ayı karın ...
Bisikletle dünyayı geziyorlar
HOLLANDALI öğretmen Mari Bergsama(28) ile bankacı Eva Frenaij (28), bisikletleriyle ...
 
Arnavutköy'de İETT otobüsü kaza yaptı
ARNAVUTKÖY'de kaza yapan İETT otobüsünde 2 kişi yaralandı.
Atık pil geri dönüşüm fabrikasının depolama alanı yandı
KOCAELİ'nin Kartepe ilçesinde, atık pil geri dönüşüm fabrikasında yangın ...
Bu ev 360 derece dönüyor
ERZİNCANLI iş insanı Yavuz Peker (74), arazilerini gören tepeye 360 derece ...
 
Yol kenarındaki lavanta tarlasına yoğun ilgi
SİVAS'ın Şarkışla ilçesinde yol kenarında bulunan lavanta tarlası, araçlarla ...
Beraber alkol aldığı arkadaşını öldürdü
ADANA'da'nın Seyhan ilçesinde, beraber alkol aldığı arkadaşı M.T. (17) ...
Araziye düşen yıldırım, 10 bin dönüm ekini kül etti
ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesinde, tarım arazisine yıldırım düşmesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva