Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Milli boksör Rabi Topuz'u yılan ısırdı
Görme engelliler için siyah kurdele...
Görme engelliler için siyah kurdele...
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Ruslar, Hoşgörü Bahçesi'nde dua etti
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
Hayatpark'ta anneler için çiçek tasarımı atölyesi
18 Mayıs 2023 Perşembe - 11:05

6 kez bıçakladı, mahkemede 'Eşimi çok seviyorum' dedi

BURSA'da, ayrı yaşadığı eşi Yüce Can Yılmaz'ı (39) dövüp, karın ve kalça bölgesinden 6 bıçak darbesiyle yaralayan Kenan Yılmaz'ın (42) yargılandığı davada karar çıktı.

6 kez bıçakladı, mahkemede  Eşimi çok seviyorum  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 16 Ocak'ta, Mudanya ilçesi Şükrüçavuş Mahallesi'nde meydana geldi. Kenan Yılmaz, 3 yıl önce evlendiği Yüce Can Yılmaz'dan 1 yıl önce ayrılma kararı aldı. Ayrı yaşayan çift, Yüce Can Yılmaz'ın oturduğu evde bir araya geldi. Burada çıkan tartışmada Kenan Yılmaz, eşini dövüp, karın ve kalça bölgesinden 6 bıçak darbesiyle yaraladı. Yüce Can Yılmaz, komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı. Olayın ardından yakalanıp gözaltına alınan Kenan Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'BIÇAĞI RASTGELE SALLADIM'

Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme heyetine savunmasını yazılı sunan Kenan Yılmaz, "Olay gecesi evde eşim, oğlu ve ben birlikte alkol aldık. Sabah olunca hep birlikte lokantaya giderek çorba içtik. Sonra onları bırakıp uyumak için eve geldim. Eşim ve oğlu da daha sonra geldi. Bir ara kapının açıldığını duydum. Daha sonra uyandığımda eşimi göremeyince telefonla aradım. Telefonlarıma cevap vermedi. Bir sefer açtığında ise 'Otel odasında manitamlayım' dedi. Eve çağırdım. Geldiğinde hakaretlerde bulununca, mutfaktan aldığım bıçağı rastgele salladım. Eşim bir sefer beni makasla yaraladı, ben onu o zaman affettim, o da beni affetsin. Çok pişmanım" diyerek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanık avukatı Hakan Gündoğdu da müvekkilinin eyleminin 'Haksız tahrik altında kasten yaralama' kapsamında olduğunu söyleyip, tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istedi.

'ÖNCE TOKAT ATTI, SONRA BIÇAKLAMAYA BAŞLADI'

Duruşmada söz alan Yüce Can Yılmaz ise "Eve girdiğimde bana tokat attı. Attığı tokattan sonra gözümdeki gözlüğüm düştü. Gözlüğümü almaya çalıştığım sırada beni bıçaklamaya başladı. Bıçağı mutfaktan alıp gelmedi, üzerinden çıkardı. Çünkü, evde kullandığımız bıçaklardan değildi. Sanık sağ baldırımdan 4 defa, sol baldırımdan 1 defa bıçak darbesi vurdu. O sırada Yekta araya girdi. Ondan kurtulup karaciğerimi bıçakladı. O gün ben sanığa küfürlü söz kullanmadım. İfadesinde bahsettiği cümleleri kullanmadım. Şikayetçiyim" dedi.

Şikayetçi avukatı Emre Pınar da sanığın savunmasının eylemini meşrulaştırmaya yönelik olduğunu, haksız tahrik indiriminden yararlanmak için yalan beyan verdiğini söyleyerek, öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istedi.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında Yüce Can Yılmaz'ın doktor raporunu dikkate alıp, saldırının kişinin yaşamını tehlikeye soktuğu, basit bir tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek ölçüde olduğu ve sanığın, polise suçunu itiraf ederek bıçağın yerini gösterdiğini belirtti. Sanığın, müştekiye birden fazla bıçak darbesi vurduğu ve eyleminin 'Eşe ve kadına karşı öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

MAHKEME, HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ YAPTI

Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Kenan Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları katıldı. Mütalaasını yineleyen Cumhuriyet savcısı, alınan rapora göre mağdur Yüce Can Yılmaz'ın hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığını belirtirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini istedi.

Önceki savunmalarını tekrar eden sanık Kenan Yılmaz, "Ben eşimi hala çok seviyorum, kendisinden tekrar özür diliyorum. Pişmanım. Mahkemenizden öncelikle beraatımı ve tahliyemi, aksi kanaatte lehime olan hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tahliye talebini reddettiği sanığa, 'Eşe ve kadına karşı kasten öldürmeye' teşebbüs suçunun, haksız tahrik altında işlenmesini gerekçe gösterip 12 yıl hapis cezası verdi.

BURSA’DA AYRI YASADIGI ESI YUCE CAN YILMAZ’I (39), DOVUP, KARIN VE KALCA BOLGESINDEN 6 BICAK DARBESI ILE YARALAYAN KENAN YILMAZ’IN (42), YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. KARAR DURUSMASINDA SON SOZU SORULAN YILMAZ, ESINI KENDISINE HAKARET ETTIGI GEREKCESIYLE BICAKLADIGINI SOYLEYEREK, “BEN ESIMI HALA COK SEVIYORUM" DEDI. MAHKEME HEYETI, CUMHURIYET SAVCISININ, ‘TASARLAYARAK KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE TESEBBUS’ SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPSINI ISTEDIGI KENAN YILMAZ’I, ‘ESE VE KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE’ TESEBBUS SUCUNUN, HAKSIZ TAHRIK ALTINDA ISLENMESINI GEREKCE GOSTEREREK 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

BURSA’DA AYRI YASADIGI ESI YUCE CAN YILMAZ’I (39), DOVUP, KARIN VE KALCA BOLGESINDEN 6 BICAK DARBESI ILE YARALAYAN KENAN YILMAZ’IN (42), YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. KARAR DURUSMASINDA SON SOZU SORULAN YILMAZ, ESINI KENDISINE HAKARET ETTIGI GEREKCESIYLE BICAKLADIGINI SOYLEYEREK, “BEN ESIMI HALA COK SEVIYORUM" DEDI. MAHKEME HEYETI, CUMHURIYET SAVCISININ, ‘TASARLAYARAK KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE TESEBBUS’ SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPSINI ISTEDIGI KENAN YILMAZ’I, ‘ESE VE KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE’ TESEBBUS SUCUNUN, HAKSIZ TAHRIK ALTINDA ISLENMESINI GEREKCE GOSTEREREK 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

(YUCE CAN YILMAZ) BURSA’DA AYRI YASADIGI ESI YUCE CAN YILMAZ’I (39), DOVUP, KARIN VE KALCA BOLGESINDEN 6 BICAK DARBESI ILE YARALAYAN KENAN YILMAZ’IN (42), YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. KARAR DURUSMASINDA SON SOZU SORULAN YILMAZ, ESINI KENDISINE HAKARET ETTIGI GEREKCESIYLE BICAKLADIGINI SOYLEYEREK, “BEN ESIMI HALA COK SEVIYORUM" DEDI. MAHKEME HEYETI, CUMHURIYET SAVCISININ, ‘TASARLAYARAK KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE TESEBBUS’ SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPSINI ISTEDIGI KENAN YILMAZ’I, ‘ESE VE KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE’ TESEBBUS SUCUNUN, HAKSIZ TAHRIK ALTINDA ISLENMESINI GEREKCE GOSTEREREK 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

(KENAN YILMAZ) BURSA’DA AYRI YASADIGI ESI YUCE CAN YILMAZ’I (39), DOVUP, KARIN VE KALCA BOLGESINDEN 6 BICAK DARBESI ILE YARALAYAN KENAN YILMAZ’IN (42), YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. KARAR DURUSMASINDA SON SOZU SORULAN YILMAZ, ESINI KENDISINE HAKARET ETTIGI GEREKCESIYLE BICAKLADIGINI SOYLEYEREK, “BEN ESIMI HALA COK SEVIYORUM" DEDI. MAHKEME HEYETI, CUMHURIYET SAVCISININ, ‘TASARLAYARAK KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE TESEBBUS’ SUCUNDAN AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPSINI ISTEDIGI KENAN YILMAZ’I, ‘ESE VE KADINA KARSI KASTEN OLDURMEYE’ TESEBBUS SUCUNUN, HAKSIZ TAHRIK ALTINDA ISLENMESINI GEREKCE GOSTEREREK 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. FOTO: ARSIV-BURSA-DHA

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)

 
Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası 19 Mayıs Bayramı reklamı
 
4 ilde organ ticareti operasyonu: 9 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kesik baş’ cinayetinin tek tutuklu sanığı tahliye edildi
ZONGULDAK'ta Mustafa Keleş’in (70) başı baltayla kesilerek öldürülmesine ...
Depremzedelere hakaret ettikleri suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
ADANA’da deprem bölgesinde oy kullananlara, sosyal medya hesaplarından ...
Yoldan geçen taksileri tekmeledi, şoförler darbetti
FATİH, Eminönü'nde alkollü olduğu iddia edilen kişi, yol kenarındaki taksilere ...
 
Ankara'da 37 engelli vatandaş, temsili askerlik yaptı
ANKARA'da 37 engelli vatandaş, temsili askerlik uygulamasına alındı. Temel ...
Berna Laçin'den Hakan Ural'a suç duyurusu
Oyuncu Berna Laçin, seçimin ardından depremzedeleri hedef aldığı iddiasıyla ...
Seçim için binlerce avukat gönüllü oldu
Türkiye Barolar Birliği ve barolar öncülüğünde avukatlar 28 Mayıs seçiminde ...
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'na atama kararı
Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilişkin atama kararı Resmî Gazete'de yayımlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzeler bugün ücretsiz
18-24 Mayıs Uluslararası Müzeler Haftası olarak kutlanıyor. Kültür ve ...
Iraklıları silah zoruyla gasbeden 4 şüpheli tutuklandı
MARDİN'de, D-400 karayolu üzerinde giydikleri jandarma kamuflajına benzer ...
 
Dursun Gündoğdu
Belediye işletmeleri siyasilerin avutulma yeri mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva