Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
2 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:14

700 ailenin 120 bin liralık veresiye borcunu kapattı

SİVAS'ta isimleri açıklanmayan bir grup hayırsever iş insanı, yaklaşık 700 kişinin 120 bin TL'lik bakkal veresiye borcunu kapattı.

700 ailenin 120 bin liralık veresiye borcunu kapattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sivas'ta bir grup hayırsever iş insanı, ramazan ayının gelmesiyle ve koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye karar verdi. İş insanlarının görevlendirdiği gazeteci Muharrem Tağızade (64), gönüllü olarak muhtarlar ve bakkallarla iletişime geçerek öncelikle yardıma muhtaç aileleri belirledi. Daha sonra tek tek bakkalları gezen Tağızade, iş insanlarının verdiği para ile veresiye borcu olan ailelerin borcunu kapattı. Bu şekilde kentte 18 mahalle ile bazı ilçe ve köylerde 700 ailenin bakkallara olan yaklaşık 120 bin TL'lik veresiye borcu ödendi. 

'AMACIMIZ RAMAZANDA İNSANLARIN SOFRASININ ZENGİN OLMASI'

İş insanlarının bu görevi kendisine verdiğini ve isimlerinin gizli tutulmasını istediklerini belirten Muharrem Tağızade, ''Böyle bir çalışma yaptım. Bu çalışma Sivas merkezde 18 mahallede ve bazı ilçe ve köylerde yapıldı. Yaklaşık 700 kişinin veresiye defterini, borcunu kapattık. Sivas genelinde 120 bin TL harcadık. Mahalle muhtarları ve bakkalları ile iş birliği yaparak bu çalışmayı 5 gün içinde bitirdik. Sivas apayrı bir kenttir. Amaç bu mübarek Ramazan ayında insanlarımızın sofralarının zengin olmasıdır. Burada Sivas topyekun bir olarak böyle bir çalışma gerçekleştirildi. Bu borcu kapatılan insanlar, bizi tanımaz. Biz bu yardımı yaptığımızda veresiye alanlarla hiçbir şekilde muhatap olmadık. Bizim muhatap olduğumuz insanlar bakkallar ve muhtarlar oldu. Bakkallardan da ayrıca bir isteğim oldu. Borcu ödenenlerin sahiplerine ulaşarak, 'borcunuz yok' demelerini ve tekrar gelip alışveriş yapabileceklerini söylemelerini istedik" dedi.

'EN ÇOK SEVİNEN BAKKALLAR OLDU'

Uygulamaya bakkalların çok sevindiğini belirten Tağızade, "Borçludan daha çok sevinen bakkallar oldu. Çünkü aylardır, yıllardır duran batık para var. Bir anda bakkallar o parayı görünce piyango vurmuş gibi sevindi. Ama öyle bakkallarımız vardı ki, parasını alamayacağı halde müşterine ekmek vermeye devam ediyorlardı. Çünkü bakkallar sattığı malı yeniden rafa koyamıyordu. Hepsi minnet duygularını belirtti. Ayrıca bu iş insanları, bu sistemi devam ettirecekler. Ama bir daha ne zaman, nerede olur bilmiyorum. Ama bu proje devam edecek. İlk etapta 120 bin TL harcandı. İlerde bütçe de artacak" diye konuştu.

'BORCU ÖDENENLER ÇOK SEVİNDİLER'

Kentte 40 yıldır bakkallık yapan Yadigar Özdemir, önce inanmadıklarını ve şaşırdıklarını belirterek "Bu kampanya ile vatandaşların yükleri hafifletilmiş oldu. Borçlarını ödeyemiyorlardı. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Borcu ödenenler çok sevindi. Ben ilk defa böyle bir şeye rastladım. Ben de çok memnun oldum. Biz de rahatladık, müşteriler de rahatladı" dedi. 

Mahalle bakkallarından Hasan Hüseyin Yenihayat ise, "Ben daha önce böyle bir şey görmedim. Bu mahallenin 60 yıldır bakkalıyım. Çok sağ olsunlar, bu borçları ödeyenden Allah razı olsun. Borcu ödenenler geliyorlar söylüyoruz, çok seviniyorlar. Bu borçların ödenmesi bakkal için de vatandaş için de iyi oldu" diye konuştu. 

SIVAS'TA BIR GRUP HAYIRSEVER IS INSANININ DESTEGI ILE KENTTE 700 AILENIN BAKKALLARA OLAN 120 BIN LIRALIK VERESIYE BORCU KAPATILDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA BIR GRUP HAYIRSEVER IS INSANININ DESTEGI ILE KENTTE 700 AILENIN BAKKALLARA OLAN 120 BIN LIRALIK VERESIYE BORCU KAPATILDI.  MAHALLE BAKKALI HASAN HUSEYIN YENIHAYAT (FOTOGRAFTAKI) ZOR GUNLERDEN GECILDIGINI BELIRTEREK, RAMAZAN AYINDA BORCU ODENENLERIN MUTLU OLDUGUNU SOYLEDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA BIR GRUP HAYIRSEVER IS INSANININ DESTEGI ILE KENTTE 700 AILENIN BAKKALLARA OLAN 120 BIN LIRALIK VERESIYE BORCU KAPATILDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA BIR GRUP HAYIRSEVER IS INSANININ DESTEGI ILE KENTTE 700 AILENIN BAKKALLARA OLAN 120 BIN LIRALIK VERESIYE BORCU KAPATILDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA BIR GRUP HAYIRSEVER IS INSANININ DESTEGI ILE KENTTE 700 AILENIN BAKKALLARA OLAN 120 BIN LIRALIK VERESIYE BORCU KAPATILDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)IS INSANLARININ KAMPANYAYI YURUTMESI ICIN GOREVLENDIRDIGI MUHARREM TAGIZADE(FOTOGRAFTAKI), BAKKALLARIN VE BORCU ODENEN VERESIYE SAHIPLERININ SEVINDIGINI SOYLEDI.  (FOTO:MERT TAHA VAROL/SIVAS-DHA)

Hüsnü Ümit AVCI- Mert Taha VAROL/SİVAS, (DHA)

Etiketler:
 
En genç ampute futbolcu antrenmanlarını evde yapıyor
 
Türk bilim kadını Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeliğine seçildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzinsiz '1 Mayıs' yürüyüşü yapmak isteyenlere idari işlem
İZMİR'in Konak ilçesinde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde izinsiz yürümek ...
Aracına çıplak kadın afişi astı, gözaltına alındı
BURSA’da, aracına, sileceklerine astığı iç çamaşırıyla gögüs bölgesini ...
Maltepe Camii'nde cuma namazı kılındı
DİYANET İşleri Başkanlığı'nca koronavirüs salgını nedeniyle her hafta ...
 
Okey salonunda yakalanan 16 kişiye para cezası
KONYA'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken okey ...
İşçi Bayramı'nda tarlada çapa salladılar
ÇANAKKALE'de, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı'nda, Diyarbakır'dan getirilen ...
Tarihi yelkenli tekrar Boğaz'dan geçti
DÜNYANIN ikinci büyük yelkenli eğitim gemisi 12 gün sonra tekrar İstanbul ...
 
Ev sahibinin elleri ile ayaklarını bağlayan gaspçılar yakalandı
İZMİR'in Torbalı ilçesinde, M.İ.'nin evine girip, ellerini ve ayaklarını ...
Kum zambaklarını tüpleme yöntemiyle ektiler
Mersin'in Anamur ilçesinde dünyada nesli tükenmekte olan ve koruma altındaki ...
Bayi önünden gazete hırsızlığı kamerada
TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, gazete bayisinin önünde bulunan gazeteler, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva