Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
7 Ekim 2021 Perşembe - 16:35

7 kişinin öldürüldüğü olayda 2 kişi daha tutuklandı

KONYA'da temmuz ayında aynı aileden 7 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu sayısı 13’e çıktı. Olaydan iki ay önce taraflar arasında çıkan kavga nedeniyle bulundukları cezaevinden tahliye olması beklenen Lütfi Keleş ile Ali Keleş de soruşturma kapsamında tutuklandı.

7 kişinin öldürüldüğü olayda 2 kişi daha tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 30 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine, 2010 yılından beri 'kedi' meselesi nedeniyle husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in, yakındaki başka mahallede oturan kayınbiraderi Mehmet Altun (33) geldi. Bahçede aile fertleriyle bir süre konuşan Altun, ardından poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (62), çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi.

İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin yaptığı incelemede, Mehmet Altun'un yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığını ve saldırının ardından aracından aldığı bidonla evin birkaç noktasını ateşe vermek istediği saptandı. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

SAKLANDIĞI MEZARLIKTA YAKALANDI

Altun kiraladığı aracı, kent merkezine 140 kilometre mesafede, memleketi olan Bozkır ilçesinin Toros Dağları'nın eteğindeki kırsal mahallesi Tepelice yakınına terk etti. Altun'un yakalanması için bölgede çalışmalar devam ederken, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında o dönem hamile olan eşi Zehra, annesi İsmihan ve babası İbrahim Altun ile ablası Ayşe Keleş'in de aralarında bulunduğu 10 kişi 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 4 kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Altun, 4 Ağustos'ta Özel Harekat ekiplerinin Üçpınar Mahallesi'nde arazi araması sırasında saklandığı mezarlıkta yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Altun'un ilk ifadesinde, Dedeoğulları'nın evine, mayıs ayındaki kavga nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılan ablası Ayşe Keleş, tutuklu olan eniştesi Lütfi Keleş ve diğerleri hakkındaki şikayetlerinden vazgeçmeleri ve uzlaşma sağlanması için gittiğini öne sürdü. Altun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında mayısta çıkan kavga nedeniyle tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye olması beklenen Lütfi Keleş ve Ali Keleş, 7 kişinin ölümüne ilişkin yeniden tutuklandı.

HUSUMET 2010 YILINDA BAŞLADI

Savcılık, husumetin 2010 yılında Yaşar Dedeoğulları'na ait kedinin yan komşusu Lütfi Keleş'in ailesi tarafından alınmasıyla başladığını saptadı. 29 Temmuz 2010'da Lütfi Keleş'in eşi Ayşe Keleş ve kayınvalidesi İsmihan Altun, evin yanında tarlada biber toplarken iddiaya göre, traktörle geçen Yaşar Dedeoğulları, el işaretiyle İsmihan Altun'u gösterip hakarette bulundu. İki aile birbirlerinden 'hakaret' suçundan şikayetçi oldu. İki aile bireyleri arasında 12 Mayıs'ta da kavga çıktı. Bu kavgada gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Ayşe Keleş ve eşi Lütfi Keleş'in de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Ayşe Keleş, bir süre sonra tahliye olurken, Lütfi Keleş ve Ali Keleş'in tutukluluk hali devam etti. 22 Mayıs'ta iki aile arasında yeniden çıkan kavgayla ilgili de 20 şikayetçi ve şüpheli hakkındaki soruşturma devam ediyor.

KONYA'DA AYNI AILEDEN 7 KISININ OLDURULMESI OLAYIYLA ILGILI MAYIS AYINDA GERCEKLESEN KAVGA NEDENIYLE BULUNDUKLARI CEZAEVINDEN TAHLIYE OLACAK 2 KISI, HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI CIKTI. SALDIRIYI GERCEKLESTIREN MEHMET ALTUN (33) ILE BIRLIKTE TUTUKLU SAYISI 13'E YUKSELDI.   (FOTO: KONYA,DHA)

KONYA'DA AYNI AILEDEN 7 KISININ OLDURULMESI OLAYIYLA ILGILI MAYIS AYINDA GERCEKLESEN KAVGA NEDENIYLE BULUNDUKLARI CEZAEVINDEN TAHLIYE OLACAK 2 KISI, HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI CIKTI. SALDIRIYI GERCEKLESTIREN MEHMET ALTUN (33) ILE BIRLIKTE TUTUKLU SAYISI 13'E YUKSELDI.   (FOTO: KONYA,DHA)

KONYA'DA AYNI AILEDEN 7 KISININ OLDURULMESI OLAYIYLA ILGILI MAYIS AYINDA GERCEKLESEN  KAVGA NEDENIYLE BULUNDUKLARI CEZAEVINDEN TAHLIYE OLACAK 2 KISI, HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI CIKTI. SALDIRIYI GERCEKLESTIREN MEHMET ALTUN (33) ILE BIRLIKTE TUTUKLU SAYISI 13'E YUKSELDI.   (FOTO: KONYA,DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)

 
Baro Başkanı Gedik'in mutlu günü
 
Vali Arslantaş: 80 proje tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstismar sanığı imama 27,5 yıl hapis cezası
MERSİN'in Tarsus ilçesinde E.S.'ye (21), 12 yaşındayken cinsel istismarda ...
Farsça Türkçe Çeviri
Dünya çapında yaklaşık yüz milyondan fazla kişi tarafından konuşulan dil ...
Ayı saldırısına uğrayan Keser: Elimi de parçaladı
TUNCELİ'de ayı saldırısı sonucu yaralanan askeri helikopterle kaldırıldığı ...
 
Kedisini boğazından iple asılarak öldürülmüş olarak buldu
TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan Neslihan Karacan, evin girişine bıraktığı ...
Uyurken dehşeti yaşadı: Saldırgan yüzüne kimyasal madde döktü
AVCILAR'da iddiaya göre evinde uyuyan Yasemin Uzunçelebi'nin (42) evine ...
Duru'nun ölümünde işletme sahipleri kusurlu bulundu
MERSİN'de ailesi ile gittikleri restorandaki oyuncak helikopterde elektrik ...
 
Samsun'a şehit ateşi düştü
SURİYE’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristler tarafında düzenlenen ...
Zincirleme kazada sürücü ve annesi öldü
AYDIN'ın Köşk ilçesinde tali yoldan kontrolsüz çıkan otomobile çarpıp ...
Enişte, kendisini bıçaklayan kayınbiraderinden şikayetçi olmadı
KAYSERİ'de iki gün önce 'çocuk görme' meselesi nedeniyle tartıştığı eniştesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva