Ocak ayında Antalya'da 'deniz ve güneş' keyfi
Ocak ayında Antalya'da 'deniz ve güneş' keyfi
Dijital dönüşüm çalıştayı
Dijital dönüşüm çalıştayı
Sağlık çalışanlarının izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı
Sağlık çalışanlarının izin ve emeklilik kısıtlaması kaldırıldı
Huzurevi ve yaşlılara koronavirüs aşılaması başlıyor
Huzurevi ve yaşlılara koronavirüs aşılaması başlıyor
19 Eylül 2020 Cumartesi - 10:53

6 bin 214 caretta caretta yavrusu denizle buluÅŸturuldu

ANTALYA'nın Demre ilçesinde bu sezon 6 bin 214 caretta caretta yavrusu, Akdeniz'in mavi sularıyla buluştu.

6 bin 214 caretta caretta yavrusu denizle buluÅŸturuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demre'de bu yıl ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığı DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge MüdürlüÄŸü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz KaplumbaÄŸası Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi ile merkezi Antalya'da bulunan Lykia İzcilik ve DoÄŸa Sporları DerneÄŸi iÅŸ birliÄŸinde yürütülen caretta caretta kaplumbaÄŸaları izleme ve koruma çalışması tamamlandı. Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi'nin destekleriyle yürütülen çalışmanın sona ermesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Demre'nin ÇayaÄŸzı Limanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Onur ÅžatıroÄŸlu, Demre Belediye BaÅŸkan Vekili Muhammet Tural, DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü Müdürü Serkan Erkan, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin ile projenin yürütücülerinden Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Dr. ÖÄŸretim Üyesi Aytaç Altın, Lykia İzcilik ve DoÄŸa Sporları Kulübü BaÅŸkanı Osman PiÅŸirici, Demre Yatçılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Hayrettin Özkan, projede gönüllü görev alan yerli ve yabancı öÄŸrenciler katıldı.

Projenin yürütücülerinden 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Dr. ÖÄŸretim Üyesi Aytaç Altın, "Demre'de ilk kez caretta caretta kaplumbaÄŸalarını izleme ve koruma çalışması gerçekleÅŸtirildi. İlk kez yapılmasına ve pandemi koÅŸullarına raÄŸmen baÅŸarılı bir çalışma oldu. Demre'deki alanlar, caretta carettaların Türkiye'deki 21, Antalya'daki 9 üreme alanından biri. Yaklaşık 10 kilometrelik bir sahil ÅŸeridini kaplıyor. Bu yıl 366 anaç caretta caretta denizden sahile çıkış yaptı. Bunlardan 114'ü yuvalama yaptı, yumurta bıraktı. Beymelek Dalyanı sahilinde 49 yuva, TaÅŸdibi Plajı'nda 25 yuva, Sülüklü Plajı'nda 40 yuva tespit ettik. 95 yuvadan çıkış olduÄŸunu belirledik. Bu yuvalardan 6 bin 214 caretta caretta yavrusunu saÄŸlıklı biçimde Akdeniz'in mavi suları ile buluÅŸturduk. Yuvalardan 18'i sokak köpekleri tarafından tahrip edildi. Gelecek yıl tespit edilen her yuvayı tel kafesle koruma altına alacağız. Çalışmalarımızda Makedonya, Bosna-Hersek ve İtalya'dan 10 yabancı gönüllü öÄŸrencimiz de görev aldı. Bu yıl ilk kez yapılan çalışmalarda bazı sorunlar yaÅŸadık. Yumurtlama bandına araç giriÅŸi oluyor. Geceleri bazı bölgelerde yoÄŸun ışık var. Sokak köpekleri önemli sorun. Gelecek yıl alacağımız tedbirlerle bunları aÅŸacağız" dedi.

Kaymakam Onur ÅžatıroÄŸlu da "Her baÅŸlangıç zordur. İlk kez yapılan caretta carettaları izleme ve koruma çalışmaları, pandemi koÅŸullarına raÄŸmen oldukça baÅŸarılı oldu. Gelecek yıl hangi tedbirleri alacağımızı burada gördük. Yapacağımız çalışmalarla, koyacağımız kurallarla bu proje gelecek yıl çok daha baÅŸarılı olacaktır. Bahsedilen eksikliklerin aşılması konusunda önümüzdeki dönemde gereken yapılacaktır. Bu projede görev alan herkesi kutluyorum" diye konuÅŸtu.

Çalışmaların yer aldığı video gösteriminin yapıldığı törende projede gönüllü görev alan yabancı öÄŸrencilere teÅŸekkür belgesi verildi.

DEMRE'DE BU YIL ILK KEZ TARIM VE ORMAN BAKANLIGI DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR 6. BOLGE MUDURLUGU, CANAKKALE 18 MART UNIVERSITESI DENIZ KAPLUMBAGASI UYGULAMA VE ARASTIRMA MERKEZI ILE MERKEZI ANTALYA'DA BULUNAN LYKIA IZCILIK VE DOGA SPORLARI DERNEGI ISBIRLIGINDE YURUTULEN CARETTA CARETTA KAPLUMBAGALARI IZLEME VE KORUMA CALISMASININ BU YILKI BOLUMU TAMAMLANDI. DEMRE KAYMAKAMLIGI VE DEMRE BELEDIYESI'NIN DE DESTEKLERIYLE YURUTULEN CALISMANIN SONA ERMESI DOLAYISIYLA BIR KAPANIS TORENI DUZENLENDI.(FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

DEMRE'DE BU YIL ILK KEZ TARIM VE ORMAN BAKANLIGI DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR 6. BOLGE MUDURLUGU, CANAKKALE 18 MART UNIVERSITESI DENIZ KAPLUMBAGASI UYGULAMA VE ARASTIRMA MERKEZI ILE MERKEZI ANTALYA'DA BULUNAN LYKIA IZCILIK VE DOGA SPORLARI DERNEGI ISBIRLIGINDE YURUTULEN CARETTA CARETTA KAPLUMBAGALARI IZLEME VE KORUMA CALISMASININ BU YILKI BOLUMU TAMAMLANDI. DEMRE KAYMAKAMLIGI VE DEMRE BELEDIYESI'NIN DE DESTEKLERIYLE YURUTULEN CALISMANIN SONA ERMESI DOLAYISIYLA BIR KAPANIS TORENI DUZENLENDI. PROJEDE GOREV ALAN YABANCI GONULLU OGRENCILERE TESEKKUR BELGESI VERILDI.(FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

DEMRE'DE BU YIL ILK KEZ TARIM VE ORMAN BAKANLIGI DOGA KORUMA VE MILLI PARKLAR 6. BOLGE MUDURLUGU, CANAKKALE 18 MART UNIVERSITESI DENIZ KAPLUMBAGASI UYGULAMA VE ARASTIRMA MERKEZI ILE MERKEZI ANTALYA'DA BULUNAN LYKIA IZCILIK VE DOGA SPORLARI DERNEGI ISBIRLIGINDE YURUTULEN CARETTA CARETTA KAPLUMBAGALARI IZLEME VE KORUMA CALISMASININ BU YILKI BOLUMU TAMAMLANDI. DEMRE KAYMAKAMLIGI VE DEMRE BELEDIYESI'NIN DE DESTEKLERIYLE YURUTULEN CALISMANIN SONA ERMESI DOLAYISIYLA BIR KAPANIS TORENI DUZENLENDI. PROJEDE GOREV ALAN YABANCI GONULLU OGRENCILERE TESEKKUR BELGESI VERILDI.(FOTO:AHMET ACAR/DEMRE-DHA)

Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)

 
38 derecede triatlon antrenmanı
 
Kemer'de Gaziler Günü töreni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak konserleri başlıyor
ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi semtinde koronavirüs salgınından dolayı ara ...
Adrasan'da 60 hektar ormanlık alan küle döndü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan'da çıkan orman ...
İki yangında 10 dönüm yandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde iki ayrı noktada çıkan iki yangında 10 dönüm orman alanı zarar gördü.
 
Keçiboynuzunun kilosu 10, pekmezi 50 liraya satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yetişen keçiboynuzu (harnup), kırsalda ...
Ofis ortamından sıkılınca kaktüs üretimine başladı
ANTALYA'da, yıllarca turizm sektöründe çalışan Tevfik Yalçın, doğadan ...
Pinaları öldüren virüs, kıyılarımıza geldi
AKDENİZ'in en büyük kabuklu canlılarından olan midye türü pinalar, sindirim ...
 
Adrasan'da orman yangını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da orman yangını çıktı. Yangına, ...
Almanya'dan geldi evini yerinde bulamadı
ALMANYA'da yaşayan Nurettin Körük (55), her yıl tatil için geldiği Antalya’nın ...
Boztaş: Özel turizm destek paketi açıklanmalı
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey toplantısına katılan MATSO Yönetim ...
 
Dursun Gündoğdu
'Kim bu adam?' diye sormadınız mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Sönecek ocak su istemez
Yakup Alıcıgüzel
Yakup Alıcıgüzel
Coronaya karşı ne iyi gelir?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Vallahi güle güle 2020
İsa Altun
İsa Altun
Åžiddete 'Sessiz kalma'
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Yıl yeni umut daimi...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Antalya’da başhekim olmak
Duran Canatan
Duran Canatan
EÅŸitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Ocak ayında ikili ilişkilere karşı daha az sert olduğunuzu hissedeceksiniz. En çok da kalbinizle dokunacağınız kişilerle ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletiÅYimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva