Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
4 Eylül 2019 Çarşamba - 12:57

6 yıldır ayakları topa değmese de futbol yaşama nedeni

ANTALYA'da 4,5 yaşında teşhisi konulan, 14 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum olan futbol sevdalısı DMD kas hastası Tugay Tokat'ın (21) en büyük hayali, fırsat verilmesi halinde futbol yorumcusu olmak.

6 yıldır ayakları topa değmese de futbol yaşama nedeni
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Oğluna 6 yıl önce aldığı spor ayakkabılarını pırıl pırıl görmenin büyük üzüntü verdiğini belirten baba Metin Tokat (48) ise "Keşke ayakkabılarını hemen eskitebilseydi" dedi.

Antalya'da 4,5 yaşında yürümesinde bozukluk başlayınca düz taban olduğu düşünülerek doktora götürülen Tugay Tokat'a, bir kas hastalığı türü olan DMD tanısı konuldu. Baba Metin Tokat ile anne Zeynep Tokat (45), daha önce hiç adını duymadıkları hastalıkla zorlu bir mücadeleye başladı. Kuaför anne işinden ayrılarak tüm zamanını oğluna ayırırken, özel sektörde çalışan baba ise oğluyla mutlu olmanın yollarını aramaya başladı.

MAÇ YORUMLADI, SINIF TAKIMINA HOCALIK YAPTI

Galatasaray taraftarı olan Metin Tokat, bir dönemin efsane futbolcusu Tugay Kerimoğlu'nun adını verdiği oğlu ile maç izlemeye gitti, futbol yorumlarını izleyerek vakit geçirdi. Babasıyla aynı takımı tutan ve 'Tugay' yazılı sarı kırmızı formasını üzerinden hiç çıkarmayan DMD hastası genç, bir süre sonra iyi bir izleyici olmanın avantajıyla, arkadaşlarına maçları yorumlamaya başladı. Ailesinin ve arkadaşlarının ilgiyle dinlediği Tugay'a lise yıllarında bir de teknik direktörlük teklifi geldi. Okul içinde düzenlenen futbol turnuvasında arkadaşlarının isteğiyle sınıf takımına hocalık yapan Tugay, verdiği taktiklerle sahaya çıkan takımın kupa almasını sağladı.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM OLDU

Tugay Tokat, 14 yaşına girdiğinde tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 6 yıl önce alınan spor ayakkabıları hiç eskimeyen Tugay, her şeye rağmen hayallerinin peşinde koşuyor. Mahallede futbol oynayan çocukları görünce sokağa çıkarak onlara taktik veren DMD hastası genç, hayatında önemli yeri olan futbolla ilgili bir alanda çalışmak istiyor. İsmini taşıdığı Tugay Kerimoğlu ile 2014 yılında Antalya'da oynanan Galatasaray- Ajax maçında tanışan Tugay'ın hedefi futbol yorumcusu olmak.

14 YAŞINDAN BU YANA FUTBOL OYNAYAMIYOR

Futbola gönül verdiğini anlatırken gözleri gülen Tugay Tokat, 10 yaşında mahallede çocuklarla futbol oynamaya başladığını, 14 yaşına kadar devam ettiğini, o yaşında yürüyemez hale gelerek tekerlekli sandalyeye bağlı kaldığını söyledi. Arkadaşlarının kendisi olmadan futbol oynamadığını belirten Tugay, "Arkadaşlarım mutlaka beni maça alıyorlardı, hiçbir zaman beni dışlamadılar" dedi. Artık yürüyemediği için futbol oynayamadığını belirten Tugay, çok iyi bir izleyici olduğunu, her maçın pozisyonlarını yorumladığını söyledi.

SINIF TAKIMINA TEKNİK DİREKTÖRLÜK YAPTI

75.Yıl Cumhuriyet Lisesi mezunu olan Tugay, heyecanla bir dönem teknik direktörlük yaptığını anlatırken, "11'inci sınıftayken okul içinde futbol turnuvası düzenlendi. Sınıf takımları oynayacaktı. Turnuva öncesi arkadaşlarım bana teknik direktörlük teklif etti. Kabul ettim. Turnuva öncesi onları çalıştırdım, taktikler verdim. Çok güzel oynadılar, başarılı oldular ve kupayı biz aldık" dedi.

GENÇ OYUNCULARI İZLEMEYİ SEVİYOR

Genç oyuncuları izlemeyi çok sevdiğini ifade eden Tugay, "Bazen mahallede çocuklar futbol oynarken yanlarına gidip taktik veriyorum. Çok hoşuma gidiyor bu. Takımların genç oyuncuları izleme bölümleri oluyor. Orada çalışmayı çok isterim" diye konuştu. DMD hastalarına "Eve kapanmasınlar. Pes etmesinler. Mücadele etsinler. Yapabildikleri her şeyi yapsınlar" diyen Tugay, "Zamanla her şey yoluna girer" dedi.

'HASTALIĞI YENMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Baba Metin Tokat ise DMD'nin zor bir hastalık olduğunu belirterek, "Biz bu hastalığı yenmeye çalışıyoruz. Mücadele ediyoruz. En büyük ilacın moral olduğunu düşünüyorum. Aile olarak birbirimize sımsıkı sarıldık. Bu hastalığı yenmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Maalesef bu hastalığın şu anda bir tedavisi yok. Ama sebebi biliniyorsa tedavisi de bulunabilir diye düşünüyorum" dedi.

ASKERLİK YAPTI, YEMİN ETTİ

Tugay'ın hastalığı nedeniyle hiç moralini bozmadığını, hiçbir zaman hastalığını kullanmadığını, sosyal hayattan hiç kopmadığını anlatan Metin Tokat, şunları kaydetti:

"Biz oğlumuza evde eğitim verdirtmedik. Tugay akülü arabasıyla okula gidip liseyi bitirdi. Sosyal çevreden ayrılmadı. Şimdi lise arkadaşlarıyla pikniğe ve maçlara gidiyor. Açıkçası Tugay bizden daha güçlü çıktı. Mayıs 2017'de Antalya Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 1 günlük askerlik yaptı, yemin törenine katıldı ve terhis belgesini aldı."

'TUGAY'A EN SON 6 YIL ÖNCE AYAKKABI ALMIŞTIM'

DMD'li çocuklar yürüyemedikleri için ayakkabılarını hiç eskitemediğini söyleyen Metin Tokat, "En son 6 yıl önce Tugay'a spor ayakkabısı almıştım. Ayakkabısı hiç eskimedi. Pırıl pırıl duruyor. Çünkü yürüyemiyor. Bu beni çok yaralıyor. Keşke ayakkabılarını eskitebilse. Bu durum beni çok üzüyor" dedi.

KARDEŞİ TUANA'NIN HAYALİ

Tugay'ın 11 yaşındaki kardeşi Tuana da ağabeyi gibi bir futbol sevdalısı. Ağabeyiyle maç izlemeyi çok seven Tuana, birlikte maçlara gittiklerini söyledi. Ağabeyi futbol oynayamasa da bazen evin içinde onunla topa vuran Tuana'nın hayali ise birlikte Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın bir maçını izlemek.

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN ( KARDESI TUANA ILE) EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN (KARDESI TUANA ILE) EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN (ANNESI ZEYNEP - BABASI METIN VE KARDESI TUANA ILE) EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK. TUGAY, MAYIS 2017'DE ANTALYA ER EGITIM TUGAY KOMUTANLIGI'NDA 1 GUNLUK ASKERLIK YAPTI, YEMIN TORENINE KATILDI VE TERHIS BELGESINI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK. TUGAY, MAYIS 2017'DE ANTALYA ER EGITIM TUGAY KOMUTANLIGI'NDA 1 GUNLUK ASKERLIK YAPTI, YEMIN TORENINE KATILDI VE TERHIS BELGESINI ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4,5 YASINDA TESHISI KONULAN, 14 YASINDA TEKERLEKLI SANDALYEYE MAHKUM OLAN FUTBOL SEVDALISI DMD KAS HASTASI TUGAY TOKAT'IN (21) EN BUYUK HAYALI FIRSAT VERILMESI HALINDE FUTBOL YORUMCUSU OLMAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Denetimli serbestlik yükümlülerinden okul temizliği
 
Ortak dil için işbirliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetimli serbestlik yükümlülerinden okul temizliği
MURATPAŞA Belediyesi ve Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında ...
Kaya mezarının EYP ile tahrip edilmesine tepki
ANTALYA'nın Finike ilçesinde, Likya dönemine ait kaya mezarının, kimliği ...
Hakim taciz sanığına kızdı; 'Sen her gülümseyeni...'
ANTALYA'da Norveçli turiste 'cinsel saldırı' iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
 
Antalya'da araç sayısı arttı
ANTALYA'da, temmuz ayında araç sayısı 6 bin 433 artarak 1 milyon 86 bin 900'e yükseldi.
Kükürtlü suda şifa arıyorlar
ANTALYA'nın Demre ilçesinde oturanlar ve tatile gelenler, yaz- kış buz ...
Havuza giren Rus çocuk, boğuldu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde ailesiyle tatil yaptığı otelin havuzuna giren ...
 
Sarıkaya ikinci sergisini açtı
RESİM öğretmeni ve ressam Şeymanur Sarıkaya, 'Cebimdeki Deniz Kabukları' ...
Kaş'ta caz başlıyor
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl ilk kez Kaş Caz Festivali düzenlenecek. ...
Elinde zehir torbasıyla otomobilden atlayıp kaçtı
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva