Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Öldürülmeden önce eşinden gördüğü şiddeti mektuba yazmış
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalya Tiyatro Festivali alkışlarla sona erdi
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı sporcuların hedefi madalya
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
Antalyalı 75 öğrencinin demokrasi yolculuğu
29 Ağustos 2017 Salı - 10:50

600 kumbarayla 25 ton giyim eşyası toplandı

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi, kullanılmayan giysilerin toplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, kullanılamayacak durumda olanların ise tekstil geri dönüşüm ağına katılmasını sağlamak için başlattığı 'giysi kumbaraları' ile 3 ayda 25 ton giyim eşyası topladı.

600 kumbarayla 25 ton giyim eşyası toplandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi, ilçeyi 600 adet giysi kumbarasıyla donattı. Gardıropların bir köşesinde kalmış ve artık kullanılmayan giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri Muratpaşa'nın çeşitli noktalarına yerleştirilen kumbaralarda toplanıyor. Üç aydır devam eden proje kapsamında kişi başı en fazla 5 parça olmak üzere 1110 vatandaşa toplam 5 bin 550 parça giyim yardımı yapıldı. Sosyal Yardım Merkezi ile toplam 8 noktada giyim eşyaları dağıtımı yapılırken, 11 bin giyim eşyası da ihtiyaç sahibi vatandaşları bekliyor. Sosyal merkezlerde ayrıca kış ve okul sezonu için de giyim eşyası hazırlıkları tamamlandı.

KUMBARALARLA 25 TON GİYİM EŞYASI

Vatandaşlar arasında paylaşım ve dayanışmanın güçlenmesi, ayrıca tekstil malzemesi atıkların doğaya zarar vermesinin önüne geçilmesi için başlatılan uygulama kapsamında, 3 aylık süreçte yaklaşık 25 ton giyim eşyası toplandı. Giyim eşyaları, ilçe genelinde farklı noktalara yerleştirilen giyim- ayakkabı- tekstil kumbarası ile toplanıyor. 600 kumbara, haftada 1 kez açılıyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Sosyal Yardım Merkezi'ne getirilen giyim eşyaları, Muratpaşa Belediyesi personeli gözetiminde ayrıştırılıp, kullanılabilir nitelikte olanlar; temizleme- ütüleme işleminden sonra askı ve raflarda ihtiyaç sahibi vatandaşları bekliyor. Daha önceleri imha edilen ya da atık depolama alanlarına atılarak doğaya zarar veren, kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaları ise tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

BEBEK VE ÇOCUKLARA ÖZEL ÖNEM

Toplanan giyim eşyaları arasında bulunan 0- 10 yaş grubu bebek- çocuk kıyafetleri, insan sağlığı açısından doğuracağı olumsuzluklar dikkate alınarak dağıtılmıyor. Toplanan çocuk kıyafatleri geri dönüşüme gönderiliyor ve buradan elde edilen gelirle çocuklar için yeni kıyafet alınıyor. Yazlık ve kışlık olarak toplam 6 bin takım yeni bebek- çocuk kıyafeti; Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım Merkezleri'nde ihtiyaç sahiplerine sunuluyor.

TÜRKİYE'YE DAĞILACAK

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi dışında, Soğuksu Yaşlı Evi, Meltem Halk Çamaşırhanesi, Çallı'da bulunan Evde Bakım Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar içindeki Aşevi, Kızıltoprak Mahallesi 920 Sokak'taki Yardım Merkezi ile Zeytinköy ve Ermenek Eğitim- Bilgi Merkezleri'nden de kıyafetler dileyenlere veriliyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, kumbaralara vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Çok sayıda giyim ürünü topladıklarını belirten Uysal, toplananları bütün Türkiye'ye dağıtmayı planladıklarını aktardı. Uysal, “O kadar fazla topladık ki kıyafet sayısı kadar henüz talep oluşmadı. Atıl bir kaynağı harekete geçirmiş görünüyoruz. Hızla gelişmeye devam edecektir. Nerede ihtiyaç varsa oraya göndereceğiz" dedi.

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI, KULLANILMAYAN GIYSILERIN TOPLANIP IHTIYAC SAHIPLERINE ULASTIRILMASI, KULLANILAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN ISE TEKSTIL GERI DONUSUM AGINA KATILMASINI SAGLAMAK ICIN BASLATTIGI 'GIYSI KUMBARALARI'YLA 3 AYDA 25 TON GIYIM ESYASI TOPLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI, KULLANILMAYAN GIYSILERIN TOPLANIP IHTIYAC SAHIPLERINE ULASTIRILMASI, KULLANILAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN ISE TEKSTIL GERI DONUSUM AGINA KATILMASINI SAGLAMAK ICIN BASLATTIGI 'GIYSI KUMBARALARI'YLA 3 AYDA 25 TON GIYIM ESYASI TOPLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI, KULLANILMAYAN GIYSILERIN TOPLANIP IHTIYAC SAHIPLERINE ULASTIRILMASI, KULLANILAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN ISE TEKSTIL GERI DONUSUM AGINA KATILMASINI SAGLAMAK ICIN BASLATTIGI 'GIYSI KUMBARALARI'YLA 3 AYDA 25 TON GIYIM ESYASI TOPLADI. MURATPASA BELEDIYE BASKANI CHP'LI UMIT UYSAL (FOTODAKI) , KUMBARALARA VATANDASLARIN YOGUN ILGI GOSTERMESININ KENDISINI MUTLU ETTIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

 
Kedileri için villa kiraladı
 
Bayram amca merakı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kedileri için villa kiraladı
ANTALYA'da hayvansever Yeşim Çağlayan, yaralı ve hasta sokak kedilerine ...
Ziyaret güzel ama...
AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, Alevi-Bektaşi inancının önde gelen ...
Hesabı öderken kalp krizinden öldü
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, bir restoranda yemek yiyen 39 yaşındaki ...
 
Alacami'de su sorunu çözülüyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Serik'te içme suyu sıkıntısı yaşayan Alacami ...
Osman Yardımcı'dan marketlere taksitli kurban satışına tepki
TÜRKİYE Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ...
Antalya'da yılanın ısırdığı kadın öldü
ANTALYA'da bahçede çalışırken yılanın ısırdığı 53 yaşındaki Ayşe Yalçın, ...
 
İnşaat makineleri fuarı Antalya'da
CM EXPO İş, İnşaat Makinaları ve Ekipmanları Fuarı, 'Yerli ve Milli' temasıyla ...
Yöresel ürünler YÖREX'te
KUZEYDOĞU Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman ...
Muratpaşa'dan kurban satış ve kesim alanları
MURATPAŞA Belediyesi'nin kurbanlık hayvan satış noktaları hazırlandı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva